Noul film al lui Nae Caranfil îi va avea ca protagonişti pe Vera Farmiga şi Mark Strong

Noul film al lui Nae Caranfil - "Closer to the Moon", o dramă a cărei acţiune se petrece în România comunistă - îi va avea ca protagonişti pe actorii Vera Farmiga şi Mark Strong.

Urmărește
484 afișări
Imaginea articolului Noul film al lui Nae Caranfil îi va avea ca protagonişti pe Vera Farmiga şi Mark Strong

Noul film al lui Nae Caranfil îi va avea ca protagonişti pe Vera Farmiga şi Mark Strong (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmările pentru "Closer to the Moon" vor începe la toamnă la Bucureşti, informează deadline.com.

Actorul britanic Mark Strong va juca rolul lui Max Rosenthal, fost şef al unei unităţi de investigaţii a poliţiei bucureştene, care jefuieşte o bancă alături de alte trei persoane, asigurând trecătorii că astfel fac un film. Cei patru, toţi evrei, sunt judecaţi şi condamnaţi la moarte, dar numai după ce ispăşesc o altă sentinţă - să reconstituie jaful pentru un film de propagandă.

Actriţa americană de origine ucraineană Vera Farmiga, nominalizată anul trecut la Oscar pentru rolul din "Sus, în aer/Up in the Air", o va interpreta pe fosta iubită a lui Max Rosenthal şi mama copilului său. Ea se întoarce de la Moscova, unde a făcut studii, când are loc drama de la Bucureşti.

Producătorul peliculei "Closer to the Moon" este Michael Fitzgerald.

Mark Strong este cunoscut pentru rolurile din filme precum "Sherlock Holmes" şi "RocknRolla", în regia lui Guy Ritchie, "Un ghem de minciuni" şi "Robin Hood", ambele în regia lui Ridley Scott, dar şi în "Green Lantern", de Martin Campbell, lansat de curând în cinematografe.

Pe de altă parte, actriţa Vera Farmiga este cunoscută şi pentru rolurile din "Cârtiţa", în regia lui Martin Scorsese, "Transfer de identitate", de Duncan Jones, şi "Breaking and Entering", de Anthony Minghella.

La prima sesiune a concursului Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) din 2007, Nae Caranfil a primit o finanţare de 1,92 milioane de lei pentru proiectul de lungmetraj de ficţiune "Alice în ţara tovarăşilor", care are în centru povestea celui mai mare jaf din istoria Băncii Naţionale a României, organizat în 1959.

Nae Caranfil a mai regizat filme precum "Asfalt Tango" (1995), o coproducţie România/ Franţa, cu Charlotte Rampling şi Mircea Diaconu, "Dolce far niente" (1998), nominalizat la Globul de Cristal la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary 1999, peliculă realizată în coproducţie cu Franţa, Italia şi Belgia, ce prezintă doi ani din viaţa tânărului Stendhal, petrecuţi în Italia, şi "Filantropica" (2002), care a câştigat Premiul Publicului la Festivalul de Film de la Paris şi Premiul Special al Juriului la Festivalul goEast, de la Wiesbaden.

Totodată, filmului său "E pericoloso sporgersi" a fost prezentat la Quinzaine des Réalisateurs, la ediţia din 1993 a Festivalului de la Cannes, şi a câştigat Marele premiu la Festivalul de Film Forum de la Bratislava, Premiul Criticii la Festivalul de Film de la Montpellier şi Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film La Baule.

În 2008, Nae Caranfil a lansat "Restul e tăcere", un lungmetraj despre realizarea primului film românesc - "Independenţa României", în 1911. "Restul e tăcere" este un regal de scene comice, decoruri grandioase şi costume de epocă, dar şi accente dramatice şi situaţii-limită. Pelicula a fost propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, în 2008, iar scenariul filmului i-a adus lui Nae Caranfil Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Paris, în 1995.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici