- Home
- Cultură-Media
- (06.05.2020, 10:30)
- Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Monica Ulmanu, Pulitzer cu echipa Washington Post: Ce am învăţat în România mi-a dat o bază a jurnalismului
- Ce am învăţat în România mi-a dat o bază a jurnalismului
- Asta a fost singura opţiune pe care am avut-o
- Monica Ulmanu este editor grafic pentru The Washington Post din 2018
Urmărește
256 afișări
Monica Ulmanu, Pulitzer cu echipa Washington Post: Ce am învăţat în România mi-a dat o bază a jurnalismului
Vrei să ştii cum se lucrează pentru un material care primeşte cel mai important premiu pentru jurnalism în Statele Unite? Monica Ulmanu povesteşte cu ce a rămas din scurta perioadă petrecută în presa din România. Ea este prima absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti care câştigă un Premiu Pulitzer. A fost laureata reputatelor distincţii în 2020, la categoria jurnalism explicativ, împreună cu colegii săi din redacţia Washington Post.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Monica Ulmanu: ”Nu urmăresc, poate pur şi simplu din lipsă de timp, un prea urmăresc presa din România. Un am suficiente date să îmi exprim părerea. Am lucrat foarte puţin în presa din România. Am avut nişte stagii de practică, la Adevărul. Dar prea puţin, am prea puţină experienţă în presa din România ca să vorbesc despre asta. Am făcut un stagiu de practică la B1 şi ştiu că m-am dus şi am făcut câteva interviuri. Cu Stela Popescu, unul dintre ele. Am lucrat şi la Gândul. Am amintiri plăcute. Mie mi-au plăcut foarte mult anii de studenţie din România pentru că, de fapt, acolo am învăţat bazele jurnalismului. Îmi place să studiez foarte mult, teoria e foarte importantă. Amintirile probabil că sunt legate de perioada în care chiar publici ceva. Te duci şi pui în aplicare ce ai învăţat. Şi acum e acelaşi lucru. Plăcerea e când publici, atunci simţi că vrei să sărbătoreşti.”
Ce ţi-a folosit cel mai mult din ce ai învăţat în România?
Monica Ulmanu: ”Ce am învăţat în România mi-a dat o bază a jurnalismului. Am învăţat să scriu şi, chiar dacă acum lucrez în engleză şi scriu în engleză, editez în engleză, până la urmă, limbajul jurnalistic urmăreşte aceeaşi structură peste tot. Mi-a dat o structură şi un cadru în care urmăresc firul narativ. Cât eram în facultate în România am descoperit ce îmi place, ce nu-mi place, ce vreau să fac. Am descoperit că vreau să fac partea asta de vizual şi a trebuit să plec şi să studiez mai mult, pentru că la vremea aia nu era... erau câteva cursuri de programare şi de multimedia, dar nu erau aşa de multe. Nici în America nu erau aşa de multe în perioada aia. Am avut un curs de multimedia şi mi-a plăcut foarte mult şi am vrut să aprofundez. Mie îmi place să învăţ, îmi place şi acum. Cred că m-a ajutat foarte mult lucrul ăsta.”
A fost un avantaj sau un dezavantaj pentru tine faptul că ai început jurnalismul în România?
Monica Ulmanu: ”Asta a fost singura opţiune pe care am avut-o. O consider un avantaj, cu cât călătoreşti mai mult şi ai experienţe mai diverse. Poate că mă avantajează că am crescut în România şi am avut altă experienţă şi poate că am avut primul calculator mult mai târziu decât alţii. Încerc să o privesc ca pe un avantaj.”
Ulmanu este editor grafic pentru The Washington Post din 2018. Ea a lucrat înainte pentru The Guardian, a făcut parte din departamentul grafic al Thomson Reuters, Boston Globe şi a fost intern la The New York Times. Este laureată a numeroase alte premii şi distincţii internaţionale.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Monica Ulmanu a câştigat premiul Pulitzer pentru o serie de articole despre încălzirea globală. Ea a devenit prima absolventă FJSC ce primeşte această distincţie
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe