- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (02.01.2016, 14:18)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministerul Culturii vrea ca la şefia instituţiilor culturale să fie numite şi persoane din alte domenii de activitate
Ministerul Culturii (MC) vrea ca managementul instituţiilor de cultură să poată fi asigurat şi de persoane care sunt absolvente de studii superioare în alte domenii de activitate decât cele culturale, potrivit unui proiect de Ordonanţă aflat în dezbatere publică.
Urmărește
607 afișări
Ministerul Culturii vrea ca la şefia instituţiilor culturale să fie numite şi persoane din alte domenii de activitate (Imagine: Adrian Paduretu)
În acest sens, Ministerul Culturii a lansat în dezbatere publică "o ordonanţă simplă care să mărească gradul de profesionalism al candidaţilor la concursurile de proiecte de management pentru instituţiile publice de cultură", a anunţat ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.
"(...) considerăm că nu poate fi restrâns dreptul persoanelor cu pregătire superioară diplomei de licenţă de a participa la concursurile de proiecte de management pentru instituţiile publice de cultură, textul articolului propus a fi modificat limitând în forma actuală accesul doar pentru absolvenţii de studii de licenţă în domeniul de activitate al instituţiei, neţinând cont de evoluţia societăţii educaţionale româneşti", susţine Vlad Alexandrescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-o dăm în vot la alegeri! Civilizat, legal, fără violență
-
Ciolacu: De ce să-mi dau demisia? N-am ce lămuri. Vorbim de o călătorie a mea în zona privată
-
Ciucă, la revenirea din Austria: Moment decisiv pe 22 noiembrie la Budapesta, în privinţa Schengen
-
Ludovic Orban se retrage din cursa prezidenţială în favoarea Elenei Lasconi
Astfel, în proiectul de Ordonanţă pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului numărul 189 din 2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările şi completările ulterioare, Ministerul Culturii propune modificarea articolului 3, litera c, care în prezent prevede că "Managementul instituţiilor poate fi asigurat de persoana fizică care îndeplineşte următoarele condiţii: c) întruneşte condiţiile de studii, de pregătire culturală şi managerială, precum şi alte condiţii cerute de autoritate".
În forma nouă, supusă dezbaterii publice, Ministerul Culturii doreşte ca managementul instituţiilor să poată fi asigurat de persoana fizică care "întruneşte condiţiile de studii universitare de licenţă, de masterat sau de doctorat absolvite cu diplomă de licenţă, de master, de doctorat sau echivalentă".
Pe de altă parte, Ministerul Culturii mai doreşte să modifice articolul 19, în sensul că vor fi admişi pentru susţinerea etapei interviului doar acei candidaţi la funcţia de manager al unei instituţii de cultură care au obţinut în prima etapă a concursului (analiza proiectului de management, n.r.) nota minimă 8. În prezent, actul în vigoare prevede că "sunt declaraţi admişi pentru susţinerea interviului candidaţii ale căror proiecte de management au obţinut, în prima etapă a concursului, note mai mari de 7 (şapte)".
De asemenea, Ministerul Culturii vrea ca să fie declaraţi câştigători ai concursului de proiecte de management pentru şefia instituţiilor culturale candidaţii care au obţinut cea mai mare medie la cele două probe de concurs (analiza proiectului de management şi interviul n.r.), cu condiţia ca aceasta să fie de minimum 8 (faţă de minimum 7, în vigoare, în prezent, n.r.).
În cazul în care niciun candidat nu a obţinut o medie de minimum 8, procedura de concurs se va relua în termen de maximum 30 de zile, mai prevede proiectul de ordonanţă aflat în dezbatere publică.
Contractul de management al şefilor de instituţii culturale va înceta, de asemenea, dacă rezultatul evaluării anuale este sub nota 8 (faţă de sub nota 7, în prezent, n.r.), se mai spune în acelaşi proiect.
Citeşte şi: Ministerul Culturii cere 5% din taxele obţinute din jocurile de noroc pentru restaurări şi film
Citește pe alephnews.ro: Războiul dronelor: Cum tehnologia transformă conflictul ruso-ucrainean
Citește pe www.zf.ro: Criză fără precedent în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace: Ce este sistemul ATACMS, care ameninţă să arunce în aer războiul din Ucraina. Americanii au autorizat Kievul să folosească rachete cu raze lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din Rusia
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ciucă, la revenirea din Austria: „Summit-ul de pe 22 noiembrie de la Budapesta va fi decisiv în privința Schengen”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ce i-a grăbit sfârşitul lui Silviu Prigoană. Autopsia a confirmat o problemă cardiacă, dar apropiaţii susţin o ipoteză şocantă: “A vorbit și cu băieții, i-a pregătit”
CANCAN.RO
Dintr-o firmă de apartament, „nepotul” lui Nicolae Ciucă a împușcat contracte-mamut la Ministerul Apărării! Imagini în premieră cu descurcărețul rezervist și garajul lui de lux
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe