- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (21.08.2010, 16:16)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mai mulţi jurnalişti, artişti şi politicieni susţin că CSAT nu trebuie să aibă în atenţie presa
Mai mulţi politicieni, jurnalişti şi artişti, printre care Carmen Moldovan, Lavinia Şandru, Sorin Roşca Stănescu, Victor Ciutacu, Corina Drăgotescu, Valentin Nicolau şi Florin Chilian, au format Grupul pentru Apărarea Presei, menţionând că reacţionează la poziţionarea şefului statului faţă de media.
Urmărește
26 afișări
Mai mulţi jurnalişti, artişti şi politicieni susţin că CSAT nu trebuie să aibă în atenţie presa (Imagine: Mediafax Foto)
"Modul în care preşedintele Traian Băsescu se raportează la unul dintre pilonii de bază ai democraţiei ne-a determinat pe noi - Carmen Moldovan, Sorin Roşca Stănescu, Victor Ciutacu, Corina Drăgotescu, Valentin Nicolau, Florin Chilian, Lavinia Şandru - să declanşăm la nivelul societăţii româneşti o amplă campanie pentru apărarea şi respectarea acelor drepturi, libertăţi şi principii pe care se fundamentează orice societate care se doreşte a fi democratică. În acest sens, am decis să formăm un Grup de Iniţiativă pentru Apărarea Drepturilor şi Libertăţilor Presei", se precizează într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX de către deputatul PSD Carmen Moldovan.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Potrivit sursei citate, obiectivul acestei campanii constă în eliminarea din Strategia Naţională de Apărare a prevederilor care fac referire la mass-media, cei care au constituit Grupul de iniţiativă considerând că presa nu are ce să caute în atenţia CSAT şi nu-şi are locul într-un document de importanţa Strategiei Naţionale de Apărare.
În comunicat se mai arată că, pentru susţinerea demersului lor, cei care au constituit Grupul de iniţiativă doresc să facă un apel către toţi aceia care consideră libertatea de exprimare şi accesul liber la informaţie drepturi câştigate în decembrie 1989.
"Ne adresăm reprezentanţilor mediului academic, ne adresăm societăţii civile, ne adresăm oamenilor de afaceri, ne adresăm oamenilor de cultură, artiştilor, ne adresăm Bisericii, ne adresăm tuturor jurnaliştilor şi analiştilor, indiferent de specialitatea lor, pentru a adera la acest proiect care înseamnă, în esenţă, apărarea democraţiei. Ne vom adresa, de asemenea, organismelor de media internaţionale pentru a trage un semnal de alarmă în legatură cu felul în care se înţelege respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului în România", se precizează în comunicatul citat.
Potrivit sursei citate, pe 23 iunie 2010 "democraţia românească a primit o lovitură extrem de periculoasă chiar din partea celui care a jurat să o protejeze, preşedintele României, Traian Băsescu", prin faptul că şeful statului a decis menţionarea instituţiilor mass-media în Strategia Naţională de Apărare, la capitolul privind vulnerabilităţile de securitate.
"Includerea presei într-un document oficial al CSAT reprezintă o încercare de răsturnare a sistemului democratic din România, un atac la adresa libertăţilor cetăţeneşti, cum sunt libertatea cuvântului şi libertatea de opinie, fapt fără precedent în istoria recentă a ţării noastre", se precizează în comunicatul citat.
Campaniile de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, diminuarea capacităţii de aplicare a legii de către unele instituţii şi presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice sunt stipulate ca vulnerabilităţi în Strategia de Apărare discutată recent în CSAT.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe