- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (28.04.2022, 08:14)
- Stelian Turlea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O carte pe zi „Műnchen” de Robert Harris
„Un roman de spionaj genial construit“, Observer.
Urmărește
190 afișări
O carte pe zi „Műnchen” de Robert Harris
Britanicul Robert Harris este autor a peste 14 bestelleruri traduse în 40 de limbi şi vândute în peste zece milioane de exemplare. Cartea de faţă a apărut în original în 2017. Este, scria „The Times”, „Un thriller inteligent... care abordează cu atenţie şi precizie detaliul istoric. Forţa romanului stă în conflictul dintre imaginea noastră retrospectivă asupra evenimentelor şi speranţele şi spaimele absolut credibile ale personajelor”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
„Septembrie 1938. Adolf Hitler este hotărât să invadeze Cehoslovacia. Prim-ministrul britanic, Neville Chamberlain, caută cu disperare să evite războiul care ar urma unui asemenea gest. Münchenul va fi gazda unei întâlniri la nivel înalt, un efort de ceasul al doisprezecelea pentru a menţine o pace precară.
În avionul care-l transportă pe Chamberlain în oraşul bavarez este şi Hugh Legat, o stea în ascensiune a diplomaţiei britanice, detaşat la Numărul 10 de pe Downing Street în postul de secretar particular al premierului. În trenul de noapte care-l aduce pe Hitler la München se află şi Paul von Hartmann, un angajat al Ministerului de Externe german. Legat şi Hartmann au fost prieteni apropiaţi la Oxford la începutul anilor ’30, dar n-au mai vorbit de şase ani. Fiecare poartă povara unui secret personal dureros. Acum, când drumurile li se intersectează la München, vor ajunge în posesia unor secrete de stat care ar putea să afecteze profund însuşi viitorul Europei. Şi fiecare va fi pus în faţa unei decizii teribile”.
„Un thriller de înalt nivel, cu o tensiune electrizantă, construit în jurul acordului de tristă amintire de la München”, USA Today.
Un roman bazat pe o cercetare minunţioasă şi care surprinde prin mulţimea de detalii.
Robert Harris – Műnchen. Traducere din limba engeleză şi note de Andreea Năstase. Editura Litera, colecţia Buzz Books, 367 pag.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe