- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (11.05.2013, 19:22)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Margareta Pâslaru va primi Ordinul Coroana României din partea Regelui Mihai, duminică, la Peleş
Cântăreaţa Margareta Pâslaru va primi Ordinul Coroana României în grad de Cavaler din partea Regelui Mihai I, duminică, într-o ceremonie care va avea loc la Castelul Peleş, a declarat artista pentru MEDIAFAX.
Urmărește
443 afișări
Margareta Pâslaru va primi Ordinul Coroana României din partea Regelui Mihai, duminică, la Peleş
Potrivit site-ului oficial al Casei Regale, Ordinul Coroana României - reînfiinţat de Regele Mihai pe 30 decembrie 2011 - a fost instituit de Regele Carol I în 1881, cu prilejul proclamării Regatului României, pentru a recompensa serviciile aduse statului. În prezent, el recompensează meritele cetăţenilor români şi străini care contribuie substanţial la dezvoltarea şi consolidarea României, prin acţiuni publice sau prin excelenţa în profesie, pentru fapte puse în slujba statului şi a naţiunii. Ordinul Coroana României are cinci grade: Cavaler, Ofiţer, Comandor, Mare Ofiţer şi Mare Cruce. Membrii Ordinului sunt numiţi pe viaţă. Regele şi regina poartă de drept Ordinul Coroana României în grad de Mare Cruce, iar principesa moştenitoare, precum şi principesele şi principii Familiei Regale, în vârstă de peste 18 ani, primesc de drept Marea Cruce a Ordinului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Alături de Margareta Pâslaru, mai multe personalităţi din România vor fi decorate duminică la Castelul Peleş. Decoraţiile vor fi înmânate de principesa moştenitoare Margareta, în numele Regelui Mihai I.
Făcând parte dintr-o familie de artişti - bunicul său, Ion Dimitriu-Bârlad, a fost un sculptor renumit; bunica sa cânta la pian şi picta în stil impresionist; mătuşa era balerină, iar mama, cântăreaţă de operă -, Margareta Pâslaru a moştenit, la rândul ei, înclinaţiile spre artă, ştiind să danseze, să creeze costume, să cânte şi să interpreteze roluri interesante, având adesea alături artişti remarcabili ce au rămas în inimile oamenilor. Este vorba de nume mari, precum Toma Caragiu, George Măruţă, Rodica Tapalagă, Maria Tănase, iar lista ar putea continua la nesfârşit, pentru că Margareta Pâslaru a avut o carieră extraordinară, de peste 50 de ani, atrăgând ca un magnet privirile şi cucerind inimile.
Anul trecut, artista şi-a lansat autobiografia, "Eu şi timpul". Titlul volumului a fost ales, după cum declara chiar Margareta Pâslaru, ca urmare a obsesiei sale pentru ireversibilul Timp, ce a urmărit-o încă de la vârsta de 9 ani, când a conştientizat că "nu va mai serba niciodată 9 ani la 9 iulie". Această preocupare a continuat prin cântecele compuse de-a lungul timpului: "Ceasul vrăjitor" (1967), "Timpul" (1970), "Eu şi Timpul" (1980). Momentul decisiv pentru alegerea titlului cărţii autobiografice a rămas, însă, emoţionanta redescoperire, la 69 de ani, a bustului realizat de Corneliu Medrea, ce o reprezenta chiar pe artistă la 19 ani. Fotografia ce ilustrează acest moment apare pe coperta cărţii.
Ceremonia de la Castelul Peleş face parte din seria de evenimente prilejuite de Ziua Regalităţii (10 mai), care a debutat vineri, cu Maratonul Regal, un eveniment sportiv organizat de Asociaţia Corporeanima, cu sprijinul Casei Regale a României. Printre evenimentele prilejuite de Ziua Regalităţii s-au mai numărat conferinţa "Rolul Monarhiei în modernizarea României", susţinută de academicianul Dan Berindei în Aula Academiei Române, vineri, când a avut loc şi tradiţionalul Garden Party de la Palatul Elisabeta. Sâmbătă seară va avea loc un concert aniversar al Societăţii Române de Radiodifuziune, la Sala Radio. Duminică, la Castelul Peleş va fi lansat şi volumul aniversar "Avioanele Regelui", publicat de Editura Curtea Veche.
Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Regalităţii se desfăşoară în absenţa Regelui Mihai, care se află în Elveţia, alături de Regina Ana, care este bolnavă.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe