Ponta: Situaţia financiară a TVR este catastrofală, nu măresc taxe pentru proastă gestiune şi fraudă

Situaţia financiară a TVR a devenit catastrofală în ultimul an, iar actualul Guvern nu va mări taxe pentru a acoperi proasta gestiune şi frauda din bani publici, a afirmat, luni, liderul PSD, premierul Victor Ponta.

Urmărește
390 afișări
Imaginea articolului Ponta: Situaţia financiară a TVR este catastrofală, nu măresc taxe pentru proastă gestiune şi fraudă

Ponta: Situaţia financiară a TVR este catastrofală, nu măresc taxe pentru proastă gestiune şi fraudă (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

Şeful Executivului a făcut aceste afirmaţii la finalul şedinţei coaliţiei, în contextul în care jurnaliştii l-au întrebat dacă există vreo persoană care să fie susţinută la conducerea TVR, iar premierul a răspuns negativ.

Având în vedere acest răspuns, reprezentanţii mass-media au insistat pe acest subiect şi l-au întrebat pe Ponta dacă îl mai susţine pe actualul preşedinte al TVR, Stelian Tănase, liderul PSD precizând că decizia aparţine Parlamentului, iar preocuparea sa, ca premier, este doar situaţia economică a televiziunii publice.

TITLURILE ZILEI

"Nu trebuie să îl susţin eu (pe Stelian Tănase-n.r.), trebuie să îl susţină Parlamentul. Singura mea preocupare ca prim-ministru se referă la situaţia financiară a TVR-ului care, în ultimul an, într-adevăr, a devenit catastrofală şi la faptul că, atâta timp cât sunt prim-ministru, nu sunt de acord să mărim taxele pentru a acoperi proasta gestiune şi frauda din bani publici. Cred că trebuie să fie un management care să aibă grijă de banul public, banul public însemnând şi banii de la buget, însemnând şi banii din taxa care există deja", a spus Ponta.

El a adăugat că poziţia sa nu are legătura cu Stelian Tănase şi a amintit faptul că s-a opus creşterii taxei TV şi în trecut, când preşedintele TVR era Claudiu Săftoiu.

Săptămâna trecută, comisiile reunite pentru buget, finanţe şi bănci ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat, marţi, un aviz negativ contului de execuţie bugetară al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) pe anul 2014, cu 20 de voturi "pentru" şi două "abţineri" (UDMR).

Astfel, potrivit preşedintelui Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan, avizul negativ va fi transmis Comisiilor reunite pentru cultură şi media ale Parlamentului, care urmează să stabilească data la care va fi convocată şedinţa comună.

Avizul negativ dat de Comisiile pentru buget, finanţe şi bănci reprezintă primul pas privind demiterea lui Stelian Tănase din funcţia de preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Română a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei şi cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de reprezentanţii instituţiei pe 6 aprilie, într-o conferinţă de presă la care a participat şi Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR. În conferinţa de presă au fost prezentate cifrele din raportul SRTv pe anul trecut.

Tot atunci, reprezentanţi ai TVR au anunţat că datoriile totale ale Televiziunii Române erau, la sfârşitul anului 2014, de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.

Legea audiovizualului prevede că respingerea raportului de activitate duce la demiterea Consiliului de Administraţie şi a preşedintelui-director general al TVR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici