- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (04.03.2014, 19:00)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Marele premiu al Galei MEDIAFAX 2014, acordat lui Radu Beligan. Lista laureaţilor "Galei MEDIAFAX 2014 - Gala Valorilor" - FOTO şi VIDEO
Marele premiu al Galei MEDIAFAX 2014 - Gala valorilor, a fost acordat actorului Radu Beligan, printre laureaţi numărându-se coregraful Gigi Căciuleanu, medicii Radu Zamfir, Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru, reprezentanţi ai moţilor care i-au salvat pe aceştia în urma accidentul aviatic din Apuseni
Urmărește
6939 afișări
La evenimentul desfăşurat, marţi seară, la Ateneul Român, au mai fost premiaţi realizatoarea de televiziune Eugenia Vodă, comisarul şef Aurel Călin, Simona Baciu - fondatoarea Transylvania College, Ionuţ Dumitru - preşedintele Consiliului Fiscal, omul de afaceri Marcel Bărbuţ - patronul Adeplast.
Au fost premiaţi şi fostul preşedinte al Republicii Moldova Mihai Ghimpu şi parlamentarii liberali Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Gheorghe Brega, pentru că sunt iniţiatorii documentaţiei înaintate Curţii Constituţionale a Republicii Moldova pentru recunoaşterea limbii române ca limbă oficială.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Premiile au fost acordate de actori întruchipând personaje precum Lucia Sturdza Bulandra, Constantin Tănase, Titu Maiorescu, Tristan Tzara, Dumitru Mociorniţă, Regina Maria, Carol Davila, Gheorghe Lazăr, Henri Coandă şi George Enescu, personalităţi care ar fi fost premiate la o Gală MEDIAFAX de acum aproximativ 100 de ani.
De fapt, istoria a fost legată de prezent, pentru a putea privi spre viitor.
În această logică, Lucia Sturdza Bulandra, interpretată de către Ileana Stana Ionescu, a fost cea care i-a acordat premiul lui Radu Beligan. Constantin Tănase, în interpretarea lui Valentin Teodosiu, i-a înmânat premiul Eugeniei Vodă, iar Titu Maiorescu, jucat de Alexandru Repan, l-a premiat pe Aurel Călin. premiul destinat lui Ionuţ Dumitru a fost oferit de Tristan Tzara (Dan Bordeianu), Marcel Bărbuţ şi-a primit premiul de la Dumitru Mociorniţă (Cristi Iacob), iar premiul salvatorilor din Apuseni a fost acordat chiar de către Regina Maria (Andreea Măcelaru). Medicii implicaţi în accidentul aviatic din Apuseni a fost premiaţi de Carol Davila (Mihai Gruia Sandu), Simonei Baciu i-a fost acordat premiul de către Gheorghe Lazăr (Marius Stănescu). Henri Coandă (Vladimir Găitan) a ales să-l premieze pe Gigi Căciuleanu, în timp ce George Enescu, interpretat de George Ivaşcu, i-a premiat pe parlamentarii moldoveni.
Prezentăm lista laureaţilor Galei MEDIAFAX 2014 - Gala Valorilor:
- Marele Premiu - Premiul pentru construirea legendei prin performanţă – Radu Beligan
- Premiul pentru excelenţă în comunicare - Eugenia Vodă
- Premiul pentru competenţă - comisar-şef Aurel Călin
- Premiul pentru exprimare liberă – Ionuţ Dumitru
- Premiul pentru performanţă în antreprenoriat – Marcel Bărbuţ
- Premiul pentru voluntariat în cauze etice şi caritabile – salvatorii din Apuseni: Argentin Todea, Gheorghe Giurgiu şi Gheorghe Trif
- Premiul pentru transformarea profesiei într-o religie - medicii Radu Zamfir, Valentin Calu, Cătălin Pivniceru
- Premiul pentru educaţie – Dascălul Românilor – Simona Baciu, fondatoarea Transylvania College
- Premiul pentru forţarea limitelor - coregraful Gigi Căciuleanu
- Premiul pentru promovarea spiritului şi culturii române – Mihai Ghimpu, Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Gheorghe Brega
Gala Mediafax 2014 a beneficiat de sprijinul Alpha Bank, Certinvest, Eximtur, Immofinanz, Tiriac Auto, NNDKP, CITR şi Volksbank - Parteneri Gold.
- GALA MEDIAFAX 2014 în format LIVE TEXT
UPDATE 22:00 Andreea Esca îl invită pe scenă pe Adrian Sărbu.
"Mediafax a apărut acum 22 de ani pentru că un om a încercat atunci să-şi imagineze o presă profesionistă, în care faptele sunt separate de opinii şi în care fiecare îşi găseşte vocea lui. Îl chem pe scenă pe fondatorul Mediafax, Adrian Sârbu!"
UPDATE 22:10 Premianţii galei sunt invitaţi pe scenă
UPDATE 22:05 MARELE PREMIU AL GALEI MEDIAFAX - Premiul pentru construirea legendei prin performanţă – Radu Beligan
"Premiul mi-a produs o vie si deosebită plăcere. Profit de ocazie pentru a-i ura acestei extraordinare instituţii de presă să nu facă niciun rabat de la valorile pe care le susţine şi promovează de 23 de ani. Astfel încât în ziua în care agenţia Mediafax va împlini 95 de ani, cei care îi vor conduce destinul să poată privi înapoi fără să regrete o zi din cele care au trecut"
UPDATE 22:00 Discurs Lucia Sturza Bulandra
"Bună seara. L-am văzut mai devreme pe dl. Davila. E frumos cum se deschide în seara asta istoria în faţa noastră. Fiul lui mi-a dat primul meu rol, cum spuneţi dumneavoastră acum, în privat. Era în 1909 şi-am avut atunci curajul să plec de la Naţional.
Dar despre alt fel de curaj vreau să vă vorbesc în seara asta. Despre cel de a-ţi duce mai departe viaţa chiar atunci când n-a mai rămas nimic din ea. Am trăit 7 ani fără teatru. În 1941, teatrul meu, Regina Maria - iată, o alta legatură cu poveştile acestei seri - s-a închis. Tony Bulandra, dragostea vieţii mele s-a prăpadit şi el.. Şapte ani n-am mai jucat decât rolul unei femei purtate de viaţă într-o ţară în război, în care arta teatrală cedase locul meşteşugului supravieţuirii... Şapte ani, în care eu, din atâtea personaje n-am mai găsit decat o femeie în mizerie, alergând cu sacoşele prin tramvaie, spre nici o reprezentatie...!
Acei sapte ani de moarte artistica mi-au fost rasplatiti cu o mantuire. Si ea a venit nu doar de la autoritatile vremii, ci de la cei care nu m-au uitat. M-am intors pe scena pentru ca primele patru decenii in care am stat pe ea nu s-au putut sterge din memoria oamenilor. Am fost chemata înapoi pe scenă pentru ca până la urmă, publicul n-a putut sa conceapă să mă ştie în viaţă şi să nu joc.
Am jucat? Cred că am trăit mai mult pe scena decât în afara ei. Cred ca am dojenit blând şi-am ajutat cu inima deschisă mai multi actori decat oricine altcineva pana la mine. Mi-au spus doamna de fier, insa viata mea s-a deschis spre voi, spre public mai degraba lent si maiestuos, ca o cortina de catifea...
N-am fost o actriţă a cliseelor, deşi am lasat în urmă o şcoală. Aşa că mi-e greu să spun că acum dau mai departe o stafeta simbolică. Mai degraba chem pe scenă pe un om asemenea mie: un om care a reuşit cumva să-şi trăiască legenda în viaţă. Un om care n-are nevoie decat de un soclu ca sa fie o statuie. Un om care are puterea sa daruiasca. Si, care, in mod absolut uimitor, ne da din ce in ce mai mult.
Doamnelor şi domnilor, dragul meu Radu Beligan!"
UPDATE 21:50 Premiul pentru promovarea spiritului şi culturii române – Mihai Ghimpu, Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Gheorghe Brega
"Dedic acest premiu tutoror românilor moldoveni din stânga Prutului, care în cele mai grele clipe au vorbit limba română"
"Pentru noi este o onoare să stăm la straja limbii române, să o iubim, să o învăţăm, să o promovăm, să o protejăm. Trăiască limba română!!"
"Stimaţi compatrioţi, stimaţi români, bucuraţi-vă şi mândriţi-vă că sunteţi români şi că sunteţi acasă. Trăiască România, trăiască limba română!"
"Limba română există nu numai dincolo de Prut, ci şi dincolo de Nistru. Noi în Basarabia luptăm cu acest imperiu până când integritatea şi unitatea noastră naţională, a românilor, se va realiza."
UPDATE 21:50 Discurs George Enescu
"Bună seara. Când te naşti intr-un sat din Botoşani, viata e un pariu cu cote mici. Succesul în viaţă e o recoltă bună. Sau un post de învăţător. Bucurestiul e departe. Viena e o legenda. Lumea largă? Nici nu crezi că există!
De la aceste date am plecat în viaţă. Am compus de la 5 ani. Şi-am fost primul român pe atâtea scene că nici nu-mi mai aduc aminte. Da' cred că nici voi...
Eu însă nu v-am uitat pana la moarte. Vedeti dumneavoastra, sunt oameni care slujesc cultura romana pastrand-o vie pentru ceilalti. Etnografi. Istorici. Profesori. Restauratori. Eu am ales sa slujesc cultura romana desfundand urechi. Am desfundat urechile lumii pentru muzica romaneasca. Am pus in compozitiile mele emotia si mirosul si imaginile si sunetele satului din Moldova in care m-am nascut.
Viaţa mea a luat prima cursa low cost a poporului român: drumul meu spre scenele lumii a costat mai puţin, cu mult mai putin decat castigul in onoare si prestigiu pentru patria mea.
În seara asta, vreau să dau mai departe stafeta. Unui alt roman, care si-a aparat cultura de cei care i-au negat insasi esenta. Un moldovean de-al meu. Un moldovean care-a spus, prin lege, ca suntem compatrioti.
Mihai Ghimpu şi echipa lui, cei care au readus româna ca limba oficială la Chişinău!"
UPDATE 21:47 Premiul pentru forţarea limitelor – Gigi Căciuleanu
"Vreau să vă spun o poveste: De când eram mic treceam pe lângă Statuia Aviatorilor şi niciodată nu mi-am închipuit că este vorba despre ce este vorba, cineva care cade de undeva. Eu vedeam pe cineva care urcă de jos şi îşi desface aripile. Asta am văzut în Statuia Aviatorilor şi asta continui să văd. Forţarea limitelor înseamnă să-ţi deschizi braţele cât mai tare, cât mai mult, să-ţi desfaci cu ele şi inima, dacă se poate...şi să le-o dai oamenilor"
UPDATE 21:45 Discurs Henri Coandă
"Bună seara. Cand s-a terminat Ateneul, aveam doi ani. Henri a tinut mama sa-mi zica. Era frantuzoaica, maritata cu un roman bogat... Da, pe vremea mea se intampla exact invers!
Dar asta e singurul lucru diferit. Ateneul e acelasi. Bucurestiul si acum te trage la vorba. Iar romanii, ca si pe vremea mea, isi cauta norocul sau scoala - sau amandoua ! - printre straini.
Eu? Puteţi să spuneti ca am fost un emigrant al aviatiei. Dar am facut avioane cu mainile englezilor si cu capul meu. Am fost un expat inainte ca vorba asta sa fie la moda. Dar am fost un expat roman in Vest.
Stiţi de ce? Pentru că niciodata, in nici un fel nu m-am gandit ca mintea mea e mai jos decat mintea lor. Pentru ca niciodata n-am acceptat ca noi nu putem decat sa invatam de la altii.
Ce-am lăsat în urmă? Un nume intr-o carte de fizica de facultate, pe care americani si chinezi, rusi si spanioli, francezi si suedezi se chinuie sa-l pronunte: efectul Coanda.
La începutul aviaţiei, se spunea că un avion care arăta frumos e şi cel care va zbura bine. Cumva, între arta şi zbor există o legatura pe care am simtit-o toata viata. De-asta pot fi si personajul care, in seara asta, da un premiu pentru depasirea limitelor...
Dansator, Coregraf, Profesor... Gigi Căciuleanu"
UPDATE 21:40 Premiul pentru educaţie – Dascalul Românilor – Simona Baciu
"Sunt foarte onorată. 4 martie înseamnă un moment istoric, un moment în care copiii mei, elevii mei contează"
UPDATE 21:35 - Discurs Gheorghe Lazăr
"Bună seara, doamnelor şi domnilor. Da, sunt un emigrant. Sunt un roman emigrat in Romania, pe vremea cand tara era mai mica şi cartea, şi mai puţină. Am plecat de la Sibiu în 1816 la Bucureşti. Cât am făcut? Un pic mai mult decât faceţi voi acum pe Valea Oltului. Dar nu drumul a fost greu, ci ceea ce-am găsit aici.
Mai nimic. Şcoala bună se făcea în greacă. Româna, asta pe care o vorbiţi voi azi la serviciu, înca nu există. Puteai să spui în română "mor de dorul tău" dar nu stiai inca sa spui "prezentarea tintelor de vanzari a fost evaluata ca prea optimista". Nu puteai, pentru ca limba română, limba pastorilor şi a ţăranilor răzeşi era limba oamenilor care se apropiau de o carte doar cu caciula în mână, duminică la biserică. Era o limba veche, în care nici ştiinţa şi nici cultura, nici filozofia şi nici artele moderne nu intraseră încă...
Eu însă m-am încăpăţânat să fac o şcoala în română, într-o vreme când elitele se ruşinau cu limba asta. M-am încăpăţânat să fac şcoala asta pentru ca mi-am dorit ca romanii sa ajunga sa-si conduca pana la urma, singuri, tara. Si cum sa faci asta, fara scoala?
Bine, ştiu, o sa-mi spuneti ca ati descoperit ca se poate sa conduci si fara scoala. Da, dar eu ma refer la lucruri facute bine. Si la drumuri care duc undeva.
Voi mi-aţi făcut statuie la Universitate. Treceti pe langa ea in fiecare zi, cand va duceti la slujbele voastre in care nu stiti sigur daca învăţătura sau norocul va duc mai departe. Tocmai de aceea am venit sa va imbarbatez. Si sa predau stafeta. Si sa va arat un model.
Doamnelor şi domnilor...o ctitoră de şcoala a vremurilor de azi...Simona Baciu!"
UPDATE 21:30 Premiul pentru transformarea profesiei într-o religie – echipa de transplant: Radu Zamfir, Valentin Calu, Cătălin Pivniceru
Valentin Calu: "Mulţumesc Mediafax pentru acest premiu. Trebuie să fac o corectură, noi nu suntem eroi, noi nu suntem victime, noi suntem nişte supravieţuitori ai unui accident nefericit. Ceea ce s-a întâmplat cu noi, nu ne conferă valoare. Eu dedic acest premiu tuturor colegilor mei"
Cătălin Pivniceru:"Mulţumesc Mediafax pentru că în seara asta ne-a făcut o deosebita surpriză, ne-am revăzut cu salvatorii noştri"
Radu Zamfir:"Ne simţim onoraţi de aceste premii şi vreau să-l asigurăm pe Carol Davila că n-am uitat jurământul lui Hipocrate, de care ne-a adus aminte în seara asta"
UPDATE 21:27 Discurs Carol Davila
"Bună seara, doamnelor şi domnilor. E cald şi bine aici. Lumină, reflectoare... Prima mea casă din Bucuresti era pe-aproape, pe cheiul Garlei. Rece, intunecoasa, umeda, te ia cu frig numai cand te gandeşti! Din cauza ei îmi ţin mâna la spate mai tot timpul: prima distincţie pe care mi-a acordat-o România a fost un reumatism.
Am dat o tură prin Bucureşti azi... sunt peste tot! Am strada, spital, facultate de medicina... am auzit ca si voi sunteti tare multumiti de sistemul de sanatate, nu?
Aha. Nu vă văd prea entuziaşti. Sa stiti ca nu l-am lasat asa. Am facut spitale, nu sedii de case de asigurari de sanatate. In ele am pus paturi, nu birouri cu functionari. Nu m-am întâlnit noaptea cu spiterii să-i indemn sa crească preţurile ca maine sa impartim profitul. Şi la final, in casa mea n-a gasit nimeni o caramida cumparata pentru spital.
Modă veche? Modă franţuzească. Toata viata m-am laudat ca-s copilul lui Frantz Liszt. Oi fi exagerat. Copiii mei, medicii pe care i-am trimis la Paris sau la Berlin la scoala insa au avut dreptate sa ma creada tatal lor. Le-am lasat cu vorba de moarte, ca si atunci erau tentaţii, să fie cinstiti şi să nu se lase mituiţi.
M-or mai asculta şi azi? Voi ştiţi! Eu însă ştiu că în România de azi trăieşte încă o parte din sufletul meu. La 1853 m-aţi angajat cu contract pe trei ani. Uite că şi în 2014 o parte din mine mai lucrează pentru voi. Că oamenii mai salvează vieţi aşa cum le-am spus atunci când am venit: domnilor, cu organizare, cu metoda şi cu suflet!
Tocmai de aceea chem pe scenă echipa de transplant a României..."
UPDATE 21:25 Premiul pentru voluntariat în cauze etice şi caritabile – Salvatorii din Apuseni: Argentin Todea, Gheorghe Giurgiu şi Gheorghe Tiff
"Vă mulţumim frumos pentru ce aţi făcut pentru noi. Să le dea Dumnezeu sănătate doctorilor pentru a salva vieţi cum au făcut-o şi până acum"
"Am făcut doar un gest ce trebuie făcut în ţara asta unul pentru celălalt"
"Ne bucurăm foarte tare că am putut ajuta semenii noştri aflaţi la suferinţă"
UPDATE 21:20 Discurs Regina Maria
"Good evening! I like the building, unchiul Carol avea gust. Îl vedeţi acolo, pe cal...ah, uite-mă şi pe mine! Aici intram în Alba Iulia... frumoasă zi!
Apropos, am tras mult de Ferdinand să nu se multumească cu puţin. Şi pe front, şi la Paris! Mda, mătuşa mea regina Victoria a lucrat la cel mai întins imperiu pe care l-a avut vreodată Anglia. Şi eu? Eu i-am avut pe români.
La început mi-a fost frică de ei. Cand ma curta Ferdinand, prietenele mi-au soptit ca la Bucuresti inalta societate e toata numai o intriga şi-un dezmăţ. Mi-au spus că în Valahia, trădarea e la modă şi statornicia e prost văzută. Mi-au spus să nu mă duc din Anglia...
Credeţi că mi-a păsat? Un pic. Pentru ca am reuşit să vad dincolo de oamenii aştia. I-am cunoscut pe românii fără titluri şi avere şi fără pretenţii. Când au luptat pentru mine, regina lor, le-am pansat rănile şi le-am usurat durerea. Cand au luptat pentru unire, am fost la Paris sa le tin partea. Sa bat la usi inchise si sa le dau de perete...
Am învăţat să călăresc în Scoţia şi-am intrat pe cal în Alba Iulia. Dar nu acesta a fost drumul cel mai lung şi mai uimitor din viaţa mea. Ci acela dintre patria din naştere şi patria, adevarata şi ultima patrie, aceea a alegerii cu sufletul.
Da, am ales sa fiu româncă, nu m-am născut aşa. Am fost mândră să mă numesc a României. Şi tocmai de-aia nimeni nu m-a crezut vreo prinţesă englezoaică venită aici dupa avere şi tron. Deşi am avut unul doar al meu, tăiat în Piatră în Balcicul care îşi mai aduce aminte şi azi de mine...
Aşa că atunci când vă simtiţi mai rău cu paşaportul vostru în buzunar, aduceţi-vă aminte de mine: eu am lăsat ţara reginei Victoria ca să vin în Regatul modest al unui prinţ din Balcani. Aduceţi-vă aminte ca românii pot fi iubiţi de neamuri la care astăzi caută de lucru. Aduceţi-vă aminte că ce-am găsit aici, bogaţia de însuşiri din oameni, nu s-a pierdut chiar de tot. Am un exemplu în seara asta care e chiar mai binecunoscut ca mine...
Doamnelor şi domnilor, vă prezint, Salvatorii din Apuseni!"
UPDATE 21:15 -Premiul pentru performanţă în antreprenoriat – Marcel Barbuţ
"Sunt uimit, nu mă aşteptam să câştig acest premiu. E un premiu deosebit"
UPDATE 21:15 -Discurs Dumitru Mociorniţă
"Bună seara! Am auzit ca sunteţi în criză. Iarăşi. N-aveţi bani... nici eu n-am avut! În liceu, am dat meditaţii colegilor mai bogaţi ca să-mi iau patefon... Am glumit! Banii mi i-am dat mai întâi pe cărţi. Am ştiut că dacă sunt singurul copil desculţ din casă, singurul lucru care mă poate încălţa şi îmbrăca e mintea mea.
Da, m-am şi însurat cu fata patronului. Dar asta era pe când şi ea putea să ridice ochii la un om cu şcoala. Am lucrat în Germania şi m-am întors în ţară să fac ceva. Lumea spunea şi atunci: trebuie să importăm, e mai bună marfa. Noi n-avem capital, n-avem aia, ailaltă. V-am spus şi atunci, şi acum: când ai capital uman şi muncă, banii se fac. Greşeala noastră e că irosim timpul şi aşa pierdem şi banii!
Nu mi-a fost uşor să-mi iubesc ţara. Mi-a luat fabrica. Mi-a desfiinţat echipa de fotbal! Şi m-a trimis în inchisoare pentru că mi-am tradat clasa socială. M-am născut sărac şi n-am rămas aşa. Chiar, oare câţi dintre noi mai cred şi acum că e o crimă să faci avere?
Iar eu vreau să-l chem pe scenă pe unul ca mine. Şi-ăsta a început cu nemţii, mă rog, cu austriecii şi-a ajuns industriaş român."
UPDATE 21:10 Premiul pentru exprimare liberă – Ionuţ Dumitru
Ionuţ Dumitru nu a putut veni din cauza unor probleme medicale. Premiul a fost ridicat de Sorin Pâslaru (Redactor şef - Ziarul Financiar)
A transmis următorul mesaj: "Să aveţi încredere că ne vom îndeplini în mod independent mandatul legal şi nu vom avea reţineri să spunem ceea ce gândim în continuare"
UPDATE 21:10 -Discurs Tristan Tzara
"Înainte să spuneţi voi "azi în Timişoara, mâine în toată ţara!" eu am spus "Azi în Zurich, mâine în toata lumea". Şi pentru asta am facut acelaşi lucru: m-am revoltat. M-am revoltat împotriva poeziei, literaturii, teatrului din vremea mea. Am scris cuvinte, le-am decupat cu foarfeca am luat o pălărie şi le-am amestecat acolo şi le-am aruncat peste voi. Dadaism!
M-am născut evreu. Dar ca poet am simţit în româneşte că "literatura e viermele ce roade drumul subteran , prin care o să curgă apa ca să iasă roade la vară". M-am nascut in Moldova, dar ultima mea casă mi-am facut-o la Paris. Drept recunoştinţă, patria naşterii mele mi-a ridicat cetăţenia în 1942. Şi totuşi, generaţie după generaţie, trebuie să treceţi peste numele meu în cartea de română. Frumoasă ironie, nu?
Dacă ar fi să compar ce-am făcut eu cu muzica, aţi putea să vă mandriţi că am inventat rock and roll-ul. Dacă ar fi să compar cu ingineria, aţi putea să spuneţi şi altora că un baiat din Moineşti a făcut primul zgârie nori. Dacă ar fi să compar cu banii, aţi putea spune ca mie mi-a venit ideea cardului de credit.
Dar nu, eu am spus doar că Dada e un microb virgin care intră cu insistenţa aerului în toate acele spaţii pe care raţiunea încă nu le-a umplut cu vorbe şi convenţii....!
E o sumă de contradicţii aici, dar staţi că vine una şi mai mare: am un premiu de dat. Eu, poetul cuvintelor alandala premiez în seara asta un om al cifrelor.
Premiem împreună pe un om care luptă de câtiva ani cu dadaismul, cu suprarealismul guvernanţilor şi al măsurilor lor economice!
Doamnelor şi domnilor... Ionuţ Dumitru de la consiliul fiscal!"
UPDATE 21:05 Premiul pentru competenţă – comisarul Aurel Călin
"Mulţumesc din suflet Mediafax pentru această onoare. Se pare că recunoaşte cineva munca şi eforturile depuse de noi"
UPDATE 21:00 Discurs Titu Maiorescu
"Bună seara. Am avut un singur noroc în viaţă. Pe vremea mea nu exista acest mic truc englezesc căruia îi spuneţi acum copy paste. Când tata m-a trimis la şcoală, nu mi-a spus să-mi iau o diploma, s-o pun pe peretele unei cariere plate şi sigure. Nu, tata m-a trimis la şcoală să aflu dacă am minte şi să fac ceva cu ea.
Ce-am făcut pentru voi? Un singur lucru, dragi compatrioţi: v-am adus aminte ce e ridicolul. Vedeţi dumneavoastră, la 1860 nu doar că tot românul era poet, dar tot românul fără talent era şi poet publicat! "Primeşte, poete, aste versurèle, Vreau să leagăn gingaş dorul ce-am visat! Căci sub ale tale falnice-aripèle"... Cam aceasta era situatiunea: sute si mii de balarii artistice amenintau gingasul ogor al literaturii romane in acea vreme.
Ce-am făcut eu? L-am plivit. Am scos, fără milă pentru autorii lor nătângi, buruienile. Am fost cenzorul care a dat la o parte desisul de vorbe goale ca să poată apărea Creangă, Eminescu sau Caragiale. Am fost un poliţist al limbii române şi un judecător al talentului autorilor mari cu care ne mândrim azi.
Cu ce drept? Asta ştiu că vă va surprinde: am avut de partea mea legile. Legile esteticii, învăţate în şcoală.
Tocmai de aceea e potrivit să vă chem pe scenă un alt fel de Maiorescu al vremurilor de azi: unul care a pedepsit un alt gen de infracţiune. În nici un caz literară...Doamnelor şi domnilor, vi-l prezint pe Comisarul Aurel Călin!"
UPDATE 20:55 Premiul pentru excelenţă în comunicare - Eugenia Vodă
"Mediafaxul este o instituţie de presă care a reuşit să domine lumea presei prin seriozitate, printr-un echilibru ieşit din comun. Este o agenţie de presă excepţională"
UPDATE 20:50 Discurs Constantin Tănase
"Bună seara. Înainte să urc pe scenă mi-a dat cineva să citesc un ziar. Păi, mai nenicule, n-ati facut nimic! Nu s-a schimbat nimic din vremea mea. Ia ascultati aici si spuneti-mi cand e scrisa povestea asta:
Ne-am trezit din hibernare Şi-am strigat cât am putut: Sus cutare! Jos cutare! Şi cu asta ce-am făcut?
Am dorit, cu mic, cu mare, Şi-am luptat, cum am ştiut, S-avem nouă guvernare, Şi cu asta ce-am făcut?
Ca mai bine să ne fie, Ne-a crescut salariul brut, Dar trăim în sărăcie, Şi cu asta ce-am făcut?
Ia corupţia amploare, Cum nicicând nu s-a văzut, Scoatem totul la vânzare, Şi cu asta ce-am făcut?
Pentru-a căştiga o pâine, Mulţi o iau de la-nceput, Rătăcesc prin ţări străine, Şi cu asta ce-am făcut?
Traversăm ani grei cu crize, Leul iar a decăzut, Cresc întruna taxe-accize, Şi cu asta ce-am făcut?
Totul este ca-nainte, De belele n-am trecut, Se trag sforile, se minte, Şi cu asta ce-am făcut?
Se urzesc pe-ascuns vendete, Cum nicicând nu s-a văzut, Ţara-i plină de vedete, Şi cu asta ce-am făcut?
Pleacă-ai noştri, vin ai noştri! E sloganul cunoscut; Iarăşi am votat ca proştii, Şi cu asta ce-am făcut?”
Ei, o să vă spun eu ce-am făcut în toţi anii ăştia. Am trăit. Unii au trăit mai bine, alţii doar mai frumos. Unii au trăit lăsând în urmă ceva. Alţii pur şi simplu punându-i pe alţii să povestească.
În seara asta mă contrazic pe mine însumi. Şi vă spun: cu asta, chiar am făcut ceva. Cu emisiunea asta. Şi cu ...Doamna Eugenia Vodă!"
UPDATE 20:45 - "În seara asta ne-am luat ajutoare. Zece mari actori au acceptat să se îmbrace în costumele şi în spiritul personajelor pe care vi le propunem ca repere". Premiile vor fi acordate de actori întruchipând personaje precum Lucia Sturdza Bulandra, Constantin Tănase, Titu Maiorescu, Dumitru Mociorniţă, Tristan Tzara, Regina Maria, Carol Davila, Gheorghe Lazăr, Henri Coandă şi George Enescu.
UPDATE 20:35 - GALA MEDIAFAX 2013 A ÎNCEPUT, fiind prezentată de Andreea Esca şi Lucian Mîndruţă
DECLARAŢIILE INVITAŢILOR ÎNAINTE DE GALĂ
Mişu Negriţoiu: "Vin la fiecare gală, mă bucur de la an la an. Am devenit dependent de Mediafax, îl citesc de pe smartphone. Cu Mediafax îmi închei seara şi îmi încep dimineaţa. "
Victor Ponta: "Aş vrea să nu fiu, dar sunt un consumator de ştiri. Din 2001 sunt dependent de ştiri şi de dvs. Sunteţi în mod sigur un lider pe această zonă. Vă urez în continuare succes "
Mihai Răzvan Ungureanu: "Cea mai bună agenţie de ştiri, sunt dependent de ştirile Mediafax. Marea surpriză a fost în momentul în care aţi stabilit un standard de calitate, care nu a coborât niciodată. Mediafaxul rămâne în continuare credibil şi accesibil tuturor. Cred în lucrurile care sunt trainice şi de calitate, Mediafaxul face parte dintre ele."
Cristian Diaconescu: "Vreau să vă felicit. Într-o competiţie extrem de serioasă, mai ales atunci când este vorba de ştiri externe, aveţi un rol şi o semnificaţie de care trebuie să vă simţiţi mândri"
Mircea Geoană: "Mediafax este principala sursă independentă de informaţie din România. Este o sursă obiectivă de informaţie. Aţi reuşit să păstraţi o linie destul de echilibrată din punct de vedere politic"
Cătălin Predoiu: "Nu pot să-mi imaginez presa fără Mediafax. Este o valoare de care societatea românească are nevoie. Vă felicit"
UPDATE 20:00 - Invitaţii au început să sosească.
- Gala Mediafax 2014 - Gala valorilor
La evenimentul de la Ateneul Român au fost prezenţi protagoniştii celor mai importante ştiri şi materiale de presă furnizate de Agenţia de presă MEDIAFAX în cursul anului 2013, oameni reprezentând valorile în care jurnaliştii agenţiei cred, personalităţi politice, reprezentanţi ai instituţiilor statului, oameni de afaceri, de cultură, sportivi.
Şi la precedentele ediţii, Gala MEDIAFAX a premiat eroii ştirilor bune, oamenii care inovează, temerarii şi ambiţioşii care ştiu că prin iniţiativele lor au puterea de a schimba lucrurile în bine.
- Gala MEDIAFAX 20 de ani
Prima Gală MEDIAFAX a avut loc în 2012, când agenţia a sărbătorit 20 de ani de activitate, prilej de întâlnire între oamenii din spatele ştirilor şi oamenii care fac ştirile.
La gala MEDIAFAX 20 de ani au fost premiaţi părintele Nicolae Tănase, editorialistul Cristian Tudor Popescu, Dan Şucu, Gheorghe Hagi, Angela Gheorghiu, Ion Ţiriac, guvernatorul BNR Mugur Isărescu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu.
Citeşte şi:
Laureaţii Galei MEDIAFAX 20 de ani
Citeşte şi:
GALA MEDIAFAX 20 DE ANI: Oamenii din spatele ştirilor şi oamenii care fac ştirile s-au întâlnit - GALERIE VIDEO, FOTO
- Gala MEDIAFAX 2013 a fost dedicată curajului, ambiţiei, încrederii în oameni şi inovaţiei.
Gala MEDIAFAX 2013 a fost dedicată oamenilor care, în 2012, au adus în casele românilor valorile cele bune, despre care relatează jurnaliştii MEDIAFAX şi pe care doresc să le vadă în realitatea de fiecare zi.
Raed Arafat a fost desemnat Omul Anului 2012, ceilalţi laureaţi fiind Martin Harris, Lucian Boia, Alexandru Tomescu, managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu", Dan Enescu, fraţii Pavăl – care au construit brandul Dedeman, directorul Renault Tehologie România, Petru-Sorin Buşe, echipa laserului de la Măgurele, Dan C. Mihăilescu şi echipa Let's do it Romania.
Citeşte şi:
Raed Arafat a fost desemnat Omul Anului 2012 la Gala MEDIAFAX. Laureaţii Galei MEDIAFAX 2013
Citeşte şi:
GALA MEDIAFAX 2013 în imagini - GALERIE FOTO
Valorile brandului MEDIAFAX sunt: credibilitate, autoritate, obiectivitate, exhaustivitate şi promptitudine. Prin urmare, vor fi premiaţi cei care au reuşit să răzbată prin atmosfera densă şi tensionată a anului 2013 cu fapte bune şi cu realizări deosebite.
Mediafax este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România. Înfiinţată în 1991, compania face în prezent parte din cel mai mare grup media din România, Mediafax Group, şi are peste 2.000 de clienţi din mass-media, sectorul public şi cel de afaceri. Printre produsele şi serviciile Mediafax se numără fluxuri zilnice de ştiri şi fotografie de presă, servicii de monitorizare de presă şi de distribuţie de comunicate de presă, analize de piaţă, conţinut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează în mod direct şi consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: GALA MEDIAFAX 2014 în imagini - GALERIE FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe