- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (21.04.2015, 18:08)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kusturica şi Arriaga, printre regizorii filmului "Words with Gods", din închiderea Cinepolitica 2015 - VIDEO
Emir Kusturica şi Guillermo Arriaga se numără printre regizorii filmului colectiv "Vorbind cu zeii/ Words with Gods", care va fi proiectat pe 30 aprilie, de la ora 20.00, la Cinema Studio din Bucureşti, în închiderea Festivalului Internaţional Cinepolitica 2015.
Urmărește
94 afișări
Kusturica şi Arriaga, printre regizorii filmului "Words with Gods", din închiderea Cinepolitica 2015 - VIDEO
"Vorbind cu zeii/ Words with Gods" este un film-antologie care pune în discuţie relaţia directă a individului cu divinitatea - sau absenţa acesteia - în diferite religii, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Guillermo Arriaga, Emir Kusturica, Amos Gitai, Hector Babenco, Bahman Gobadi, Mira Nair, Warwick Thornton, Hideo Nakata şi Álex de la Iglesia sunt cei nouă regizori care semnează câte un segment din film. Proiectul a fost curatoriat de scriitorul Mario Vargas Llosa, iar responsabil pentru tema muzicală este celebrul Peter Gabriel.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Filmul a fost proiectat în premieră mondială la Festivalul de la Veneţia, în afara competiţiei, şi este primul dintr-o serie numită "Heartbeat of the World". Poveştile trec din Australia şi spiritualitatea ei "aborigenă" la Japonia post-tsunami, în moscheile din Kurdistan, agitaţia din Mumbai şi viaţa unui călugăr sârb. "Fascinant şi eterogen", îl descria The Hollywood Reporter.
Emir Kusturica joacă rolul unui călugăr ortodox în propriul film, Alex de la Iglesia aduce mult umor negru în "The Confession", în care un ucigaş plătit este luat drept preot de un taximetrist, iar Guillermo Arriaga încheie filmul cu "God's Blood", drama unui tată ateu care începe să-l viseze pe Dumnezeu.
Pe lângă cele şapte filme din competiţie, Cinepolitica cuprinde o selecţie incitantă de scurtmetraje documentare marca Vice - "Potretul unui oligarh rus", "Ruleta rusească: invazia Ucrainei", "Armata fantomă a Rusiei" - şi filme noi pe teme politice în secţiunea Panorama.
Politica şi religia se întretaie în documentarul "Valoarea operativă - turnaţii"/ Operatív érték - a besúgottak" (Ungaria, 2014), de Ágota Varga, o confesiune impresionantă despre o epocă în care credinţa era un păcat fundamental, iar ateismul şi suspiciunea, literă de lege. Preoţii îşi dezvăluie în faţa camerei sentimentele faţă de cei care îi urmăreau în timpul regimului comunist.
"Vremea spovedaniei/ Le Temps des Aveux", regizat de Régis Wargnier, este un film plin de tensiune şi emoţie despre relaţia dintre prizonierul nevinovat şi temnicerul său de conjunctură. Este inspirat de cartea autobiografică a antropologului francez François Bizot. În Cambodgia, în 1971, Bizot lucrează la restaurarea magnificului templu Angkor. Capturat de sângeroşii khmeri roşii şi acuzat că este spion CIA, Bizot are o singură şansă: să-l convingă pe tânărul Douch, şeful închisorii, că este nevinovat.
Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica va avea loc între 26 şi 30 aprilie, la Cinema Studio şi Elvira Popescu din Bucureşti. Evenimentul se va deschide oficial duminică, de la 20.00, la Cinema Studio, cu thrillerul "13 minutes", de Oliver Hirschbiegel.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe