- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (30.10.2013, 16:53)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Premiile concursului "Cele mai frumoase cărţi din România", decernate luni, în Capitală
Premiile concursului naţional de design de carte "Cele mai frumoase cărţi din România" vor fi decernate luni, de la ora 19.00, la UNA Galeria din Bucureşti, în cadrul vernisajului expoziţiei "Cele mai frumoase cărţi", care reuneşte cele 39 de volume româneşti finaliste la ediţia din 2013.
Urmărește
306 afișări
Premiile concursului "Cele mai frumoase cărţi din România", decernate luni, în Capitală (Imagine: Publimedia/Shutterstock)
Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, expoziţia cuprinde, pe lângă cele 39 de volume româneşti finaliste ale concursului naţional de design de carte, şi o selecţie de cărţi frumoase franceze realizate de editura Actes Sud.
Printre cărţile de excepţie expuse graţie sprijinului Institutului Francez din Bucureşti se numără şi volume ale artistei Sophie Calle.
"În domeniul editorial, în Franţa, există o tendinţă de a produce «cărţi - obiecte» şi nu doar cărţi monografice clasice despre opera cuiva. Această înclinaţie pentru original, pentru excepţional, interesul pentru calitatea foarte ridicată a reproducerilor este ceva nou şi se generalizează mai ales la editorii cărţilor frumoase. Astfel, rafinamentul grafic devine tot mai complex, se manifestă dorinţa de a produce un obiect frumos. Această idee s-a dezvoltat în ultimii ani în domeniul cărţii frumoase, dar şi în cel al literaturii pentru copii. Prima noastră carte care aparţine acestui nou val este cu siguranţă «Prenez soin de vous/ Aveţi grijă de voi», de Sophie Calle, carte expusă acum şi la Bucureşti", spune Géraldine Lay, şef de producţie la editura franceză Actes Sud şi artist fotograf, membru al juriului "Cele mai frumoase cărţi 2013".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Ceilalţi membri ai juriului au fost Matei Câlţia, Radu Manelici, Alexe Popescu, Raluca Bem Neamu, Anamaria Pravicencu şi Radu Arghir.
"În continuare, cărţile de arhitectură (şi uneori de artă) par să rezolve cel mai bine ecuaţia format, hârtie, font, layout, tipar. Din păcate, cărţile de copii nu reuşesc încă să pună în valoare ilustraţiile (de multe ori foarte inspirate) tratând superficial celelalte variabile. Cărţile de literatură se îndreaptă de multe ori spre zona lucrului bine făcut, de care este mare nevoie în România", spune Alexe Popescu.
Cele şase distincţii acordate de juriu sunt premiul I, premiul II, premiul III şi trei premii speciale - pentru cea mai bună ilustraţie, pentru cea mai frumoasă carte pentru copii, pentru carte obiect/ bibliofilă (în categoria specială a acestor lucrări, jurizate separat, în acest an).
Expoziţia "Cele mai frumoase cărţi" este organizată de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură, în parteneriat cu Institutul Francez din Bucureşti, cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN) şi va fi deschisă publicului în perioada 4 - 8 noiembrie.
Evenimentul face parte din proiectul cultural "Cele mai frumoase cărţi din Romania", aflat la ediţia a II-a, în cadrul căruia a avut loc un masterclass dedicat profesioniştilor din domeniul editorial, cât şi o serie de expoziţii de carte. Cărţile finaliste in ediţia 2013 au fost expuse deja la Târgul de Carte de la Frankfurt, în pavilionul României, în perioada 9 - 13 octombrie, având parte şi de un vernisaj special la care au participat membri ai Federaţiei Editorilor din Europa. O parte dintre cărţile finaliste au fost prezentate publicului ieşean la Bookfest Iaşi. Toate cele 39 de cărţi selectate vor reprezenta România în competiţia internaţională de design de carte "Best Book Design from All Over the World".
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe