Jean Gavril: „Ca artist trec prin tot felul de trăiri şi stări”. Este muzica medicament pentru suflet?

  • Studiile arată că muzica poate reduce nivelul de cortizol şi stres
  • Cercetătorii au descoperit că muzica stimulează eliberarea de dopamină, hormon al fericirii
  • Jean Gavril: „Muzica nu m-a încurcat niciodată”
Urmărește
130 afișări
Imaginea articolului Jean Gavril: „Ca artist trec prin tot felul de trăiri şi stări”. Este muzica medicament pentru suflet?

Foto: dhope.design

Muzica joacă un rol esenţial în viaţa ta, oferindu-ţi o sursă de inspiraţie şi relaxare. Studiile arată că muzica reduce stresul şi îl înlocuieşte cu dopamină, hormonul care transmite fericire.  

Fie că asculţi melodiile tale preferate pentru a te destinde după o zi lungă sau că practici un instrument pentru a-ţi exprima creativitatea, muzica îţi aduce bucurie şi echilibru. Discut cu Jean Gavril, cântăreţ, despre cum îi influenţează muzica starea de spirit.

Ce înseamnă muzica pentru Jean Gavril?

„Vă salut din Poiana Braşov, unde urmează să dau un concert, mai exact la Cetatea Râşnov. Culmea este că muzica îmi aduce şi cel mai mare nivel de stres şi cel mai mare nivel de relaxare, deoarece procesul creativ nu este întotdeauna uşor. Şi ca artist trec prin tot felul de trăiri şi stări şi trebuie să caut inspiraţia în anumite locuri unde caut şi iubiraţia, de obicei în principal din experienţele mele proprii. Însă mă las inspirat şi de poveştile oamenilor din jurul meu şi purta o discuţie cu un prieten sau cu cineva, vreun străin care poate să te inspire. Ştii inspiraţia apare de nicăieri uneori şi când te aştepţi cel mai puţin.

Eu am cântat şi muzica mea este o muzică de dans. Este adresată mai mult femeilor. Îmi place muzica rock când cu trupă live cu chităr electrice cântă muzică de dans şi în mare parte despre voie bună şi dragoste. Nu mi-a plăcut niciodată în că în România, mai ales partea de alternativ şi rock. Nu, muzica nu m-a încurcat niciodată. A fost chiar salvarea mea de multe ori şi chiar şi în cele mai grele perioade ale vieţii mele.

Faptul că am un pian acasă sau chitară şi că pot să îmi pun căştile în urechi şi să plec să stau doar eu cu mine însumi m-a ajutat întotdeauna să pot gestiona şi situaţiile mai grele din viaţă. Nu mai vorbim de bine că atunci când ne este bine tuturor n-avem despre ce să discutăm”, a declarat Jean Gavril la Aleph News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici