Personaje mitologice, peisaje citadine în expoziţia "De la prima expresie", la Castelul Cantacuzino

Personaje mitologice sculptate, peisaje citadine, torsuri şi portrete pline de expresivitate vor fi prezentate, începând de sâmbătă, la Castelul Cantacuzino din Buşteni, în expoziţia colectivă "De la prima expresie...", semnată de membri ai Societăţii Artiştilor Figurativi din România (SAFR).

Urmărește
202 afișări
Imaginea articolului Personaje mitologice, peisaje citadine în expoziţia "De la prima expresie", la Castelul Cantacuzino

Personaje mitologice, peisaje citadine în expoziţia "De la prima expresie", la Castelul Cantacuzino

Expoziţia "De la prima expresie...", care se va încheia pe 10 iunie, cuprinde lucrări semnate de Theodora Daniela Capăt, Cornel Corcăcel, Corneliu Drăgan-Târgovişte, Marusia Niţă, Raul Popa, Lucian Prună şi Liviu-Adrian Sandu, aceştia fiind câştigătorii concursului de proiecte organizat în 2017 de Castelul Cantacuzino, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Astfel, vizitatorii se vor putea bucura de o călătorie deplină în lumea artei. Theodora Daniela Capăt îmbină perfect imaginaţia cu realismul, Cornel Corcăcel se joacă cu culorii vii şi proaspete, iar Corneliu Drăgan-Târgovişte îi va purta pe iubitorii de artă în diferite regiuni prin peisajele sale citadine. De asemenea, vizitatorii vor putea admira lucrările în teracotă ale sculptorului Liviu Adrian Sandu, un artist preocupat de redarea atitudinilor şi expresiilor umane, dar şi operele Marusiei Niţă, o artistă ce evidenţiază prin sculpturile ei puterea corpului uman, contracţia muşchilor şi reacţia acestora la mişcare.

Călătoria în lumea artei va continua cu pictorul Lucian Prună, care creează pentru privitor o poveste dincolo de obiectele statice, elementele picturale fiind strategic aşezate astfel încât artistul să realizeze o armonie. Totodată, pe simezele Galeriei de Artă a Castelului Cantacuzino, turiştii vor putea descoperi personajele pictorului Raul Popa, studiate cu minuţiozitate, lucrări unde emoţiile puternice ies în evidenţă.

Vernisajul expoziţiei va fi sâmbătă, de la ora 13.00, în Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino.

Theodora Daniela Capăt este absolventă a Academiei de Artă Realistă a Suediei din Stockholm, în prezent lucrând ca profesoară la această instituţie.

Cornel Corcăcel este absolvent al Academiei de Arte "George Enescu" din Iaşi, iar, în prezent, este profesor la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" din Galaţi.

Marusia Niţă este absolventă a secţiei de Artă Decorativă, cu specializarea pictură murală, din cadrul Universităţii de Arte Bucureşti. De asemenea, aceasta predă la Sacred School of Art din Florenţa şi lucrează în atelierul ei privat din localitatea Sesto Fiorentino.

Lucian Prună este masterand al secţiei Artă Sacră a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti şi absolvent al cursului de vară organizat de Academia de Artă din Florenţa.

Liviu-Adrian Sandu a fost, din 2005 până în 2017, muzeograf la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi şi, începând cu anul universitar 2017 - 2018, profesor titular la Facultatea de Arte Galaţi a Universităţii "Dunărea de Jos".

Corneliu Drăgan-Târgovişte a absolvit cursurile Facultăţii de Instalaţii, dar, în 1990, s-a rupt definitiv de meseria de inginer şi s-a dedicat exclusiv picturii. Din 2003 este membru al Societăţii de Acuarela din Birmingham (Marea Britanie), iar, din 2016, membru asociat al National Watercolor Society, California (SUA).

Raul Popa este absolvent al cursurilor Facultăţii de Arte, secţia Pictură, din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" Galați.

Societatea Artiştilor Figurativi din România a fost înfiinţată din dorinţa de a promova excelenţa artistică, de a restabili standardul ridicat, avut odinioară, al performanţelor artistice în desen, pictură şi sculptură, de a readuce în atenţia privitorului frumuseţea peisajelor şi corpului uman scutit de transfigurările ori mutilările secolului 20.

Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino a luat fiinţă în 2015, prima sa expoziţie fiind dedicată pictorului spaniol Salvador Dali. Au urmat apoi lucrări grafice ale artiştilor Pablo Picasso, Marc Chagall, Vincent van Gogh, Henri Matisse, dar şi expoziţii de artă contemporană cu lucrări ale artiştilor Andrei Gamarţ, Nadine Kseibi şi Mirela Iordache.

Castelul Cantacuzino a fost construit în 1911, la cererea prinţului Gheorghe Grigore Cantacuzino, monumentul devenit istoric fiind la inaugurarea sa una dintre cele mai moderne construcţii din Europa. În 2010, castelul a fost deschis spre vizitare şi de atunci a devenit una dintre cele mai importante atracţii de pe Valea Prahovei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici