- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (03.08.2015, 19:16)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O nuvelă inedită scrisă de F. Scott Fitzgerald în 1939 va fi publicată pe internet
O nuvelă inedită scrisă de romancierul F. Scott Fitzgerald în iulie 1939, care nu a fost niciodată tipărită, va fi publicată în cele din urmă pe internet, la aproape 75 de ani de la moartea cunoscutului scriitor american, informează lefigaro.fr.
Urmărește
308 afișări
O nuvelă inedită scrisă de F. Scott Fitzgerald în 1939 va fi publicată pe internet (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)
Încă o dată, publicaţia The Strand Magazine a făcut o descoperire inedită. După ce a descoperit manuscrisul unui roman de John Steinbeck, această publicaţie lunară britanică a găsit un text scris de F. Scott Fitzgerald, considerat pierdut de mai multe decenii. Nuvela se intitulează "Temperature", are aproximativ 8.000 de cuvinte şi a fost scrisă în iulie 1939.
Romancierul american a scris acel text cu un an înainte de a muri, într-un moment în care cariera lui literară se afla în impas. În epocă, F. Scott Fitzgerald se mutase la Hollywood pentru a se lansa în scrierea de scenarii de film, dar nu a mai trăit pentru a cunoaşte succesul în acest domeniu. Fără să mai apeleze la serviciile agentului său Harold Ober, F. Scott Fitzgerald, autorul celebrului roman "Marele Gatsby", a trimis el însuşi nuvela "Temperature" publicaţiei Saturday Evening Post, care a refuzat însă să o publice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Andrew F. Gulli, redactorul-şef al publicaţiei The Strand Magazine, a descoperit manuscrisul la începutul anului, analizând documentele scriitorului, aflate în posesia Universităţii Princeton.
Nuvela "Temperature" prezintă povestea unui scriitor alcoolic din Los Angeles care a fost diagnosticat cu o maladie cardiacă. Textul nuvelei reaminteşte în mare măsură viaţa scriitorului F. Scott Fitzgerald: romancierul a dus la rândul său o luptă îndelungată cu dependenţa de alcool şi a murit în urma unei crize cardiace, pe 21 decembrie 1940, la vârsta de 44 de ani.
Nuvela este în prezent disponibilă spre lecturare în ediţia tipărită a publicaţiei The Strand Magazine. Potrivit site-ului Vulture.com, ea va fi publicată şi pe internet, pe site-ul revistei citate, peste trei luni.
Francis Scott Fitzgerald (1896 - 1940) s-a născut în St. Paul, Minnesota. A publicat primul roman, "This Side of Paradise" ("Dincoace de paradis", Polirom, 2005) în 1920, an în care s-a căsătorit cu scriitoarea Zelda Sayre. S-a bucurat de la bun început de o imensă popularitate, dar şi de recunoaştere critică, fiind considerat unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai "generaţiei pierdute".
Capodopera sa, "The Great Gatsby" ("Marele Gatsby", Polirom, 2011) a apărut în anul 1925. Următorul mare roman, "Tender Is the Night" ("Blândeţea nopţii", Polirom, 2009), a fost publicat în 1934.
În 1999, suplimentul literar al ziarului The Washington Post a declarat "Marele Gatsby" drept al doilea mare roman în limba engleză al secolului XX, după "Ulise" de James Joyce.
Fitzgerald a mai scris "The Beautiful and Damned" ("Cei frumoşi şi blestemaţi", 1922, Polirom, 2008) şi "The Love of the Last Tycoon" ("Dragostea ultimului magnat", publicat postum în 1941). Este autorul mai multor volume de povestiri, printre care "Tales of the Jazz Age" ("Povestiri din epocă jazzului", 1922) şi "All the Sad Young Men" ("Toţi aceşti tineri trişti", 1926).
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe