Procedura de insolvenţă în cazul Realitatea Media a fost deschisă

Instanţa Tribunalului Bucureşti a admis, joi, deschiderea procedurii generale de insolvenţă în cazul trustului Realitatea Media, soluţia putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Urmărește
900 afișări
Imaginea articolului Procedura de insolvenţă în cazul Realitatea Media a fost deschisă

Procedura de insolvenţă în cazul Realitatea Media a fost deschisă

Tribunalul Bucureşti a analizat, miercuri, cererea trustului Realitatea Media privind insolvenţa, decizia fiind anunţată joi de instanţă.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei, a declarat că instanţa a admis acţiunea Realitatea Media, fiind deschisă procedura generală de insolvenţă.

Dosarul privind deschiderea procedurii de insolvenţă în cazul Realitatea Media a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti în 2 septembrie.

Elan Schwartzenberg, acţionarul majoritar al Realitatea Media, a vorbit marţi, într-o conferinţă de presă, despre cererea de insolvenţă depusă de companie. Schwartzenberg a spus că este vorba despre o procedură de reorganizare judiciară cu care Sebastian Ghiţă, managerul companiei, este de acord.

"Am venit aici pentru a explica ce se întâmplă cu Realitatea. Pentru a nu crede cineva că intrăm în insolvenţă sau a nu se înţelege că este vorba de un faliment. După patru luni de la achiziţie, am ajuns la concluzia că este nevoie să iniţiem o procedură de reorganizare judiciară. Exact aşa se numeşte - reorganizare judiciară. Scopul acestei proceduri este a de a apăra societatea de tot ce se întâmplă ostil în afara ei. Procedura durează, de obicei, trei ani de zile şi permite societăţii, conducerii, proprietarilor de a reorganiza tot ce se întâmplă acolo. În speţă, să vă dau un exemplu, am încercat să reeşalonăm, potrivit legii date de acest guvern, creditul celor de la ANAF. Avem o datorie acolo. Avem penalizări. Avem întârzieri. Este vorba de o sumă de mai multe milioane de euro. Nu numai că nu am reuşit să o reeşalonăm cu dânşii, dar funcţionăm de mai multe luni cu conturile total blocate. Mai mult decât atât, managementul nu a reuşit să îşi achite datoriile la stat, mă refer la taxe şi salarii, nici TVA. Nu din rea voinţă. Pur şi simplu nu au mai făcut faţă. Şi atunci, discutând, sfătuindu-mă cu avocaţi, cu oamenii care se pricep în acest domeniu, am ajuns la concluzia că cea mai bună metodă este de a schimba această procedură", a declarat Elan Schwartzenberg.

Elan Schwartzenberg a mai spus că nu a luat în calcul falimentul Realitatea Media, care este "un simbol pentru popor", şi că îşi doreşte să nu îi dezamăgească pe cei care lucrează acolo. El a explicat că îşi doreşte ca Realitatea Media, un trust pe care îl respectă foarte mult, să meargă înainte şi colaborează cu managementul pentru a găsi rezolvări la actualele probleme ale companiei.

Totodată, el a precizat că vrea ca procesul de reorganizare juridică să se încheie în maximum trei ani.

În ceea ce priveşte disponibilizările de personal, Schwartzenberg a declarat că speră să fie cât mai puţine.

Pe de altă parte, vorbind despre Sebastian Ghiţă, Schwartzenberg a declarat că are o relaţie personală "extraordinară" cu acesta şi el a făcut tot ce a ştiut el mai bine, dar nu a putut mai mult, dat fiind că Realitatea Media are atât datorii din trecut, cât şi datorii lunare.

Întrebat dacă nu creditorii sunt cei care pot decide reorganizarea judiciară sau falimentul companiei, Elan Schwartzenberg a precizat că el este cel mai mare creditor al companiei.

El a mai dezvăluit că Realitatea Media avea conturile blocate înainte ca el să cumpere compania şi că ar fi putut apela la ajutorul prietenului său, Sorin Blejnar, pentru a rezolva situaţia, dar a ales calea legală.

Sebastian Ghiţă, care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat în octombrie 2010 managementul societăţii Realitatea Media, care deţine licenţele audiovizuale pentru televiziunile Realitatea TV şi The Money Channel, dar şi pentru posturile de radio Realitatea FM şi Guerrilla. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat la momentul respectiv de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

După mai multe luni de conflicte între Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anunţat, pe 29 aprilie, că a cumpărat 91% din acţiunile la Bluelink Comunicazione, acţionarul majoritar al Realitatea Media, omul de afaceri deţinând în prezent 82% din grupul media. Ulterior, copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu au anunţat într-o conferinţă de presă că tatăl lor nu mai este asociat în niciun fel în această afacere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici