- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (28.02.2013, 18:21)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Programele interzise minorilor sub 15 ani, difuzate la TV numai de la 24.00
Programele interzise minorilor sub 15 ani, cu excepţia filmelor artistice şi a documentarelor, vor putea fi difuzate pe posturile TV numai de la ora 24.00 (faţă de ora 22.00 în prezent) până la ora 06.00, potrivit unui proiect de Decizie de modificare a Codului audiovizualului, adoptat joi de CNA.
Urmărește
1628 afișări
Programele interzise minorilor sub 15 ani, difuzate la TV numai de la 24.00 (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Potrivit proiectului de Decizie a CNA, "programele «15» se difuzează numai în intervalul orar 24.00 - 6.00 şi vor fi însoţite permanent de un semn de avertizare reprezentând un cerc de culoare albă, iar în interiorul acestuia, pe fond transparent, numărul 15 de culoare albă; fac excepţie de la intervalul orar filmele artistice şi cele documentare clasificate 15, în cazul cărora intervalul permis de difuzare este 22.00 - 06.00".
Proiectul de Decizie mai prevede că "programele audiovizuale clasificate «12» sau «15» pot fi difuzate în reluare în intervalul orar 06.00 - 20.00, numai dacă respectă condiţiile de difuzare a programelor accesibile tuturor categoriilor de public sau condiţiile de difuzare a programelor AP (Acordul Părinţilor, n.r.)".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Potrivit legislaţiei audiovizualului, "programe 15" sunt "programele interzise minorilor sub 15 ani", în timp ce "programele 12" sunt "programele interzise minorilor sub 12 ani".
În prezent, legislaţia audiovizualului prevede că "programele 15 se difuzează numai în intervalul orar 22.00 - 6.00 şi vor fi însoţite permanent de un semn de avertizare reprezentând un cerc de culoare albă, iar în interiorul acestuia, pe fond transparent, numărul 15 de culoare albă".
Prevederea privind faptul că programele interzise minorilor sub 15 ani, cu excepţia filmelor artistice şi a documentarelor, vor putea fi difuzate pe posturile TV numai de la ora 24.00 (faţă de ora 22.00 în prezent) până la ora 06.00 a fost aprobată de CNA cu opt voturi "pentru" (Florin Gabrea, Lorand Turos, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu) şi un vot "împotrivă" (Radu Călin Cristea).
Decizia CNA vine ca urmare a mai multor discuţii între membrii Consiliului privind emisiunile tabloide difuzate în prezent de posturile TV începând cu ora 22.00 şi marcate cu "15".
Membrii CNA au constatat că în multe astfel de emisiuni este folosit un limbaj injurios şi violent, iar persoanele sunt prezentate în situaţii degradante, intenţia membrilor Consiliului fiind aceea de a "împinge" aceste programe tabloide după miezul nopţii. Totodată, membrii CNA consideră că, mutând după ora 24.00 aceste emisiuni, scade riscul ca ele să fie urmărite de copii.
Proiectul de Decizie de modificare a Codului audiovizualului va fi în dezbatere publică timp de 30 de zile, potrivit Laurei Georgescu, preşedintele Consiliului.
Decizia va putea intra în vigoare după publicarea sa în Monitorul Oficial.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe