- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (23.09.2014, 15:49)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pianiştii Jean-Claude Pennetier şi Mara Dobrescu susţin un recital, marţi, pe scena Ateneului Român
Pianistul francez Jean-Claude Pennetier şi pianista de origine română Mara Dobrescu interpretează marţi, de la ora 19.00, pe scena Ateneului Român lucrări de Franz Schubert, Robert Schumann şi Johannes Brahms într-un recital cu valoare de simbol din cadrul Concursului Internaţional "George Enescu".
Urmărește
100 afișări
Pianiştii Jean-Claude Pennetier şi Mara Dobrescu susţin un recital, marţi, pe scena Ateneului Român (Imagine: John Conley)
Jean-Claude Pennetier a fost prezent ca artist invitat şi la Festivalului Enescu 2013, iar în prezent este preşedintele juriului secţiunii Pian a Concursului Enescu 2014. Reputatul pianist i-a fost profesor Marei Dobrescu, una dintre cele mai cunoscute pianiste de origine română, absolventă a Conservatorului din Paris. Cei doi se întâlnesc pentru prima dată pe o scenă românească, pentru a interpreta lucrări de Franz Schubert, Robert Schumann şi Johannes Brahms la Concursul "George Enescu", un eveniment care deschide drumul în cariera internaţională pentru tinerii artişti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Jean-Claude Pennetier este considerat unul dintre cei mai spectaculoşi pianişti ai generaţiei sale. Concertează alături de orchestre importante, precum Orchestre de Paris, Staatskapelle din Dresda, Orchestra Naţională din Lille, Orchestra NHK din Tokyo. Înregistrările sale cu Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Robert Schumann, Johannes Brahms şi Claude Debussy au fost distinse cu numeroase premii de specialitate.
Mara Dobrescu şi-a început studiile la Liceul de Muzica "George Enescu". A fost remarcată imediat şi a obţinut o bursă a Guvernului francez timp de trei ani la Conservatorul Naţional Superior din Paris, unde a terminat cu cele mai înalte distincţii. În prezent, este invitată să concerteze pe scenele unora dintre cele mai importante insituţii de muzică din lume, de la Théâtre de Chatelet, la l'Auditorium du Musée d'Orsay şi Salle Cortot. Mara Dobrescu face parte şi din Trio Brâncuşi, cu care a înregistrat în anul 2012 integrala triourilor de George Enscu la o casa de discuri Zigzag Territoire (Franţa). Pianista a urmat cursuri de perfecţionare şi cu Martha Argerich.
Accesul publicul în sala de concert este permis chiar şi fără rezervare, în limita locurilor disponibile. Pentru cei care ajung după începerea recitalului, accesul se va putea face la pauză. Următoarele evenimente ale Concursului Enescu 2014 sunt semifinala la secţiunea Pian, care va avea loc miercuri, între orele 10.00 şi 13.00, apoi, de la 17.00, la Sala Mare a Ateneului Român din Capitală, precum şi finala la secţiunea Pian, care va avea loc sâmbătă, de la ora 19.00, la Sala Mare a Ateneului Român. Semifinala şi finala vor fi transmise live şi pe ecranul din faţa Ateneului, precum şi pe site-ul www.festivalenescu.ro. De asemenea, finala va putea fi urmărită în direct pe TVR HD.
Concursul Internaţional "George Enescu" este construit ca o prelungire firească a Festivalului "George Enescu", cel mai important eveniment cultural internaţional organizat de România. La fel cum George Enescu îi sprijinea în timpul vieţii pe tinerii muzicieni - în calitate de director onorific al Asociaţiei Muzicale Române, compozitorul român a făcut donaţii substanţiale pentru a plăti bursele acordate muzicienilor, iar, în anul 1912, a susţinut un turneu în România, strângând peste o mie de lire sterline pentru a înfiinţa şi acorda un premiu naţional de compoziţie -, Concursul Enescu descoperă, susţine şi promovează tinerele talente din întreaga lume.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe