- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (05.03.2015, 11:53)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
RCS&RDS va transforma televiziunile sale locale Digi 24 Braşov şi Digi 24 Cluj în staţii regionale
RCS&RDS va transforma televiziunile sale locale Digi 24 Braşov şi Digi 24 Cluj-Napoca în staţii regionale, care vor emite în peste 10 judeţe din ţară, potrivit unei decizii luate de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), în şedinţa de joi.
Urmărește
920 afișări
RCS&RDS va transforma televiziunile sale locale Digi 24 Braşov şi Digi 24 Cluj în staţii regionale (Imagine: Publimedia Shutterstock)
CNA a analizat, joi, o solicitare a companiei RCS&RDS SA de transformare a licenţelor locale ale Digi 24 Braşov, Digi 24 Cluj-Napoca şi Digi 24 Galaţi în licenţe regionale, difuzate prin reţeaua proprie.
Consiliul a decis să aprobe numai ca staţiile din Braşov şi Cluj-Napoca să se transforme din locale în regionale, întrucât staţia de la Galaţi nu a împlinit un an de emisie. Potrivit articolului 17, alineatul 1 din Decizia CNA numărul 277/ 2013, "modificări în licenţa audiovizuală pot fi aduse după minimum 1 an de la începerea difuzării serviciului de programe".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Ca urmare a deciziei CNA, Digi 24 Braşov va emite în judeţele Braşov, Harghita, Covasna, Sibiu, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, iar Digi 24 Cluj-Napoca vor emite în judeţele Cluj, Maramureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Alba.
Pe de altă parte, Digi 24 Galaţi este singura televiziune din reţeaua RCS&RDS care va rămâne în continuare locală, restul staţiilor Digi 24 din ţară ale acestei companii (Digi 24 Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Timişoara, Braşov şi Cluj-Napoca) fiind regionale.
Decizia transformării Digi 24 Braşov şi Digi 24 Cluj-Napoca în regionale a fost luată cu unanimitate de voturi de membrii CNA prezenţi la şedinţa de joi a Consiliului (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea), în ciuda faptului că unii membri ai Consiliului (Monica Gubernat) şi-au exprimat temerile că RCS&RDS va scoate din grilele sale din teritoriu alte televiziuni regionale pentru a-şi retransmite propriile staţii.
Citeşte şi:
RCS&RDS a preluat oficial radiourile CME: Info Pro se transformă în Digi FM. Pro FM rămâne muzical
Lucian Mihai, reprezentantul RCS&RDS la şedinţele CNA, a declarat joi însă că acest lucru nu se va întâmpla.
În ceea ce priveşte solicitarea RCS&RDS de transformare a Digi 24 Galaţi din televiziune locală în regională, "pentru" a votat doar Valentin Jucan, în timp ce restul membrilor CNA au votat "împotrivă".
Pe de altă parte, CNA a analizat, în şedinţa de joi, o altă solicitare a RCS&RDS privind modificarea structurilor de programe ale tuturor televiziunilor regionale Digi 24 (de la Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Timişoara, Braşov şi Cluj-Napoca) în sensul difuzării unei grile de program unice.
CNA a aprobat cu unanimitate de voturi ca staţiile regionale ale Digi 24 să difuzeze un program unic.
Citeşte şi:
RCS&RDS, obligat de CNA să introducă şi în grilele sale digitale din Arad televiziunea West TV
Grila acestor televiziuni regionale va include: programe de informare - 60% (faţă de 65% până în prezent), programe educative şi culturale - 20% (faţă de 10% până în prezent), programe de divertisment şi alte tipuri de programe - 0% (faţă de 5% până în prezent) şi publicitate - 20% (la fel ca până acum).
Televiziunile regionale ale Digi 24 vor difuza producţie proprie - 60% (faţă de 70% până în prezent), producţii ale altor producători - 15% (faţă de 20%), programe retransmise de la Digi Sport - 5% (ca şi până acum) şi programe preluate, de la Digi Sport şi Digi 24 staţia centrală - 20% (faţă de 5% până acum).
Prezent la şedinţa CNA de joi, Cosmin Prelipceanu, redactorul-şef al televiziunii de ştiri Digi 24, a declarat că staţiile regionale ale Digi 24 vor reduce cantitatea de program infotext difuzată.
Astfel, între orele 12.00 - 22.00, staţiile regionale ale Digi 24 vor difuza producţie editorială, iar, între 22.00 şi 12.00, programe infotext.
"Infotextul nu ne place, credem că nici telespectatorilor, motiv pentru care am propus schimbarea de grilă. Vrem ca staţiile noastre regionale să fie mai vii, vrem să avem mai multe programe de ştiri, după ora 12.00, la începutul fiecărei ore vor fi ştiri locale. Există producţii făcute la Bucureşti, în special emisiunile din weekend, şi vrem să le expunem şi altor categorii de public, vrem să le difuzăm şi în staţiile regionale, la alte ore decât cele de la prima difuzare", a spus Cosmin Prelipceanu.
Televiziunea de ştiri Digi 24 s-a lansat pe 1 martie 2012.
Citeşte şi:
Televiziunile Look TV şi Look Plus, ce difuzează Liga I, au intrat în grila de cablu a RCS&RDS
RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi satelit din România.
În ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: RCS&RDS a preluat oficial radiourile CME: Info Pro se transformă în Digi FM. Pro FM rămâne muzical
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe