- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (08.01.2016, 15:24)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primaria Capitalei: Spectacole ale Teatrului Nottara se pot juca la Teatrul Elisabeta
Spectacole ale Teatrului Nottara se pot juca la Teatrul Elisabeta, conducerea Nottara urmând să decidă dacă sala de spectacole pusă la dispoziţie corespunde pentru desfăşurarea spectacolelor, Primăria Capitalei oferind sprijin pentru închirierea spaţiului.
Urmărește
803 afișări
Primarul Capitalei: O soluţie pentru Teatrul Nottara ar putea fi Teatrul Elisabeta
Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a anunţat, vineri, că în timpul discuţiilor purtate cu reprezentanţii Teatrului Elisabeta, instituţie privată, reprezentanţii Direcţiei Cultură au obţinut acordul proprietarilor clădirii pentru a pune la dispoziţie sala de spectacole, care va putea fi închiriată.
"Primăria Capitalei a obţinut acordul proprietarilor Teatrului Elisabeta pentru a închiria locaţia pe care o deţin. Managementul Nottara va decide dacă acest spaţiu se pretează pentru desfăşurarea spectacolelor şi, în cazul unei decizii favorabile, conducerea Nottara va beneficia de întreg sprijinul primăriei pentru închirierea locaţiei", a afirmat primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Edilul Capitalei a precizat că municipalitatea asigură tot sprijinul conducerii Teatrului Nottara pentru identificarea unui spaţiu în care să se poată juca spectacolele.
În ce priveşte clădirea ArCub din strada Batişte nr 14, imobil identificat iniţial ca alternativă pentru desfăşurarea spectacolelor Teatrului Nottara, Primăria Capitalei menţionează că aceasta a fost încadrată în clasa I de risc seismic, conform unei noi expertize a imobilului realizate recent. Municipalitatea a precizat că, potrivit noilor norme seismice, majoritatea clădirilor încadrate iniţial în clasa II de risc seismic au fost incluse în clasa I de risc seismic.
Teatrul Nottara a rămas din nou fără sediu, după ce clădirea ArCuB din strada Batişte din Bucureşti, în care trebuia să îşi reia activitatea, a fost încadrată cu gradul I de risc seismic, atât conducerea Nottara, cât şi cea a ArCuB spunând că au aflat despre acest lucru în ultimul moment.
Marinela Ţepuş, managerul Nottara, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că a aflat, pe 30 decembrie 2015, că teatrul nu se poate muta în sediul ArCuB din strada Batişte, deşi ar fi avut o întâlnire cu directoarea ArCuB, Mihaela Păun, chiar cu o zi înainte.
Aceasta a adăugat că Teatrul Nottara va întocmi o scrisoare deschisă prin care va cere demisia Mihaelei Păun. "Doamna a reuşit să facă ce nu a făcut cutremurul din 1977 pentru Nottara - să îl scoată din activitate două luni", a mai spus Marinela Ţepuş.
Contactată joi, de agenţia MEDIAFAX, Mihaela Păun, directorul ArCuB-Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, a declarat că a aflat că sediul din strada Batişte este încadrat cu risc seismic de gradul I din 29 decembrie 2015, când a primit rezultatele unui studiu de fezabilitate care nu îşi propunea să descopere acest lucru.
"A fost o răsturnare ca la teatru şi pentru noi, pentru că ştiam din 2006 că avem risc seismic de gradul II. Inginerul mi-a spus că era obligat să recalculeze, pentru că s-au schimbat normativele", a spus Mihaela Păun, precizând că a fost deranjată de acuzaţiile Marinelei Ţepuş, managerul Nottara, potrivit căreia Păun ar fi "scos un studiu din mânecă".
Ulterior, ArCuB, instituţie care funcţionează în subordinea Primăriei Capitalei, a anunţat, într-un comunicat de presă, închiderea sediului situat în strada Batişte şi anularea tuturor evenimentelor care urmau să se desfăşoare în acesta, precizând că rezultatele celei mai recente expertize tehnice arată că respectiva clădire se încadrează în clasa I de risc seismic.
Teatrul Nottara din Bucureşti şi-a suspendat activitatea de la sediul din Bulevardul Magheru pe 23 noiembrie 2015, în urma promulgării de către preşedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.
Directorul ArCuB anunţa, pe 26 noiembrie 2015, că sala din strada Batişte va fi pusă la dispoziţia Teatrului Nottara pentru a-şi putea continua activitatea, măsura urmând să fie luată până când se vor rezolva problemele sediului din Magheru al Nottara.
Teatrul Nottara a prezentat un prim spectacol, "Crăciunul, altfel", pe 21 decembrie, la sala de spectacole a ArCuB. Sala ArCuB Batişte urma să găzduiască 19 dintre cele 36 de producţii ale Teatrului Nottara, în timp ce altele urmau să fie jucate pe scenele Teatrului de Comedie şi Teatrului Metropolis. De asemenea, Marinela Ţepuş a făcut un apel către directorii unor teatre ca Odeon, Bulandra şi Naţional pentru a găzdui câte un spectacol de la Nottara.
Conducerea Teatrului Nottara a semnat un acord cu Cercul Mililtar Naţional din Capitală, potrivit căruia, de două ori pe săptămână, în acest spaţiu să fie jucate două spectacole. În plus, o dată pe lună, actorii Nottara vor urca pe scena Palatului Cotroceni.
În plus, Teatrul de Comedie va găzdui, în 20 ianuarie, premiera spectacolului Nottara "Familie de artişti", în regia lui Alexander Hausvater, după un text scris de Kado Kostzer şi Alfredo Arias şi tradus de Doru Mareş.
Teatrul Nottara funcţionează ca o instituţie de spectacole de repertoriu (conform Ordonanţei Guvernului numărul 21 din 31 ianuarie 2007 privind instituţiile şi companiile de spectacole şi concerte, precum şi desfăşurarea activităţii de impresariat artistic, cu modificările şi completările ulterioare), cu un colectiv artistic care are în componenţa sa 35 de actori angajaţi, doi regizori şi un scenograf şi cu o echipă tehnică şi administrativă de 85 de membri. Din noiembrie 2011, Marinela Ţepuş se află la conducerea teatrului.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe