- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (22.12.2014, 16:59)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
RCS&RDS va prelua toate posturile de radio deţinute de CME în România - Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM
RCS&RDS va prelua toate licenţele de radio deţinute de Central European Media Enterprises (CME) în România, respectiv Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM, au confirmat, pentru MEDIAFAX, surse din companie.
Urmărește
2096 afișări
RCS&RDS va prelua toate posturile de radio deţinute de CME în România - Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)
RCS&RDS şi CME au ajuns la o înţelegere în acest sens, urmând să fie depuse actele la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). Preluarea nu poate avea loc în lipsa avizului CNA.
Licenţele Pro FM, Info Pro şi Pro Clasic sunt deţinute de CME prin intermediul societăţii Pro TV SA. Totodată, licenţele Music FM şi Dance FM sunt deţinute de societatea Campus Radio SRL, ai cărei asociaţi sunt Pro TV SA - 20% şi Marius Dobre (80%).
Pro TV SA deţine cinci licenţe de radio (două terestre, pentru Info Pro şi Pro FM, şi trei de satelit, pentru Info Pro, Pro FM şi Pro Clasic). Campus Radio SRL deţine Music FM (staţia din Bucureşti şi staţiile din Târgu-Mureş şi Cluj) şi Dance FM Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
Rumoare pe social media după ce Biden pare că jubilează la întâlnirea cu Trump de la Casa Albă
-
STB modifică traseele şi prelungeşte programul autobuzelor pentru meciul România-Kosovo
Transferul ar urma să se realizeze prin cesiunea licenţelor deţinute de Pro TV SA către RCS&RDS şi prin intrarea RCS&RDS în acţionariatul Campus Radio SRL (cu 100% din acţiuni).
Cedarea tuturor acestor licenţelor de radio către RCS&RDS este echivalentă cu ieşirea CME de pe piaţa de radio din România.
RCS&RDS plănuieşte să se lanseze pe piaţa de radio din România încă din 2013. Intenţia RCS&RDS vizează atât lansarea unei reţele de radio generaliste, intitulate Digi FM, cât şi a unei reţele de radio cu profil tematic-sportiv, cu denumirea Digi Sport FM, după cum a relatat agenţia MEDIAFAX în octobrie 2013.
Însă, la un concurs organizat de Consiliul Naţional al Audiovizualului la sfârşitul anului trecut, RCS&RDS a câştigat doar trei frecvenţe de radio - în Sibiu, Sighişoara şi Reşiţa - pentru a lansa postul generalist Digi FM.
Până la ora difuzării acestei ştiri, RCS&RDS şi CME nu au comunicat această înţelegere.
CME este o companie de media şi entertainment care operează pe şase pieţe majore din Europa Centrală şi de Est. În România, CME mai deţine televiziunile Pro TV, Pro TV International, Acasă, Acasă Gold, Pro Cinema, Sport.ro, MTV Romania şi Pro TV Chişinău şi Acasă Moldova, dar şi serviciul de video on demand Voyo.
RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi satelit din România.
În ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
CANCAN.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe