- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (06.07.2013, 20:15)
- Oana Ghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PREMIERĂ: O statuie a lui Isus, prezentată la o expoziţie cu opere de artă vandalizate
O statuie a lui Isus va fi prezentată, pentru prima dată publicului, la deschiderea unei expoziţii găzduite de Tate Britain din Londra, cu opere de artă vandalizate de-a lungul timpului.
Urmărește
181 afișări
O statuie a lui Isus, prezentată pentru prima dată la o expoziţie cu opere de artă vandalizate
Secole de-a rândul, operele de artă au fost distruse, modificate, vandalizate. Acest fenomen este prezentat în expoziţia "Art under Attack: Histories of British Iconoclasm" ("Arta sub atac: istorii ale iconoclasmului britanic") care se va deschide la Tate Britain pe 2 octombrie. Cele mai vechi obiecte care vor fi prezentate în expoziţie sunt din secolul XVI, informează BBC.
Statuia lui Isus, care este, de altfel, piesa centrală a expoziţiei, a stat ascunsă sute de ani sub podeaua unei capele din Londra.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Statuii "Hristos mort" (1500-1520) îi lipseşte coroana de spini, braţele şi gambele - modificări care, cel mai probabil, sunt rezultatul unui atac brutal al reformatorilor religioşi din secolul XVI.
"A fost o expoziţie foarte greu de organizat pentru că în principiu avem de-a face cu fragmente de opere de artă", a declarat directoarea Tate Britain, Penelope Curtis.
Statuia a fost descoperită sub duşumeaua capelei de la Mercers' Hall din centrul Londrei în 1954. Experţii cred că statuia a fost îngropată pentru a fi protejată de distrugeri şi mai mari.
"Această donaţie extraordinară ne va ajuta să analizăm metodele şi motivele din spatele atacurilor asupra artei în Marea Britanie din ultimii 500 de ani", a declarat curatoarea Tabitha Barber.
La lansarea oficială a expoziţiei de la Mercer's Hall directoarea Tate Britain, Penelope Curtis, a declarat că expoziţia este una "pe teme locale" şi este parţial inspirată şi de recentele atacuri asupra operelor de artă din Anglia.
În octombrie anul trecut, o frescă de Mark Rothko a fost colorată cu carioca la Tate Modern, iar în urmă cu o săptămână o operă de la National Gallery a fost de asemenea vandalizată.
Curtis a spus că a avut ideea unei asemenea expoziţii în urmă cu trei ani, când a intrat în echipa muzeului Tate.
Printre exponate se numără fragmente din statuia lui William III şi din Columna lui Nelson care au fost distruse la Dublin, în urma atacurilor anti-britanice în 1928 şi 1966. În expoziţie va fi prezentat şi un portret al lui Oliver Cromwell "cu susul în jos" de către prinţul Frederick Duleep Singh (1868-1926). Curatorii subliniază faptul că expoziţia nu grupează opere afectate de acte de vandalism aleatoriu, ci că fenomenul studiat este iconoclasmul - actele de distrugere inspirate de o ideologie sau orientate împotriva unei ideologii.
Expoziţia arată şi faptul că unii creatori au folosit forţa de distrugere ca pe o forţă creativă - drept dovadă stă un exponat inedit- un pian distrus de Ralph Montanez Ortiz care va fi prezentat simultan cu o înregistrare audio.
În ceea ce priveşte securitatea expoziţiei, Curtis a declarat pentru BBC că politica în acest sens a Tate Britain s-a schimbat "de la o săptămână la alta, în funcţie de circumstanţe".
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe