Ponta, în studioul Antenei 3: Cel puţin cât sunt eu prim-ministru, nu trebuie să vă mutaţi nicăieri

Premierul Victor Ponta a afirmat la Antena 3 că postul va putea emite din actualul sediu cel puţin cât el va ocupa postul de prim-ministru şi că nu trebuie să se mute nicăieri, având posibilitatea să achite statului o chirie similară cu cea plătită de alte televiziuni care stau în spaţiile statului.

Urmărește
1155 afișări
Imaginea articolului Ponta, în studioul Antenei 3: Cel puţin cât sunt eu prim-ministru, nu trebuie să vă mutaţi nicăieri

Ponta, în studioul Antenei 3: Cel puţin cât sunt eu prim-ministru, nu trebuie să vă mutaţi nicăieri (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Decizia va aparţine conducerii trustului, dar cel puţin cât sunt eu prim-ministru nu trebuie să vă mutaţi nicăieri. În spaţii ale statului român stau în acest moment şi B1 TV, România TV, a stat şi Realitatea care s-a mutat nu din cauza noastră şi eu cred că ideea de libertate a presei şi de a nu aplica sancţiuni împotriva unor jurnalişti şi a unui grup de presă când nu sunt obiectul cauzei sau inculpaţi în cauză este mai importantă decât orice altceva, decât orice destin personal (...) Dumneavoastră aţi prezentat, la Antena 3, cazuri grave, penale, în care sunt implicaţi Traian Băsescu şi familia sa. Pentru asta nu trebuie nimeni, nici dumneavoastră - şi dacă făcea orice altă televiziune, care prezenta despre mine sau oricine altcineva - ăsta nu e un motiv pentru care să fie închis, gonit dintr-un sediu. Deci, pot să spun, asumându-mi orice critică şi risc, că aşa cum alte televiziuni, dintre care unele mă critică foarte tare, pot sta cât timp plătesc chiria şi îndeplinesc condiţiile legale în sediile lor, şi dumneavoastră trebuie să rămâneţi", a spus Ponta, aflat în studioul televiziunii.

TITLURILE ZILEI

Întrebat dacă asta înseamnă că ar trebui achitată o chirie la stat, Ponta a răspuns, la Antena 3 că este vorba de aceeaşi sumă plătită şi de celelalte televiziuni.

Şeful Guvernului a mai afirmat că, pentru România, dacă "singurul post afiliat CNN" este mutat cu forţa sau scos în stradă, din sediu, fără să aibă nicio vină şi nicio acuzaţie directă ar fi "cea mai mare lovitură care s-ar da imaginii ţării".

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în 8 august, în dosarul ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, şi pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare.

În acelaşi dosar au fost condamnaţi fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa, la opt ani de închisoare, Jean Cătălin Sandu, fost şef al Direcţiei Juridice din ADS, şi Vlad Nicolae Săvulescu, fost şef al Direcţiei de Privatizare-Concesionare din ADS, la câte şase ani de închisoare, şi Flavius Adrian Pop, fost şef de serviciu în ADS, la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin şi Constantin Baciu au primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Vica Ene şi Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.

În acest dosar, prejudiul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanţa dispunând confiscarea mai multor imobile apaţinând inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco.

Conform dispoziţiilor instanţei, procurorul şef al DNA trebuie să identificare bunuri şi conturi, în scopul aplicării sechestrului asigurator pentru confiscarea specială. În acest sens, vor fi făcute demersuri la Ministerul Justiţiei, Biroul de recuperarea a creanţelor din statele membre UE, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Oficiul Registrului Comerţului, Oficiul Naţional de Prevenire a Spălării Banilor.

Concret, procurorul şef al DNA trimite copia minutei deciziei instanţei la procurorul şef al secţiei care a făcut rechizitoriul şi îi cere să facă demersurile la instituţiile menţionate în document să identifice bunurile şi conturile care vor fi puse sub sechestru. După ce aceste bunuri sunt identificate, situaţia este trimisă procurorului şef al DNA, iar acesta informează instanţa, care la rândul său dispune organelor de executare ale statului să confişte special.

Aceeaşi procedură este urmată şi în cazul executării sechestrului asigurător asupra imobilului din Şoseaua Bucureşti - Ploieşti nr. 25-27, unde este sediul postului de televiziune Antena 3, compus din teren în suprafaţă de 4.184 de metri pătraţi şi construcţii de 3.140 de metri pătraţi.

Şeful DNA, Codruţa Kovesi, a declarat luni, la Adevărul Live, că Direcţia a fost desemnată de instanţă să identifice şi să indisponibilizeze conturi şi imobile pentru recupereare prejudiciului din dosarul ICA, iar executarea o va face statul, prin Ministerul Finanţelor, Antena 3 nefiind parte în cauză.

În acest context, Kovesi a spus că neagă categoric afirmaţia că Antena 3 este confiscată de DNA sau de orice altă instituţie a statului, întrucât Antena 3 nu a avut nicio calitate în acest proces, în care au fost condamnate definitiv mai multe persoane, printre care şi Dan Voiculescu.

Codruţa Kovesi a subliniat că jurnaliştii de la Antena 3 nu au fost implicaţi în dosarul ICA şi nu s-a dispus de către instanţă, prin decizia definitivă, confiscarea unor bunuri de la aceştia, pentru recuperarea prejudiciului de aproximativ 60 de milioane de euro.

Miercuri, unul dintre avocaţii lui Dan Voiculescu, Maria Vasii, a declarat că procurorii DNA au indisponibilizat sediul Antena 3, iar împotriva deciziei de executare a dispoziţiilor din condamnarea din dosarul ICA a fost făcută contestaţie la executare, la Tribunalul Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici