- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (12.09.2013, 18:51)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noaptea Cercetătorilor, pe 27 septembrie, în mai multe oraşe din ţară
Peste 300 de oraşe europene, inclusiv româneşti, vor sărbători Noaptea Cercetătorilor pe 27 septembrie, la eveniment urmând să participe sute de oameni de ştiinţă, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
275 afișări
Noaptea Cercetătorilor, pe 27 septembrie, în mai multe oraşe din ţară (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Pe 27 septembrie, în Bucureşti, Suceava, Piatra Neamţ, Tulcea, Sinaia, Braşov, Oradea şi Galaţi, cercetătorii fac o demonstraţie în direct a activităţii lor de laborator, la care toată lumea este invitată.
Diferite institute de cercetare, precum Centrul de Studii Complexe, Institutul Naţional de Cercetare în Sport, Institutul Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiilor, Institutul de Fizică Atomică, Inspectoratul General al Poliţiei şi Facultatea de Geografie, împreună cu parteneri preocupaţi de ştiinţă şi cercetare, precum Discovery Channel, vor fi prezenţi la eveniment, cu demonstraţii practice, experimente şi concursuri pentru copii între 9 şi 99 de ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Vizitatorii vor avea ocazia să afle cum funcţionează roboţii, cum pot conduce o maşină doar cu puterea minţii, ce înseamnă să fii cercetător şi vor putea să participe la concursurile şi provocările ştiinţifice din timpul evenimentului.
Evenimentul se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie, la nivelul Uniunii Europene, şi îşi propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător şi cât de interesantă poate fi munca de cercetare.
Primul eveniment european de acest tip a fost organizat în 2005 şi a atras până în prezent 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar publicului şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.
Ediţia din 2012 a atras peste 25.000 de vizitatori în România, în cele şapte oraşe organizatoare.
La eveniment este aşteptat publicul larg, indiferent de vârstă şi experienţă ştiinţifică. Proiectul se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative. Până la data evenimentului, sunt aşteptate şi ultimele înscrieri în concursul Laboratorul anului 2099, care dă şansa pasionaţilor de ştiinţă să arate perspectiva lor asupra laboratorului viitorului.
Evenimentul este organizat în România sub egida Uniunii Europene, de Target Active Training şi Asociaţia Invenio, în parteneriat cu Anticipaţia, parte a grupului Nemira, Poliţia Română, Centrul de Studii Complexe, Institutul Naţional de Cercetare în Sport şi Europa FM.
Proiectul se desfăşoară în România din anul 2006.
Mai multe informaţii despre concurs, despre oraşele organizatoare şi programul evenimentului pot fi găsite pe www.noapteacercetatorilor.eu şi www.facebook.com/ResearchersNightRomania.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe