- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (17.02.2015, 13:00)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Premiera românească a filmului "Aferim!", premiat la Berlinală, reprogramată pentru 13 martie - VIDEO
Premiera în România a lungmetrajului "Aferim!" - pentru care cineastul Radu Jude a fost premiat cu Ursul de Argint pentru regie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2015 -, anunţată iniţial pentru 6 martie, a fost reprogramată pentru 13 martie.
Urmărește
469 afișări
Premiera românească a filmului "Aferim! ", premiat la Berlinală, reprogramată pentru 13 martie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Premiera românească "Aferim!" a fost amânată cu o săptămână faţă de data stabilită iniţial, decizia fiind luată "din dorinţa de a fi prezenţi cu filmul în cât mai multe cinematografe din ţară şi de a organiza spectacole de gală în prezenţa echipei în marile oraşe", a explicat Ilinca Belciu, coordonator distribuţie "Aferim!".
Citeşte şi:
Radu Jude - URSUL DE ARGINT pentru cea mai bună regie la Festivalul de la Berlin 2015 - VIDEO
Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, "Aferim!", de Radu Jude, este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Scenariul filmului este scris de Radu Jude şi Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul Cătălin Cristuţiu, sound designul este semnat de Dana Lucreţia Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, iar scenografia de Augustina Stanciu, consilier istoric Constanţa Vintilă-Ghiţulescu, producător Ada Solomon.
Din distribuţie fac parte Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu şi Dan Nicolaescu.
"Aferim!" este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films si cu participarea HBO România.
Filmul a fost finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), Bulgarian National Film Center, Czech Cinematography Fund, Programul MEDIA al Uniunii Europene şi este un proiect susţinut de Eurimages.
Pelicula este distribuită de Micro Film în colaborare cu Parada Film.
Citeşte şi:
Radu Jude: Premiul pentru regie de la Berlin, o distincţie a întregii echipe a filmului "Aferim!" - FOTO
Citeşte şi:
Echipa "Aferim!" s-a întors în România. Ada Solomon: Ursul de Argint, câştigat după trei ani de pregătire atentă - FOTO
Citeşte şi:
INTERVIU - Florin Lăzărescu, coscenaristul filmului "Aferim!": Cred că în "Aferim!" găseşti toate lucrurile incorect politic
Citeşte şi:
Ada Solomon: Ursul de Argint, o confirmare pentru curajul avut să ducem "Aferim! " până la capăt
Citeşte şi:
Berlinală: Motive tradiţionale româneşti, la premiera mondială a filmului "Aferim! ", de Radu Jude
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Tudor Caranfil: Sunt foarte mulţumit că juriul internaţional a remarcat munca de regie din "Aferim"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:16
-
astăzi, 07:14