Premieră pentru România: CNA va organiza, în 2015, reuniunea principalului organism în audiovizual din Europa, EPRA

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va organiza, în 2015, la Bucureşti, reuniunea European Platform of Regulatory Authorities (EPRA), fiind pentru prima dată când cel mai important organism de reglementare în audiovizual la nivel european se va întâlni în România.

Urmărește
145 afișări
Imaginea articolului Premieră pentru România: CNA va organiza, în 2015, reuniunea principalului organism în audiovizual din Europa, EPRA

Premieră pentru România: CNA va organiza, în 2015, reuniunea principalului organism în audiovizual din Europa: EPRA (Imagine: Ovidiu Micsik/ Mediafax Foto)

Organizarea reuniunii EPRA (European Platform of Regulatory Authorities - Platforma Europeană a Autorităţilor de Reglementare), în anul 2015, în România, a fost aprobată de membrii CNA, în şedinţa de marţi a Consiliului.

Cel mai probabil, reuniunea EPRA se va desfăşura la Bucureşti în octombrie 2015. Este de aşteptat ca la reuniunea EPRA de la Bucureşti să participe în jur de 150 de persoane, din partea autorităţilor de reglementare în audiovizual europene şi non-europene.

European Platform of Regulatory Authorities (EPRA) a fost înfiinţată în anul 1995, la Malta, şi este în prezent cel mai important organism de reglementare din audiovizual la nivel european, neavând însă statut juridic. EPRA organizează întâlniri bianuale, care au loc de obicei în lunile mai şi octombrie, în diferite ţări. În cadrul acestor întâlniri sunt abordate diverse aspecte ale legislaţiei audiovizuale.

Din EPRA fac parte în prezent 52 de autorităţi de reglementare europene şi non-europene.

Consiliul Naţional al Audiovizualului din România face parte din EPRA din anul 2002.

Consiliul Naţional al Audiovizualului este unica autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale din România. CNA este o instituţie publică autonomă aflată sub control parlamentar, condusă de un consiliu format din 11 membri (Laura Georgescu - preşedinte, Viorel-Vasile Buda - vicepreşedinte, Florin Gabrea, Lorand Turos, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Misiunea CNA este de a asigura un climat bazat pe libera exprimare şi responsabilitatea faţă de public în domeniul audiovizualului. Pentru îndeplinirea acestei misiuni instituite prin Legea audiovizualului, CNA emite decizii, recomandări şi instrucţiuni. În cazul în care posturile de radio şi televiziune încalcă legislaţia audiovizuală, Consiliul poate acorda sancţiuni, respectiv somaţii şi amenzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici