Kusturica şi Arriaga, printre regizorii filmului "Words with Gods", din închiderea Cinepolitica 2015 - VIDEO

Emir Kusturica şi Guillermo Arriaga se numără printre regizorii filmului colectiv "Vorbind cu zeii/ Words with Gods", care va fi proiectat pe 30 aprilie, de la ora 20.00, la Cinema Studio din Bucureşti, în închiderea Festivalului Internaţional Cinepolitica 2015.

Urmărește
94 afișări
Imaginea articolului Kusturica şi Arriaga, printre regizorii filmului "Words with Gods", din închiderea Cinepolitica 2015 - VIDEO

Kusturica şi Arriaga, printre regizorii filmului "Words with Gods", din închiderea Cinepolitica 2015 - VIDEO

"Vorbind cu zeii/ Words with Gods" este un film-antologie care pune în discuţie relaţia directă a individului cu divinitatea - sau absenţa acesteia - în diferite religii, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Guillermo Arriaga, Emir Kusturica, Amos Gitai, Hector Babenco, Bahman Gobadi, Mira Nair, Warwick Thornton, Hideo Nakata şi Álex de la Iglesia sunt cei nouă regizori care semnează câte un segment din film. Proiectul a fost curatoriat de scriitorul Mario Vargas Llosa, iar responsabil pentru tema muzicală este celebrul Peter Gabriel.

Filmul a fost proiectat în premieră mondială la Festivalul de la Veneţia, în afara competiţiei, şi este primul dintr-o serie numită "Heartbeat of the World". Poveştile trec din Australia şi spiritualitatea ei "aborigenă" la Japonia post-tsunami, în moscheile din Kurdistan, agitaţia din Mumbai şi viaţa unui călugăr sârb. "Fascinant şi eterogen", îl descria The Hollywood Reporter.

Emir Kusturica joacă rolul unui călugăr ortodox în propriul film, Alex de la Iglesia aduce mult umor negru în "The Confession", în care un ucigaş plătit este luat drept preot de un taximetrist, iar Guillermo Arriaga încheie filmul cu "God's Blood", drama unui tată ateu care începe să-l viseze pe Dumnezeu.

Pe lângă cele şapte filme din competiţie, Cinepolitica cuprinde o selecţie incitantă de scurtmetraje documentare marca Vice - "Potretul unui oligarh rus", "Ruleta rusească: invazia Ucrainei", "Armata fantomă a Rusiei" - şi filme noi pe teme politice în secţiunea Panorama.

Politica şi religia se întretaie în documentarul "Valoarea operativă - turnaţii"/ Operatív érték - a besúgottak" (Ungaria, 2014), de Ágota Varga, o confesiune impresionantă despre o epocă în care credinţa era un păcat fundamental, iar ateismul şi suspiciunea, literă de lege. Preoţii îşi dezvăluie în faţa camerei sentimentele faţă de cei care îi urmăreau în timpul regimului comunist.

"Vremea spovedaniei/ Le Temps des Aveux", regizat de Régis Wargnier, este un film plin de tensiune şi emoţie despre relaţia dintre prizonierul nevinovat şi temnicerul său de conjunctură. Este inspirat de cartea autobiografică a antropologului francez François Bizot. În Cambodgia, în 1971, Bizot lucrează la restaurarea magnificului templu Angkor. Capturat de sângeroşii khmeri roşii şi acuzat că este spion CIA, Bizot are o singură şansă: să-l convingă pe tânărul Douch, şeful închisorii, că este nevinovat.

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica va avea loc între 26 şi 30 aprilie, la Cinema Studio şi Elvira Popescu din Bucureşti. Evenimentul se va deschide oficial duminică, de la 20.00, la Cinema Studio, cu thrillerul "13 minutes", de Oliver Hirschbiegel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici