- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (10.03.2021, 16:02)
- Stelian Turlea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O carte pe zi: „Cântecul lebedei mecanice” de Petrika Ionesco
„Un geniu care-şi captivează cititorii prin istorii pe cât de veridice, pe atât de neverosimile. Ca într-un roman de Garcia Marquez, el se converteşte azi în scriitor şi semnează o carte în care îl găsim din plin! Enorm şi delirant!” - George Banu.
Urmărește
262 afișări
O carte pe zi: „Cântecul lebedei mecanice” de Petrika Ionesco
La cea de-a VIII-a ediţie a Nopţii Literaturii de la Paris, organizată de Forumul Institutelor Culturale Străine de la Paris (FICEP), anul trecut, pe 30 mai, ICR Paris a susţinut prezenţa scriitorului franco-român Petrika Ionesco, care a citit, într-o înregistrare video, un fragment din romanul său, „Le chant du cygne mécanique”.
Cartea apăruse cu doi ani mai înainte la editura pariziană Saint-Honoré şi, în aprilie 2020, în traducere românească, la editura RAO.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Petrika Ionesco, celebru regizor de teatru şi operă, scenograf, cineast, scriitor, creator de evenimente speciale, este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de cultură români stabiliţi în Franţa. Petrika Ionesco realizează spectacole în cele mai importante instituţii culturale din lume. A colaborat îndeaproape mai ales cu Nureev, Carolyn Carlson, şi multe alte personalităţi; este în acelaşi timp profesor la Conservatorul de la Cité de la Musique (Paris), Ofiţer al Artelor şi Literelor (Franţa) şi Comandor al Ordinului Artelor (România).
Cartea pe care o semnalăm astăzi este una stranie pentru un cititor neobişnuit cu experimentele. Scriu editorii: „Epopee vastă şi originală, delirantă, unică, este prima ficţiune Bio-Thriller. Plină de farmec, vrăjitorie, speranţe şi dezamăgiri, îmbină cruzimea, realismul şi fantezia.
Prin aventurile umane, pământeşti şi spaţiale, ale lui Dan Pau, este analizată minuţios şi cu umor o societate decadentă, morbidă, în care pasiunile amoroase şi extravaganţele se îmbină cu arta şi ştiinţa, pe de o parte, şi cu acţiunile poliţiei şi ale armatei, pe de alta. Un volum cu o acţiune complexă, cu trăsături proprii atât genului science-fiction, cât şi romanului psihologic sau de aventuri. Prezintă întâmplări şi personaje fascinante, ieşite de sub pana unui autor cu o personalitate la fel de complexă ca şi opera sa. Acest lucru se detaşează din felul în care sunt concepute acţiunea şi locurile unde aceasta se petrece, precum şi personajele, în toate vădindu-se gândirea şi viziunea regizorului şi scenografului, a realizatorului de spectacole care este autorul”.
Povestea începe la 13 octombrie 2068, la Bucureşti, apoi se desfăşoară la Paris, San Francisco, pe Saturn şi, în sfârşit, în constelaţia Lebedei. Eroul este un tânăr regizor de teatru, fiul unui cunoscut om de ştiinţă care lucrează la subiecte ultrasensibile şi care va fi răpit. Încercând să-şi găsească tatăl, eroul va fi prins într-o aventură infernală, cu multiple răsturnări de situaţie.
Petrika Ionesco – Cântecul lebedei mecanice. Traducere din limba franceză de Oana Cătălina Popescu. Editura RAO. 560 pag.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:16
-
astăzi, 07:14