Producătorul peliculei "Comoara", selectată la Cannes: Filmul lui Porumboiu este o comedie, cu final fericit

Marcela Ursu, producătorul peliculei "Comoara", de Corneliu Porumboiu, selectată în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes 2015, a declarat pentru MEDIAFAX că lungmetrajul este "o comedie, o poveste plină de emoţie, cu un final fericit".

Urmărește
327 afișări
Imaginea articolului Producătorul peliculei "Comoara", selectată la Cannes: Filmul lui Porumboiu este o comedie, cu final fericit

Producătorul peliculei "Comoara", selectată la Cannes: Filmul lui Porumboiu este o comedie, cu final fericit (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Festivalul de Film de la Cannes este un punct de reper pentru cinematografia internaţională, iar selecţia filmului «Comoara» în secţiunea Un Certain Regard ne bucură foarte mult. Ne face plăcere să revenim la Cannes într-o secţiune oficială, cu siguranţă filmul va beneficia de mai multă expunere internaţională", a declarat Marcela Ursu, producătoarea filmului.

Ea a precizat că speră ca, prin intermediul pieţei de film de la Cannes, lungmetrajul să fie achiziţionat spre distribuţie în cât mai multe teritorii.

"Ne dorim ca în România spectatorii să vină să-l vadă la cinema. Este o comedie, o poveste plină de emoţie, cu un final fericit. Îl felicităm pe Radu Muntean (al cărui film "Un etaj mai jos" a fost şi el selecţionat, anul acesta, în secţiunea Un Certain Regard, n.r.), ne bucurăm că am fost selectaţi în cadrul aceleiaşi secţiuni", a declarat producătoarea filmului, Marcela Ursu.

Secţiunea Un Certain Regard face parte din selecţia oficială a Festivalului de la Cannes, având loc în paralel cu competiţia oficială. Secţiunea a fost introdusă în 1978, de fostul preşedinte al Festivalului de la Cannes Gilles Jacob. În fiecare an, secţiunea Un Certain Regard prezintă o serie de filme cu viziuni şi stiluri diverse, originale şi diferite, care caută recunoaştere internaţională.

Cu o acţiune care se concentrează pe doi bărbaţi care trec printr-o mulţime de întâmplări surprinzătoare în încercarea de a descoperi o comoară, filmul "Comoara", cu un scenariu care îi aparţine lui Corneliu Porumboiu, are în distribuţie actori profesionişti în egală măsură cu amatori.

Astfel, rolurile principale sunt interpretate de Toma Cuzin ("Câinele japonez", "Domnişoara Christina") şi de actorii amatori Adrian Purcărescu şi Corneliu Cozmei, care au fost selecţionaţi după un proces amplu de casting, care s-a desfăşurat pe parcursul a trei luni.

Imaginea filmului este semnată de directorul de imagine Tudor Mircea, cu care Corneliu Porumboiu a colaborat şi la "Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism", iar producţia este asigurată de Marcela Ursu (42 Km Film), în coproducţie cu Les Films de Worso şi Rouge International.

Proiectul a primit o finanţare de 1.574.000 de lei de la Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) şi este susţinut de HBO România şi Arte France.

Filmul are un agent internaţional de distribuţie - Wildbunch -, urmând ca premiera în România să aibă loc în 2015.

Corneliu Porumboiu este unul dintre cei mai importanţi regizori din noua cinematografie românească, alături de nume precum Cristi Puiu, Cristian Mungiu şi Radu Muntean. A primit premiul pentru debut Camera d'Or la Festivalul de Film de la Cannes în 2006, pentru "A fost sau n-a fost?", o comedie despre cum a fost trăită revoluţia din 1989 într-un oraş de provincie. S-a întors la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard, în 2009, cu "Poliţist, adjectiv". Filmul a primit premiul FIPRESCI şi premiul juriului secţiunii Un Certain Regard.

De asemenea, acesta a regizat "Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism", un film care a fost prezentat în mai multe festivaluri din întreaga lume.

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 13 - 24 mai. Juriul competiţiei oficiale va fi prezidat de cineaştii americani Joel şi Ethan Coen. Juriul secţiunii Un Certain Regard va fi prezidat de actriţa şi regizoarea Isabella Rossellini, iar cel al secţiunii Cinéfondation şi pentru scurtmetraje, de regizorul mauritan Abderrahmane Sissako.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici