- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (11.05.2010, 19:57)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pro TV 3D va fi implementat în acest an
Pro TV 3D va fi implementat anul acesta, fapt pentru care SC Pro TV SA a solicitat şi obţinut de la ANCOM o licenţă de a emite experimental în 3D, a declarat marţi Claudiu Paraschiv, Head of TV Technology al grupului Central European Media Enterprises (CME), din care face parte Pro TV.
Urmărește
319 afișări
Pro TV 3D va fi implementat în acest an
"Suntem cu toţii martorii evoluţiei tehnologiei de tip 3D, în special în cinema, şi credem că tehnologia 3D va avea un mai mare succes decât HD. 3D aduce o experienţă nouă, este o a treia dimensiune (...) Suntem pregătiţi să oferim conţinut 3D. Am solicitat ANCOM o licenţă pentru a emite 3D şi intenţionăm să implementăm canalul anul acesta. Acest canal nu va fi în simulcast cu programul Pro TV. Credem că nu avem suficiente motive astăzi să transformăm transmisia HD într-o transmisie eminamente 3D", a spus Claudiu Paraschiv, marţi, în cadrul International Digital Forum 2010.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
-
Surpriză: Producătorii ruşi ai rachetei Oreshnik au folosit instrumente occidentale
-
Criza politică din Coreea de Sud se adânceşte: Parlamentul a votat şi pentru destituirea preşedintelui interimar
-
Putin afirmă că premierul slovac Robert Fico s-a oferit să intermedieze negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina
Pe lângă planurile privind transmisia 3D, Claudiu Paraschiv a dezvăluit şi câteva dintre planurile pentru implementarea tehnologiei HD ale SC Pro TV SA, compania care deţine posturile de televiziune Pro TV, Acasă, Pro TV International, Pro Cinema, Sport.ro şi MTV România.
"Atât CME, cât şi Pro TV au încercat să fie mereu înainte, oferind cele mai înalte tehnologii în statele în care au operat (...) CME a fixat ca o prioritate pentru toate operaţiunile sale tranziţia la HD. Asta s-a întâmplat cu 4-5 ani în urmă. Strategia este în concordanţă cu strategia de investiţii", a spus Claudiu Paraschiv.
El a precizat că în 2006 a început să fie implementat Pro TV HD în România, aceasta fiind prima televiziune din România care a început emisia în High Definition. Ulterior, tehnologia HD a fost implementată şi în ţările în care CME operează.
"Intenţionăm ca în 2010 să aducem un nou canal HD în România, care va fi distribuit eminamente pe cablu", a mai spus Claudiu Paraschiv. El a precizat că noul canal High Definition lansat până în această toamnă va fi Acasă. "Toată infrastructura o avem deja, este pregătită", a spus Claudiu Paraschiv, precizând că pentru lansarea Acasă HD s-au investit câteva sute de mii de euro.
Potrivit lui Paraschiv, pe lângă Pro TV HD, în prezent emite şi Sport.ro HD şi, teoretic, sigla HD poate fi aplicată şi la MTV România şi la Pro Cinema. "Noi, teoretic, putem aplica sigla HD la oricare din canalele noastre, singura problemă este legată de distribuitorii care vor distribui canalele. Nu avem conţinut sută la sută HD pe canalele astea, dar şi conţinutul de bună calitate, convertit la HD, arată foarte bine", a explicat Paraschiv.
"Toate transmisiile noastre HD sunt în simulcast cu cele SD (Standard Definition, n.r.). Nu am renunţat la transmisia terestră şi nici nu avem de gând să o facem foarte curând", a explicat Paraschiv.
El a mai afirmat că Pro TV susţine procesul de tranziţie de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră, proces pe care România s-a angajat în faţa Uniunii Europene să îl implementeze până la 1 ianuarie 2012.
"Digitalizarea vine în sprijinul strategiei noastre de a oferi calitate superioară telespectatorilor. CME e un suporter al tranziţiei la digital în toate ţările în care operează, inclusiv în România, rămâne să vedem cum va avea loc această tranziţie şi în ce condiţii financiare", a concluzionat Claudiu Paraschiv.
Citește pe alephnews.ro: Platforma de socializare X a lui Elon Musk devine un experiment social
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Lavrov: Administraţia Trump ar trebui să facă primul pas pentru „restabilirea dialogului” / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 10:35
Surpriză: Producătorii ruşi ai rachetei Oreshnik au folosit instrumente occidentale