- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (26.04.2017, 10:46)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rapoartele de activitate ale SRR pentru anii 2015-2016, respinse de Parlament. Consiliul de Administraţie al SRR, DEMIS/ UPDATE Parlamentul l-a numit pe Georgică Severin director interimar al SRR
Fostul preşedinte al Comisiei de cultură din Senat Georgică Severin a fost votat, miercuri, de către plenul reunit al Parlamentului, în funcţia de director interimar al SRR, durata interimatului neputând fi mai mare de şase luni. Plenul reunit al Parlamentului a respins, miercuri, rapoartele de activitatea ale Societăţii Române de Radiodifuziune pentru anii 2015 şi 2016.
Urmărește
877 afișări
Rapoartele de activitate ale SRR pentru anii 2015-2016, respinse de Parlament. Consiliul de Administraţie al SRR, DEMIS
Parlamentul l-a numit pe Georgică Severin director interimar al SRR
Fostul preşedinte al Comisiei de cultură din Senat Georgică Severin a fost votat, miercuri, de către plenul reunit al Parlamentului, în funcţia de director interimar al SRR, durata interimatului neputând fi mai mare de şase luni.
Plenul reunit a votat cu 2014 voturi "pentru", 58 "împotrivă" şi o abţinere numirea lui Georgică Severin în funcţia de director interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune, începând cu data de 26 aprilie, durata interimatului nu poate fi mai mare de 6 luni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Fostul preşedinte al Comisiei de cultură Georgică Severin, propus director interimar al SRR- surse
Fostul preşedinte al Comisiei de cultură din Senat Georgică Severin este propunerea pe care comisiile de cultură o vor face plenului Parlamentului pentru funcţia de director interimar al SRR, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.
Plenul reunit al Parlamentului a respins, miercuri, rapoartele de activitatea ale Societăţii Române de Radiodifuziune pentru anii 2015 şi 2016, ceea ce atrage demiterea de drept a Consiliului de Administraţie, comisiile de cultură reunindu-se pentru a propune un director interimar.
Rapoartele de activitate ale SRR pentru anii 2015-2016, respinse de Parlament. Consiliul de Administraţie al SRR, DEMIS
Plenul reunit al Parlamentului a respins, miercuri, rapoartele de activitatea ale Societăţii Române de Radiodifuziune pentru anii 2015 şi 2016, ceea ce atrage demiterea de drept a Consiliului de Administraţie, comisiile de cultură reunindu-se pentru a propune un director interimar.
Raportul de activitate al SRR şi contul de execuţie bugetară pentru anul 2015 şi a fost respins de plenul reunit al Parlamentului cu 233 de voturi „pentru”, 63 „împotrivă” şi 5 abţineri.
Plenul reunit a respins şi cu majoritate de voturi şi raportul de activitate al SRR pentru anul 2016.
Aleşii au decis, însă, să adopte rapoartele pentru anii 2013, 2014.
Respingerea de catre Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a consiliului de administraţie respectiv, potrivit legii de funcţionare a SRR.
Comisiile de cultură s-au reunit, în paralel cu plenul, pentru a stabili cine va fi directorul interimar al SRR şi a-l audia, în ciuda protestelor opoziţiei.
Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, în plen, că votul dat pentru respingerea raportului de activitate este unul politic.
„Anul trecut pe raportul pe care propuneţi să îl respingem, radioul de stat a obţinut un profit remarcabil. Mai mult decât atât, Radio România Actualităţi este lider de audienţă. Am vrut să fac aceste precizări ca să ştim că dăm un vot politic nu unul legat de performanţa CA SRR”, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, în plen.
Preşedintele Comisiei de cultură din Senat, social-democratul Lucian Romaşcanu a declarat că “profitul la o instituţie care nu are ca misiune realizarea de profit nu trebuie menţionat. (…)”.
“RRA nu are corespondenţi în 10 judeţe din România, nu a modernizat sediile şi nu şi-a dotat reporterii cu aparatură. Ceea ce aţi spus nu este o perfomanţă, ci o contraperformanţă”, a spus Romaşcanu.
Liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat că Parlamentul a “executat politic” CA al SRR.
“Tocmai am asistat astăzi la o execuţie politică a CA SRR. Este o realitate. Dacă preşedintele director general al SRR nu ar fi intrat în conflict cu domnul Dragnea, astăzi rapoartele de activitate fi fost foarte bune. (…) Astăzi a fost rândul SRR, mâine poate fi al TVR, nu se ştie”, a declarat Turcan.
Raluca Turcan a afirmat că majoritatea parlamentară a pregătit “un PSDist” sadea pentru funcţia de director general interimar.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a declarat deranjat de faptul că Florin Iordache, preşedintele de şedinţă, permite parlamentarilor să vină de „zeci de ori” la tribună să exprime „obsesii” în ceea ce îl priveşte, reamintind că la ora 11: 00 este programată o şedinţă solemnă.
Citeşte şi: Rapoartele de activitate ale SRR pentru anii 2015-2016, respinse de Parlament. Consiliul de Administraţie al SRR, DEMIS/ UPDATE Parlamentul l-a numit pe Georgică Severin director interimar al SRR
Citeşte şi: IMAGINILE ZILEI Sieranevada, cel mai PREMIAT film românesc. Palmaresul complet al celei de-a 45-a ediţii a Premiilor Uniunii Cineaştilor din România (UCIN)
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe