- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.11.2015, 13:26)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Răzvan Exarhu şi Adrian Despot vor să lanseze şi în FM postul de radio online Clandestino
Realizatorul de radio Răzvan Exarhu şi cântăreţul Adrian Despot vor să lanseze şi în FM, în Bucureşti, postul de radio Clandestino, care emite online de mai mulţi ani, prezentându-se în acest sens, miercuri, la un concurs organizat de CNA pentru atribuirea unor frecvenţe libere.
Urmărește
1160 afișări
Răzvan Exarhu şi Adrian Despot vor să lanseze şi în FM postul de radio online Clandestino (Imagine: Sebastian Tataru/ Mediafax Foto)
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) organizează, începând de marţi, timp de o săptămână, un concurs de acordare a 48 de frecvenţe FM şi AM, care sunt disponibile în prezent. Între frecvenţele care sunt scoase la concurs se află şi cele care au aparţinut Radio Guerrilla.
Astfel, printre societăţile care s-au înscris la concurs se numără şi Clandestino Media SRL. Aceasta concurează pentru ambele frecvenţe scoase la concurs de CNA în Bucureşti, respectiv pentru 106,2 MHz şi 94,8 MHz.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Dacă va obţine una dintre aceste două licenţe, Clandestino Media SRL va lansa şi în FM postul de radio Clandestino FM, care emite din 2007 pe internet.
Clandestino FM a fost prezentat, miercuri, în faţa membrilor CNA, de Răzvan Exarhu, asociat al postului de radio, şi Adrian Despot, care s-a prezentat ca fiind directorul muzical şi cel mai mare susţinător al acestui proiect.
"Am din 2007 acest radio online. El este un proiect integral, avem un studio funcţional. Am crezut atunci că mediul online va fi suficient pentru a susţine un astfel de proiect, dar partea de business nu merge cum ne-am imaginat şi nici forţa de penetrare nu e comparabilă cu FM. Date fiind experienţele mele legate de radio am considerat că a venit momentul să trec acest proiect, care are un fundament solid în online, în FM (...) Am plecat de la viziunea mea din '93, când am prezentat primul buletin de ştiri la Pro FM (...) Între timp, dată fiind comercializarea excesivă, clişeele, radioul şi-a pierdut şi misiunea şi identitatea pe care o avea şi a pierdut oamenii. Eu sunt un om de radio. Cred foarte tare în puterea acestui mediu de a schimba lumea din jur (...) Cred că radioul ar trebui să se întoarcă la radio", a spus Răzvan Exarhu.
Dacă va câştiga la concursul CNA o frecvenţă în Bucureşti, Clandestino va difuza şi programe de informare (40%), educative (30%) şi culturale (30%).
În ceea ce priveşte muzica difuzată de Clandestino FM, Răzvan Exarhu a spus că playlist-ul are o personalitate, fiind definit de-a lungul unei zile şi de fiecare om care ajunge în faţa microfonului.
"Muzica este un mix de ce se întâmplă în ziua de astăzi, cu world music, fără a fi ceva comercial", a mai spus Răzvan Exarhu.
La rândul său, Adrian Despot a spus că "inclusiv în muzică este nevoie de nişte voci responsabile care să fie conştiente de impactul lor în societate". "Vizavi de direcţia muzicală a postului, eu, prin natura meseriei şi a pasiunii mele pentru muzică, sunt la curent cu tot ce apare nou. Ştim tot ce este vechi şi putem să filtrăm şi putem să prezentăm noul de valoarea vechiului. Există muzică nouă de o valoare incontestabilă", a adăugat Despot.
El a vorbit şi despre informaţiile pe care le va difuza Clandestino FM. "În prezent, este o psihoză a informaţiei. Suntem bombardaţi pe toate mediile (...), dar trebuie avut grijă cum se dă mai departe informaţia. Este vorba de responsabilitate", a mai spus Adrian Despot.
În cazul în care va fi lansat în FM, postul de radio Clandestino va include, printre altele, un matinal realizat de Răzvan Exarhu, un program de seară cu Adrian Despot şi o emisiune de jazz cu Andi Moisescu.
Publicul ţintă principal al Clandestino FM este cuprins între 18 şi 35 de ani, iar cel extins vizat de acest post de radio este cuprins între 18 şi 50 de ani, după cum a explicat Răzvan Exarhu.
Investiţia iniţială în lansarea Clandestino FM este estimată la 35.000 de euro, iar asociaţii postului de radio sunt Răzvan Exarhu şi Mihail Fanache, fiecare cu câte 50% din acţiuni, potrivit informaţiilor din dosarul de concurs depus la CNA de reprezentanţii staţiei.
Răzvan Exarhu le-a mai spus membrilor CNA că s-ar bucura dacă aceştia ar acorda o şansă acestui proiect de radio independent.
"Este prima mea ieşire de unul singur în această zonă. M-aş bucura să-mi daţi o şansă să fac un radio bun, nefiind susţinut de nicio forţă, nici ocultă, nici de altă natură", a concluzionat Răzvan Exarhu.
Pe de altă parte, după ce le-au pus lui Răzvan Exarhu şi Adrian Despot mai multe întrebări referitoare la Clandestino FM, membrii CNA i-au transmis un mesaj de mulţumire lui Despot, care s-a numărat printre victimele incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv din Bucureşti.
"Vă exprim gratitudinea mea şi mulţumirea mea umană pentru felul în care v-aţi comportat în acele zile şi ore de groază în Colectiv (...) M-am bucurat să văd că există umanitate de cea mai rafinată esenţă. Aţi fost efectiv un model şi cred că multă lume şi multă lume tânără a găsit atunci în dumnevoastră un model nu doar de cântăreţ de muzică rock care fascinează, ci un model uman", i-a spus membrul CNA Radu Călin Cristea lui Adrian Despot.
"Mesajul domnului Cristea îl puteţi considera al nostru, al tuturor", i-a spus lui Adrian Despot şi Răsvan Popescu, vicepreşedintele CNA.
Frecvenţa 106,2 FM, pentru care concurează Clandestino FM la concursul organizat de Consiliul Naţional al Audiovizualului este cea pe care a emis Click FM în Bucureşti, căruia CNA i-a retras licenţa pe 18 iulie 2013, din cauză că nu respecta legislaţia audiovizualului, făcând ulterior obiectul unor dispute în instanţă.
Pe de altă parte, cealaltă frecvenţă din Bucureşti pentru care concurează Clandestino FM, 94,8 MHz, este cea pe care a emis Radio Guerrilla şi care a fost retrasă de CNA tot pentru nerespectarea legislaţiei audiovizualului.
Concursul CNA a început marţi şi continuă miercuri şi joi. Competiţia se va desfăşura şi săptămâna viitoare, luni şi marţi, în această ultimă zi membrii CNA urmând să desemneze prin vot câştigătorii celor 48 de frecvenţe radio.
La concurs s-au înscris peste 60 de societăţi care vor fie să îşi lanseze posturi noi de radio, fie să îşi extindă reţelele existente. Între candidaţii la concursul CNA se numără şi Antena 3, B1 TV, România TV, Kiss FM, Magic FM, Rock FM, Radio Guerrilla, RFI România, Naţional TV, Pro FM, Adevărul Holding, Trinitas TV etc.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe