- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (11.02.2015, 16:38)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Palatul Parlamentului, "cea mai mare, grea şi costisitoare clădire administrativă din lume", în TOPUL celor 7 minuni arhitecturale necunoscute - FOTO
Palatul Parlamentului, "cea mai mare, grea şi costisitoare clădire administrativă din lume", se numără printre cele şapte minuni arhitecturale necunoscute, într-un top realizat de bbc.com.
Urmărește
3547 afișări
Palatul Parlamentului (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Palatul Parlamentului este cu adevărat "o minune necunoscută", se arată pe site-ul bbc.com. Construită de dictatorul Nicolae Ceauşescu, "clădirea este atât de mare încât este dificil să faci o fotografie care să o arate la o scală justă", a declarat utilizatorul site-ului Quora Jann Hoke, un avocat care a lucrat în Palatul Parlamentului, la mijlocul anilor 1990.
Construită în 1984, clădirea în stil neoclasic are 12 etaje (cu opt etaje suplimentare underground), însumând 3.100 de camere, în 330.000 de metri pătraţi. Proiectul a costat 3,3 miliarde de euro, dar costurile, de fapt, au fost mult mai mari, bucureştenii pierzând şi o parte din oraş, se mai arată pe site-ul BBC. Pentru a fi construit Palatul Parlamentului, o cincime din centrul Bucureştiului a fost distrus, incluzând multe dintre cartierele sale istorice, peste 30 de biserici şi sinagogi şi aproximativ 30.000 de locuinţe.
TITLURILE ZILEI
-
-
ieri, 14:16
-
ieri, 19:26
-
ieri, 17:56
• Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
-
ieri, 21:29
-
ieri, 11:36
-
ieri, 15:03
• Parchetul de pe lângă ÎCCJ s-a sesizat din oficiu în urma scandalului din Parlament
-
ieri, 19:05
• Franţa conectează un nou reactor nuclear la sistemul energetic al ţării după 25 de ani
-
ieri, 14:07
-
ieri, 22:59
• Avertizare: Carosabil umed pe drumurile din mai multe judeţe, risc de formare a poleiului
-
ieri, 13:25
-
-
ieri, 13:57
• MAE anunţă că nu există români pe lista victimelor atacului de la Magdeburg
-
ieri, 08:58
-
ieri, 08:35
• Există o rază de speranţă şi pentru 2025. Cum arată prognoza econmică pentru anul care vine
-
ieri, 15:24
• Primăria Sectorului 1 anunţă că Piaţa Matache, afectată de un incendiu, rămâne deschisă
"Covoarele cu modele de la nivelul principal, care se întind pe sute de metri pe coridoarele spaţioase, au fost ţesute în interiorul clădirii, în timpul construcţiei", a mai spus Hoke. "Să fie ţesute în afară şi să fie aduse înăuntru nu a fost posibil având în vedere dimensiunea lor", a adăugat acesta.
Din topul celor şapte minuni arhitecturale necunoscute realizat de BBC face parte şi Marea Moschee din Djené. Construită în 1907, aceasta este cea mai mare clădire din argilă din lume. De asemenea, este considerată de specialişti ca fiind cea mai mare clădire din spaţiul sudano-sahelian, iar în 1988 a fost inclusă pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
Derawar Fort din Pakistan, o fortăreaţă de proporţii monumentale, este inclusă, de asemenea, în topul realizat de BBC, alături de Chand Baori din India, o clădire spectaculoasă în trepte, cu 13 etaje.
Stari Most, un pod construit în secolul al XVI-lea în Mostar, Bosnia şi Herţegovina, care traversează râul Neretva şi leagă cele două părţi ale oraşului, este o altă minune arhitecturală necunoscută, la fel ca şi Marele Zid din India, care este cel de-al doilea cel mai lung zid din lume, după Marele Zid din China.
Topul este completat de Moscheea Sheikh Lotfollah din Iran, descrisă ca o "capodoperă arhitecturală", construită între 1603 şi 1619.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe