- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (03.06.2015, 11:32)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Olimpia Melinte, Ion Caramitru şi Axel Moustache, în filmul "Herman", despre "Experimentul Piteşti"
Olimpia Melinte, Ion Caramitru, Axel Moustache, Rareş Lucaci şi Sergiu Moraru sunt o parte dintre actorii ce alcătuiesc distribuţia filmului "Herman", care vorbeşte despre "Experimentul Piteşti" din perioada regimului comunist, a declarat pentru MEDIAFAX regizoarea lungmetrajului, Victoria Baltag.
Urmărește
388 afișări
Olimpia Melinte, Ion Caramitru şi Axel Moustache, în filmul "Herman", despre "Experimentul Piteşti" (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)
Filmările pentru lungmetrajul "Herman - omul din spatele terorii", un proiect iniţiat de regizoarea Victoria Baltag, care vorbeşte despre "Experimentul Piteşti" din perioada regimului comunist, în care s-a pus un accent deosebit pe "reeducarea prin tortură", vor începe pe 22 iunie, la Iaşi.
Povestea filmului începe cu momente din viaţa socială a anilor 1942 - 1948 (zona Moldovei, Iaşi), aduce în prim-plan psihologia umană şi culminează cu punerea în imagini a "fenomenului reeducării" în România (1948 - 1954). Reconstituirea evenimentelor petrecute în această perioadă s-a realizat în urma unei documentări de arhivă amănunţite, care s-a desfăşurat pe parcursul a peste trei ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Inspirat din viaţa celui mai infam torţionar al regimului comunist, filmul "Herman" spune povestea închisorii de la Piteşti. În film este vorba despre un tânăr promiţător, Herman, interpretat de actorul Sergiu Moraru, care, din cauza unor circumstanţe cumplite, se schimbă radical şi devine unul dintre cele mai controversate personaje din istoria României, în doar câţiva ani.
Proiectul "Herman - omul din spatele terorii" a început în 2012 cu etapa de documentare - consultarea materialelor de arhivă ale Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, ziare, cărţi şi materiale audio - video de specialitate, interviuri etc..
Pelicula se află la finalul etapei de dezvoltare, iar filmările vor începe pe 22 iunie, la Iaşi.
Proiectul, iniţiat de regizoarea Victoria Baltag, a dus la formarea unei echipe de şase membri (Alexandra Axinte - scenarist, Marius Donici - operator imagine, Cosmin Dumitrache - operator imagine, Ştefan Săndulescu - compozitor şi Vlad Feneşan - post producţie, alături de regizoare). În prezent, în proiect sunt implicate peste 60 de persoane - staff, actori şi parteneri.
Din distribuţia lungmetrajului fac parte atât actori cunoscuţi, cât şi tineri la început de drum. Printre aceştia se numără Olimpia Melinte, Axel Moustache, Ion Caramitru, Sergiu Moraru, Radu Ghilaş, Georgeta Burdujan, Rareş Lucaci, Narcis Ilina, Doru Aftanasiu, Haruna Condurache, Irina Scutariu, Marius Nănău, Bogdan Amurăriţei, Adrian Gabureac, Claudiu Oprea, Avram Iclozan, Victoria Baltag, Adrian Tofei, Alexandra Bandac.
Echipa care lucrează la acest proiect, actorii şi partenerii săi au lansat, pe 1 iunie, o campania de strângere de fonduri pentru realizarea etapei de producţie a lungmetrajului "Herman - omul din spatele terorii". Campania este realizată prin platforma online de strângere de fonduri www.indiegogo.com.
"Avem nevoie de cel puţin 35.000 de dolari pentru a face şi a lansa filmul. Bugetul va fi cheltuit pe preproducţie, producţie şi postprodcuţie", spune echipa filmului, pe platforma online de strângere de fonduri, unde a fost încărcat şi un filmuleţ de prezentare a lungmetrajului.
Odată ce va fi finalizat, lungmetrajul va fi trimis la mai multe festivaluri internaţionale, precum Sundance, Cannes, Berlin, Toronto, Venice, Transilvania, Karlovy Vary, Locarno, Rotterdam, Los Angeles, Chicago, Seattle, Austin, Tribeca, Sydney, Raindance.
Mai multe detalii despre film se găsesc pe site-ul www.hermanfilm.com.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace