Lungmetrajul „Hamas”, premieră la Arad: Într-o ţară în care pumnul pare soluţia, s-a născut Ivo

  • Un film despre traume şi speranţe, iubire şi angoasă, despre adevăr şi maliţie, despre pace şi violenţă, „Hamas”, în regia lui Ovidiu Nagyi, are premiera în Arad, oraşul în care a şi fost filmat.
  • Lungmetrajul prezintă o poveste „poate prea reală pentru mulţi dintre noi”.
181 afișări
Imaginea articolului Lungmetrajul „Hamas”, premieră la Arad: Într-o ţară în care pumnul pare soluţia, s-a născut Ivo

Lungmetrajul „Hamas”, premieră la Arad: Într-o ţară în care pumnul pare soluţia, s-a născut Ivo

Premiera lungmetrajului „Hamas”, filmul realizat în Arad, are loc în premieră, joi, 16 mai, la Cinema Arta, din oraş.

„Violenţa domestică. Un concept pentru unii intangibil, dar pentru alţii prea apăsător.„Hamas” este un film regizat de regizorul arădean Ovidiu Nagyi, şi defapt este mai mult decât un film. Este o poveste reală, poate prea reală pentru prea mulţi dintre noi”, spun reprezentanţii Primăriei Arad, într-un comunicat de presă transmis vineri.

Seara va debuta la ora 18:00 cu o sesiune de interviuri, poze şi drinks, iar de la ora 19:00 are loc proiecţia filmului, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Echipa Nagar Movies Production are în plan şi o campanie de conştientizare la nivel naţional, care va merge mână în mână cu scopul realizării filmului arădean. Însă, acum „Hamas” este prezentat în premieră în oraşul mamă a proiectului.

„Într-o ţară în care pumnul pare adesea soluţia, s-a născut Ivo. Un copil timid, care din cauza certurilor şi bătăilor la care a fost supus să asiste, dezvoltă un tic nervos şi un pumn generos de traume.
Ivo fuge de acasă, lăsând cu regret în urmă mama abuzată, pe care apoi, când revine la casa părintească n-o mai găseşte. Din secunda aceea, el îşi caută în mod continuu mama, chiar şi la vârsta maturităţii, în ciuda evidenţelor clare că ea nu mai este în lumea celor vii. Cu toate că o urmă de speranţă îl urmăreşte la orice pas, speranţa că îşi va regăsi mama, Ivo este imaginea întruchipată a traumelor create de o familie dezorganizată şi abuzivă. Traume pe care le poartă cu el prin simptomele mâniei, izolării, anxietăţii. Traume care ies la suprafaţă constant, împiedicându-l să îşi trăiască cu adevărat viaţa. Dar ce se întâmplă când într-un final decide să lase garda jos şi să lase pe cineva să se apropie? Ce se întâmplă când planul în care trăim, cel terestru, nu este singurul care guvernează realitatea? Când forţele binelui şi răului se joacă cu viaţa lui Ivo, dar şi cu a celor din jurul său?”, este povestea filmului.

Acesta se vrea a fi „un film despre traume şi speranţe, iubire şi angoasă, despre adevăr şi maliţie, despre pace şi violenţă. O bătălie continuă a extremelor”, pentru că acesta este „Hamas”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici