Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de 15 ianuarie: Ziua Culturii Naţionale ne reaminteşte cine suntem

  • Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Culturii Naţionale.
  • Este o zi în care ne exprimăm respectul pentru toţi creatorii care au contribuit la istoria culturii române, Ziua Culturii Naţionale ne reaminteşte cine suntem, a spus prim-ministrul României.
188 afișări
Imaginea articolului Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de 15 ianuarie: Ziua Culturii Naţionale ne reaminteşte cine suntem

Premierul Nicolae Ciucă: Ziua Culturii Naţionale ne reaminteşte cine suntem

„De mai bine de un deceniu, România îşi sărbătoreşte Cultura Naţională pe 15 ianuarie, ziua de naştere a celui mai mare poet pe care ţara noastră l-a dat culturii universale, în semn de apreciere pentru valoarea operei şi pentru prestigiul pe care ni l-a adus pe plan internaţional. Este o zi în care ne exprimăm respectul pentru toţi creatorii care au contribuit la istoria culturii române, pentru toţi artiştii români contemporani şi, în egală măsură, pentru toţi iubitorii de cultură, graţie cărora aceasta a putut să se păstreze în memorie şi să se perpetueze. Astăzi, România se poate mândri cu nume şi opere sonore în patrimoniul cultural universal, în variate sfere ale manifestării artistice, literatură, sculptură, arhitectură, muzică sau teatru, inclusiv cu situri culturale introduse în Patrimoniul mondial UNESCO şi elemente aflate pe Lista Patrimoniului Imaterial. Acest fapt este dovada că personalitatea culturală românească este demnă de a sta fără complexe alături de marile culturi, că identitatea naţională şi-a câştigat locul cuvenit în lume”, a spus Nicolae Ciucă.

În mesaj, premierul a menţionat pandemia şi efectele ei asupra artiştilor.

„Ziua Culturii Naţionale ne reaminteşte cine suntem. Gândurile, trăirile, credinţele, visurile noastre şi lumea noastră interioară au fost şi sunt transpuse prin oamenii de talent ai acestei ţari. Din păcate, multe categorii de artişti au fost afectate în timpul pandemiei, din cauza restricţiilor pentru protejarea sănătăţii publice. Instituţiile statului au făcut eforturi să ajute, dar a fost şi este în continuare nevoie şi de mobilizarea iubitorilor de cultură, care să ajute creatorii să revină la o viaţă şi activitate cât mai apropiate de condiţiile anterioare pandemiei. Artistul trebuie să poată trăi din arta sa”, a adăugat Nicolae Ciucă.

La final, premierul le-a făcut o urare artiştilor români: „Un sincer omagiu creatorilor români din toate timpurile, multă inspiraţie artiştilor noştri contemporani şi mult succes tuturor celor care aspiră la o carieră artistică.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici