- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (02.02.2022, 07:58)
- Stelian Turlea
O carte pe zi: „Niciodată” de Ken Follett
„Când mă documentam pentru Căderea giganţilor, am fost şocat să realizez că Primul Război Mondial a fost un război pe care nimeni nu l-a dorit”.
Urmărește
854 afișări
O carte pe zi: „Niciodată” de Ken Follett
„Niciun lider european de ambele părţi nu a avut intenţia ca acest lucru să se întâmple. Dar, unul câte unul, împăraţii şi primii ministri, fără să intenţioneze războiul, au luat decizii - decizii logice şi moderate - care ne-au adus cu un pas mai aproape de unul dintre cele mai cumplite conflicte pe care le-a cunoscut lumea vreodată. Şi m-am întrebat: s-ar putea întâmpla din nou?”
Răspunsul este acest roman, publicat anul trecut.
Cititorii acestei rubrici îl cunosc în mod sigur pe Ken Follett, Editura RAO i-a tipărit 25 de romane, mai toate besteselleruri, politice, istorice sau de alt gen. Ken Follett – scriu editorii - revine cu un thriller incitant care descrie inimaginabilul: ameninţarea iminentă a unui al treilea război mondial. De la arzătorul deşert Sahara până la aripa de vest a Casei Albe şi coridoarele puterii din marile capitale ale lumii, maestrul acţiunii şi al naraţiunii de suspans îşi imaginează un scenariu de criză globală fără precedent în care un mic grup de personaje hotărâte şi tenace se luptă într-o cursă contra cronometru. Niciodată este un thriller extraordinar, plin de eroine şi ticăloşi, profeţi falşi, agenţi de elită, politicieni dezamăgitori şi revoluţionari cinici. Trimite un mesaj de avertizare pentru vremurile noastre şi prezintă o poveste intensă şi rapidă care îi transportă pe cititori la marginea inimaginabilului pe care nimeni nu şi-l dorea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Confruntarea dintre marile puteri actuale, interesele geostrategice, apariţia mişcărilor extremiste şi vânzarea de arme oricui pentru profitul imediat duc lumea la un pas de distrugere, iar iraţionalitatea unor lideri care se agaţă de putere şi vor să-ţi arate muşchii fac războiul nuclear inevitabil.
Iar într-un asemenea război să arunci o bombă nucleară înseamnă o distrugere enormă: în prima milionime de secundă se formează o bilă de foc de două sute de metrui diametru şi toată lumea din interiorul ei moare instant – cei mai fericiţi.Unde de şoc dărâmă clădirile pe un kilometru şi jumătate jur împrejur; aproape toată lumea din zona aceea moare din cauza impactului. Căldura aprinde tot ce poate să ardă. Sute de mii de oameni vor muri instantaneu, alţii vor fi răniţi, alţii vor muri din cauza bolii provocate de radiaţie. Acestea ar fi efectele unei singure bombe, dar fiecare combatant are rachete cu focoase multiple, efectele vor spori enorm ca urmare. Cenuşa eliberată în atmosferă va slăbi lumina soarelui şi va duce la scăderea temperaturii la suprafaţa solului. Va urma iarna nucleară.
Iar toate acestea pentru că în unele ţări lupta pentru putere nu cunoaşte limite şi există conducători care nu înţeleg că lumea s-a schimbat şi au rămas blocaţi în trecut.Un roman despre o înspăimântătoare perspectivă – s-ar putea întâmpla oricând. Citiţi-l!
Ken Follett – Niciodată. Traducere din limba engleză de Alexandru Marinescu. Editura RAO. 661 pag.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria