- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.05.2014, 12:36)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NOAPTEA MUZEELOR la Bucureşti: Recorduri de vizitatori la Antipa sau Muzeul Naţional de Istorie. Expoziţia World Press Photo, vizitată de 23.430 de persoane - FOTO
Aproape 18.000 de persoane au vizitat, sâmbătă spre duminică, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Bucureşti cu ocazia Nopţii Muzeelor, potrivit unui anunţ publicat pe pagina oficială de Facebook a instituţiei.
Urmărește
504 afișări
NOAPTEA MUZEELOR la Bucureşti: Recorduri de vizitatori la Antipa sau Muzeul Naţional de Istorie. Expoziţia World Press Photo, vizitată de 23.430 de persoane - FOTO (Imagine: Victor Ciupuliga/ Mediafax Foto)
Şi anul acesta, girafa i-a întâmpinat pe bucureştenii care au vrut să viziteze Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa". Cu o coadă care s-a întins până foarte aproape de vecinul său, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Antipa le-a propus tinerilor, cu tatuaje, dread-uri sau fără, pensionarilor, cu pălării şi îmbrăcaţi la costum, părinţilor, veniţi cu copiii, o călătorie către mările reci arctice, Oceanul Atlantic şi către Carpaţii româneşti. De asemenea, aceştia au putut să descopere lumea nevertebratelor Mării Negre, foca-monah, singura întâlnită în trecut în Marea Neagră, la ţărmul românesc, balena cu aripioare lungi - Humpback Whale şi scoica gigant - Giant Clam.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Un alt loc căutat, sâmbătă, de bucureşteni a fost Muzeul Ţăranului Român, unde oamenii s-au strâns la intrare încă de la ora deschiderii (18.00). Instituţia a invitat publicul la expoziţia permanentă, dar şi la cea temporară "Sarkis - La celălalt capăt al curcubeului - Din zori la asfinţit".
O altă destinaţie a zilei a fost Muzeul Naţional "George Enescu", unde, în timp ce oamenii aşteptau la coadă, pe uşile clădirii au ieşit mai multe "muze", care au realizat, în curte, o expoziţie de artă vie. La Muzeul Naţional de Artă al României, oamenii s-au strâns la rând pentru a intra să vadă Galeria de Artă Veche Românească şi expoziţia-semnal dedicată Anului Brâncoveanu.
Aglomeraţie a fost şi la Muzeul Satului, unde bucureştenii au avut ocazia să-şi înceapă "noaptea" dedicată muzeelor încă de la amiază, când instituţia şi-a aşteptat vizitatorii cu ateliere de creaţie, spectacole de muzică şi dans popular, dar şi cu un târg.
Biblioteca Centrală Universitară a fost, şi ea, pe traseul celor ieşiţi din casă sâmbătă, aceştia având ocazia de a vizita interiorul clădirii inaugurate în 1895 de regele Carol I.
Noaptea Muzeelor: Aproximativ 8.500 de vizitatori, la Muzeul Naţional de Istorie din Capitală
Directorul Muzeului de Istorie a României (MNIR) din Bucureşti, Ernest Oberländer-Târnoveanu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că instituţia pe care o conduce a fost vizitată, cu ocazia Nopţii Muzeelor, de aproximativ 8.500 de oameni.
Muzeul Naţional de Istorie a României a fost şi anul acesta unul dintre obiectivele preferate de bucureşteni, în faţa instituţiei formându-se o coadă de zeci de metri. Aici, pentru câteva minute, la puţini metri de Centrul Istoric al Capitalei, trotuarul din faţa muzeului a fost "invadat" de grăniceri. Îmbrăcaţi în uniforme militare, modelul fiind din 1914, de la începutul Primului Război Mondial, membrii Asociaţiilor Tradiţia Militară şi Deutsches Freikorps au realizat o reconstituire istorico-militară.
"Prezentaţi arma!", "Soldaţi, drepţi!" şi "Să trăiţi!" au fost câteva dintre expresiile care au răsunat, sâmbătă seară, pe Calea Victoriei, spre încântarea celor prezenţi în faţa Muzeului Naţional de Istorie. Momentul a fost întregit de interpretarea marşului "O, săracu' infanteru'".
Reconstituirea istorico-militară s-a încheiat cu depunerea jurământului şi cu un asalt la baionetă, publicul strâns pe scările MNIR aplaudând reprezentaţia acestora.
De asemenea, persoanele venite la MNIR au putut vizita expoziţia "Haina îl face pe om. Şase secole de istorie vestimentară".
13.450 de persoane au vizitat Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Capitală
Directorul Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Virgil Niţulescu, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că 13.450 de persoane au trecut pragul instituţiei culturale cu ocazia Nopţii Muzeelor, precizând că interesul bucureştenilor a fost "ridicat".
"(Interesul, n.r.) a fost ridicat şi nu mi s-a părut că voiau doar să bifeze lista cu muzee", a declarat acesta.
La Muzeul Ţăranului Român, bucureştenii au început să se strângă încă de la ora deschiderii evenimentului, în jur de 18.00, instituţia invitând publicul la expoziţia permanentă, dar şi la cea temporară "Sarkis - La celălalt capăt al curcubeului - Din zori la asfinţit".
De asemenea, meşterii, care au expus diverse obiecte, i-au aşteptat pe vizitatori în curtea interioară, unde aceştia au putut admira şi cumpăra exponatele.
Spre miezul nopţii, vizitatorii au putut asista, tot în curtea interioară a instituţiei, la un concert susţinut de AG Weinberger, astfel că noaptea la Muzeul Ţăranului Român s-a încheiat pe ritmuri de blues.
Mii de bucureşteni au luat cu asalt muzeele şi expoziţiile care şi-au deschis porţile sâmbătă spre duminică, cu ocazia Nopţii Muzeelor, printre vedetele evenimentului numărându-se Muzeul Antipa, Muzeul de Istorie, Muzeul Ţăranului Român, dar şi Cimitirul Bellu.
Ajunsă în 2014 la a zecea ediţie, Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale destinate publicului larg sărbătorit la nivel european. Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, manifestarea atrage anual în România sute de mii de participanţi. Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai - Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătoare instituită de International Council of Museums (ICOM).
Anul acesta, în România, la Noaptea Muzeelor participă peste 150 de instituţii muzeale şi organizaţii de cultură şi educaţie din aproximativ 50 de localităţi.
Muzee, case memoriale, colecţii private, săteşti şi parohiale au fost deschise publicului pentru vizite gratuite şi evenimente speciale, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Turda, Ciucea, Sibiu, Cristian, Sibiel, Sălişte, Galeş, Tilişca, Poiana Sibiului, Jina, Arad, Aiud, Alba-Iulia, Baia Mare, Bacău, Oneşti, Botoşani, Braşov, Bran, Caransebeş, Constanţa, Sfântu Gheorghe, Galaţi, Giurgiu, Piteşti, Goleşti, Târgu-Jiu, Târgu-Cărbuneşti, Deva, Hunedoara, Iaşi, Hârlău, Mirceşti, Ruginoasa, Oradea, Ploieşti, Sinaia, Râmnicu-Sărat, Reşita, Slobozia, Târgovişte, Tîrgu Mureş, Alexandria, Roşiorii de Vede.
În Bucureşti, 33 de instituţii - muzee şi organizaţii culturale şi de educaţie - şi-au aşteptat publicul până târziu în noapte, la expoziţii, concerte, spectacole, proiecţii, performance-uri şi ateliere interactive, pentru experienţe de neuitat.
5.000 de vizitatori, la Muzeul Naţional de Artă al României
Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti a avut 5.000 de vizitatori în noaptea de sâmbătă spre duminică, în contextul manifestărilor care au marcat Noaptea Muzeelor, au declarat pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai instituţiei culturale.
La Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), oamenii s-au strâns la rând pentru a intra să vadă Galeria de Artă Veche Românească şi expoziţia-semnal dedicată Anului Brâncoveanu.
De-a lungul celor zece săli ale galeriei, o serie de lucrări special selectate, marcate printr-o signalectică aparte, au compus un traseu care a oferit informaţii despre arta brâncovenească, în contextul culturii medievale din Ţările Române. În plus, la parterul Galeriei Naţionale a fost deschisă o expoziţie-semnal care aduce în prim-plan un vechi liturghier brâncovenesc, cu o bogată decoraţie pictată, despre care se presupune că a aparţinut chiar voievodului martir.
Cu hărţile Nopţii Muzeelor şi telefoanele în mână, în timp ce aşteptau la coadă, bucureştenii îşi stabileau şi alte obiective de vizitat în timpul acestui eveniment dedicat culturii. Unul dintre următoarele puncte de vizitat a fost Biblioteca Centrală Universitară "Carol I", aflată foarte aproape, vizavi de MNAR, dar şi Muzeul Naţional de Istoriei a României (MNIR).
De asemenea, cei care au trecut prin faţa MNAR au putut admira o serie de fotografi cu Palatul Regal, înainte şi după restaurare, dar şi imagini cu clădirea în urma bombardamentului din 3-4 aprilie 1944 şi după incendiul din 6-7 decembrie 1926, expuse pe gardul instituţiei.
Mii de bucureşteni au luat cu asalt muzeele şi expoziţiile care şi-au deschis porţile sâmbătă spre duminică, cu ocazia Nopţii Muzeelor, printre vedetele evenimentului numărându-se Muzeul Antipa, Muzeul de Istorie, Muzeul Ţăranului Român, dar şi Cimitirul Bellu.
Ajunsă în 2014 la a zecea ediţie, Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale destinate publicului larg, sărbătorit la nivel european. Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, manifestarea atrage anual în România sute de mii de participanţi. Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai - Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătoare instituită de International Council of Museums (ICOM).
Expoziţia World Press Photo din Bucureşti, vizitată de 23.430 de persoane, de Noaptea Muzeelor 2014
Expoziţia internaţională de fotojurnalism World Press Photo din Bucureşti, deschisă în spaţiul special amenajat din Piaţa Universităţii, a fost vizitată de 23.430 de persoane, cu ocazia Nopţii Muzeelor, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Reţelei Naţionale a Muzeelor din România (RNMR).
Astfel, după ora 21.00, mulţi dintre bucureşteni care au trecut prin Piaţa Universităţii s-au oprit la expoziţia World Press Photo, care a reunit fotografii realizate pentru cele mai cunoscute publicaţii şi agenţii de presă de pe glob. Aceasta a fost deschisă de la ora 21.00 până la 5.00.
Expoziţia World Press Photo 2014 este deschisă publicului larg în fiecare zi din perioada 8 - 29 mai, între orele 11.00 - 21.00, în spaţiul special amenajat din Piaţa Universităţii. În primul weekend de la deschidere, peste 2.000 de vizitatori au trecut porţile celei mai importante expoziţii internaţionale de fotojurnalism - World Press Photo.
Ediţia de anul acesta a expoziţiei World Press Photo a fost aşteptată cu mult entuziasm, astfel că, înainte de deschiderea oficială, peste 10.000 de bilete au fost cumpărate în avans de companii din România, pentru a fi oferite angajaţilor. World Press Photo încearcă să genereze interes din partea publicului pentru fotografie, să crească aprecierea pentru munca fotografilor şi să încurajeze liberul schimb de informaţii.
Evenimentul de la Bucureşti face parte din expoziţia anuală internaţională World Press Photo, care este prezentată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spaţii din peste 45 de ţări şi vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediţie.
Expoziţia World Press Photo reprezintă o iniţiativă a World Press Photo Foundation, fondată în anul 1955, în Olanda, care activează ca organizaţie independentă, nonprofit, cu sediul în Amsterdam. Activitatea Fundaţiei este dedicată stabilirii standardelor ridicate în fotojurnalism şi fotografie documentară la nivel mondial.
Competiţia a debutat în 1955, când 42 de fotografi din 11 ţări au înscris peste 300 de fotografii pentru jurizare. În 2012, concursul a atras 5.247 de participanţi din 124 de ţări, care au înscris 101.254 de fotografii.
În 2012, expoziţia a fost readusă pentru prima dată la Bucureşti, după 18 ani de absenţă, prin eforturile Fundaţiei Eidos, care a organizat şi ediţia de anul trecut.
Mii de bucureşteni au luat cu asalt muzeele şi expoziţiile care şi-au deschis porţile sâmbătă spre duminică, cu ocazia Nopţii Muzeelor, printre vedetele evenimentului numărându-se Muzeul Antipa, Muzeul de Istorie, Muzeul Ţăranului Român, dar şi Cimitirul Bellu.
Ajunsă în 2014 la a zecea ediţie, Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale destinate publicului larg, sărbătorit la nivel european. Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, manifestarea atrage anual în România sute de mii de participanţi. Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai - Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătoare instituită de International Council of Museums (ICOM).
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe