- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (22.11.2010, 17:52)
- , ,
Polirom şi Humanitas, editurile cu cele mai mari încasări la Gaudeamus
Editurile Polirom şi Humanitas au avut cele mai mari încasări la Târgul Gaudeamus, de peste 520.000 de lei, respectiv peste 400.000 de lei, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai editurilor, luni, în ultima zi a târgului, care a avut loc la Pavilionul Central Romexpo.
Urmărește
222 afișări
Polirom şi Humanitas, editurile cu cele mai mari încasări la Gaudeamus (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
La Polirom, în topul vânzărilor se plasează volumul "Muzeul inocenţei" de Orhan Pamuk, carte ce deschide, de altfel, seria de autor dedicată de editură laureatului premiului Nobel. Pe locul al doilea s-a clasat cel mai recent roman al Danielei Zeca, "Demonii vântului", urmat de "Istoria imperiului bizantin" de A. A. Vasiliev, "Luka şi focul vieţii" de Salman Rushdie şi "La taifas" de Aurora Liiceanu.
La Cartea Românească, pe primul loc s-a clasat "Medgidia, oraşul de apoi" de Cristian Teodorescu, urmat de "Ana Maria şi îngerii" de Radu Aldulescu şi "20/22. 20 de ani de texte" de Dan Perjovschi.
La Humanitas, cel mai vândut volum a fost "Cartea întrebărilor" de Ioana Pârvulescu, urmat de volumul colectiv "Aer cu diamante" de Mircea Cărtărescu, Florin Iaru, Traian T. Coşovei şi Ion Stratan şi "Fluturele negru" de Radu Paraschivescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Humanitas Fiction a înregistrat, pe primul loc al vânzărilor, volumul "Walkiriile" de Paulo Coelho, urmat de "Cai în galop" de Yukio Mishima şi "Leagănul respiraţiei" de Herta Muller. Reprezentanţii editurii au declarat că, în timpul târgului, cel mai vândut autor al Humanitas a fost Neagu Djuvara.
Pe de altă parte, la Humanitas Multimedia, cel mai vândut audiobook a fost "Privighetoarea şi trandafirul" de Oscar Wilde, în lectura lui Marius Manole, urmat de "Ghidul nesimţitului 2" de Radu Paraschivescu, în lectura lui Radu Beligan, şi "Aventurile Baronului Munchhausen" de Gottfried August Bürger, în lectura lui Ion Lucian.
Editura Rao a vândut, la Gaudeamus, de 350.000 de lei. Astfel, pe primele două locuri în topul vânzărilor s-au clasat două volume româneşti: "Armata, Mareşalul şi evreii" de Alex Mihai Stoenescu şi "Un război al minţii. Intelligence, servicii de informaţii şi cunoaştere strategică în secolul XXI" de George Maior. Pe locul al treilea s-a clasat "Simbolul pierdut" de Dan Brown, urmat de 'Ford Counnty" de John Grisham. Top cinci este încheiat de volumul "Agatha Christie. Jurnalul secret" de John Curran.
Editura Nemira a avut vânzări de 207.000 de lei. Astfel, pe primul loc în topul vânzărilor s-a clasat trilogia "Jocurile foamei" de Suzanne Collins, cu 1.260 de exemplare vândute. Pe poziţia a doua s-a clasat "Adio, iubito" de Raymond Chandler - 630 de exemplare vândute, acest titlu fiind urmat în clasament de "2010: A doua Odisee" de Arthur C. Clarke - 450 de exemplare vândute. Volumul "Jurnal de căpşunar" de Albert V. Cătănuş, care a beneficiat, sâmbătă, de o lansare cu un miniconcert al lui Costel Busuioc, a fost vândut în 330 de exemplare.
La Curtea Veche, "Cartea Regală de bucate", scrisă de Principesa Margareta, a fost vândută în 1.000 de exemplare. Pe de altă parte, colecţia de basme româneşti, în patru volume, a fost vândută în 1.500 de exemplare. De asemenea, romanul lui Adrian Păunescu "Vinovat de iubire" s-a vândut în 400 de exemplare.
La Velant, cel mai bine vândut volum a fost "Istoria benzii desenate româneşti", urmat de "Mărturisesc că am trăit", volumul de memorii al lui Pablo Neruda, şi "Soluţia Schopenhauer" de Irvin Yalom.
Pe de altă parte, la editura Art, volumele I şi II din "Jurnalul unui puşti" de Jeff Kinney s-au vândut în 1.000 de exemplare. De asemenea, volumul care reuneşte piesele "Un tramvai numit dorinţă" şi "Pisica pe acoperişul fierbinte" de Tennessee Williams a fost vândut în 350 de exemplare, iar "Vând Kilometri" de Mihai Barbu, jurnalul unei călătorii cu motocicleta, de la Bucureşti la Ulan Bator (Mongolia) - în 250 de exemplare.
La Corint, cel mai vândut volum a fost "Iluzia. Erou şi antierou în crizele economice" de Andrei Hrebenciuc, urmat de "Cuminţenia pământului" de Mircea Maliţa şi seria de cinci dicţionare bilingve publicate de editură.
Pe primele două locuri în topul celor mai vândute volume de la editura Leda, parte a Grupului Corint, au fost "Întoarcerea", din seria "Jurnalele vampirilor" şi "Limitele spiritului", din seria "Academia vampirilor".
Editura Paralela 45 a vândut, la Gaudeamus, de aproximativ 100.000 de lei. Astfel, cel mai bine vândut titlu al editurii a fost "Arhipelagul" de Ned Orson, un autor român cu pseudonim străin.
Potrivit organizatorilor, Târgul Gaudeamus a avut, între 18 şi 22 noiembrie, peste 100.000 de vizitatori.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe