RCS&RDS a primit aprobarea CNA să lanseze DigiWorld şi DigiLife. Posturile vor emite din 1 octombrie

RCS&RDS a primit, joi, aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a lansa televiziunile de documentare DigiWorld şi DigiLife, care vor începe să emită de la 1 octombrie, în reţelele companiei de telecomunicaţii.

Urmărește
3062 afișări
Imaginea articolului RCS&RDS a primit aprobarea CNA să lanseze DigiWorld şi DigiLife. Posturile vor emite din 1 octombrie

RCS&RDS a primit aprobarea CNA să lanseze DigiWorld şi DigiLife; posturile vor emite din 1 octombrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, din nou în şedinţa de joi, solicitarea companiei RCS&RDS de modificare a licenţei audiovizuale a Digi TV Info (care difuza până în prezent informaţii despre ofertele şi serviciile companiei) în DigiLife. Totodată, Consiliul a analizat din nou o solicitare a S.C. Analog TV SRL din Timişoara (care are ca acţionar tot RCS&RDS, n.r.) de cedare a licenţei audiovizuale a televiziunii Analog TV către S.C. RCS&RDS SA şi transformarea sa în DigiWorld.

Reprezentanţii RCS&RDS - Bogdan Chiriţoiu, manager de proiect DigiWorld şi DigiLife, Lucian Mihai şi Mihai Dinei - au venit joi pentru a doua oară în faţa membrilor CNA, care în şedinţa de marţi nu se lăsaseră convinşi să aprobe lansarea DigiWorld şi DigiLife. Atunci, unii membri ai Consiliului şi-au exprimat temerile că, odată cu lansarea propriilor televiziuni de documentare, compania RCS&RDS va scoate din grilă canale concurente, ca Discovery şi National Geographic.

De această dată, reprezentanţii RCS&RDS le-au prezentat membrilor CNA şi mostre de programe care urmează să fie difuzate pe DigiWorld şi DigiLife.

După reanalizarea solicitărilor, membrii CNA au votat în unanimitate solicitările RCS&RDS privind lansarea televiziunilor DigiWorld şi DigiLife.

Cele două televiziuni vor începe să emită pe 1 octombrie, după cum au precizat reprezentanţii RCS&RDS.

DigiWorld şi DigiLife vor emite 24 de ore pe zi, urmând să fie difuzate în Europa Centrală şi de Sud-Est, în zonele în care RCS&RDS are reţele.

În şedinţa CNA de marţea trecută, Bogdan Chiriţoiu a prezentat pe larg proiectul celor două televiziuni. "Întreaga metaforă a acestor canale este de a cerceta lumea din jurul nostru", a spus atunci Chiriţoiu.

El a precizat că, în construirea grilelor DigiWorld şi DigiLife, a încercat să evite segmentul reality show-urilor.

"Ceea ce vedem pe Discovery şi la concurenţă este mai ales reality show. Am încercat să mergem spre partea de bază a programelor documentare. În componenţa programelor avem o selecţie foarte bogată de la producători cu mare vechime, precum BBC", a explicat Chiriţoiu.

Chiriţoiu a mai spus că DigiWorld va fi "un canal extrospectiv, care încearcă printr-un conţinut enciclopedic să prezinte lumea în care trăim", în timp ce "DigiLife este un canal introspectiv, care vrea să propună o formă de educare şi care vrea prin puterea exemplului să îmbunătăţească, pe cât posibil, calitatea vieţii".

Potrivit proiectului depus la CNA, formatul de principiu al Digi World va fi tematic-documentar, iar temele abordate de televiziune vor fi: natură (flora şi fauna), ştiinţă şi tehnologie, geografie şi călătorie, IT şi gadget, omul şi Universul.

DigiLife va fi o televiziune tematică, cu profil documentar, printre temele abordate numărându-se: nutriţia, sănătatea, alimentele, călătorie şi descoperire, bricolaj, relaxare, sport şi fitness.

Într-o primă etapă, toate programele DigiWorld şi DigiLife vor fi achiziţionate de la producători independenţi externi.

Potrivit lui Bogdan Chiriţoiu, pasul al doilea în evoluţia DigiWorld şi DigiLife este producţia proprie de documentar. "Eforturile financiare sunt foarte mari, trebuie angrenate echipe de foarte bună calitate", a spus Bogdan Chirioiu, precizând că în privinţa producţiei este greu să concurezi cu televiziuni internaţionale precum Discovery şi National Geographic, "ale căror producţii au atins o calitate extrem de înaltă".

De asemenea, el a precizat că cele două televiziuni DigiWorld şi DigiLife vor avea "un scop didactic" şi nu vor difuza publicitate. "În arealul canalelor documentare din România, acestea vor fi singurele care nu vor avea publicitate", a mai spus Chiriţoiu.

DigiWorld şi DigiLife vor completa portofoliul de televiziuni deţinute de RCS&RDS.

RCS&RDS deţine şi televiziunea de ştiri Digi 24 HD, televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport. De asemenea, RCS&RDS este acţionar la Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.

RCS&RDS este unul din cei mai importanţi operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii în România, Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia, Serbia, Spania şi Italia. Compania şi-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicaţii pe suport de fibră optică şi acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă peste 200 oraşe din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici