- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (11.02.2016, 14:26)
- Madalina Cerban
Record pentru artistul Adrian Ghenie: Tabloul "The Sunflowers in 1937", vândut cu 4 milioane de euro. FOTO
Tabloul "The Sunflowers in 1937", al pictorului Adrian Ghenie, reprezentant al noului val al artei vizuale româneşti, a fost vândut pentru 3.117.000 de lire sterline (4.030.918 euro), la o licitaţie organizată de casa Sotheby's, miercuri seară, la Londra, potrivit site-ului sothebys.com.
Urmărește
19165 afișări
Record pentru artistul Adrian Ghenie: Tabloul "The Sunflowers in 1937", vândut cu 4 milioane de euro. FOTO
Vânzarea tabloului "The Sunflowers in 1937" reprezintă un nou record personal pentru Adrian Ghenie. Precedentul record al artistului român a fost înregistrat în iulie 2014, când lucrarea sa "The Fake Rothko" a fost vândută cu 1,77 milioane de euro, tot la o licitaţie organizată de Sotheby's, la Londra.
Estimat la o sumă cuprinsă între 500.000 şi 770.000 de euro, "The Sunflowers in 1937" este un ulei pe pânză, realizat de Adrian Ghenie în anul 2014.
Lucrarea provine de la Galerie Judin din Berlin şi a fost expusă în anul 2014, la această galerie, în cadrul expoziţiei "Berlin Noir". Totodată, pictura a fost expusă în Spania, la Centro de Arte Contemporáneo de Málaga, potrivit site-ului sothebys.com.
TITLURILE ZILEI
-
astăzi, 12:42
• Thailanda a întrerupt alimentarea cu energie, combustibil şi internet în Myanmar
-
astăzi, 11:38
-
astăzi, 11:12
-
astăzi, 10:08
• Instituţiile de stat deschid 872 de poziţii pentru angajare în prima lună a anului
-
astăzi, 09:26
• Rubinele Groenlandei, o comoară de miliarde de ani abandonată
-
astăzi, 08:33
• Ce este Fâşia Gaza, teritoriul pe care Trump vrea să-l preia
-
astăzi, 07:12
-
astăzi, 07:04
• Raport francez: Cum a fost manipulat TikTok la alegerile prezidenţiale din România
-
astăzi, 12:02
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1078. Zelenski sugerează că Ucraina ar trebui să obţină arme nucleare dacă aderarea la NATO este amânată / O lovitură cu drone a Ucrainei ar fi provocat un incendiu la un depozit de petrol din Krasnodar Krai / Şeful AIEA avertizează că atacurile Rusiei asupra reţelei energetice a Ucrainei ar putea provoca un accident nuclear
-
ieri, 22:44
• Ciolacu: Suntem şocaţi de atacul de la şcoala Risbergska din Örebro
-
ieri, 22:21
-
ieri, 21:04
-
ieri, 20:49
• Gândul: Al patrulea suspect în furtul tezaurului dacic, identificat de poliţie
-
ieri, 19:38
-
ieri, 16:33
Născut în 1977, în Baia Mare, Adrian Ghenie a absolvit Universitatea de Arte şi Design din Cluj şi s-a tot împărţit între acest oraş şi Berlin până în 2013, când a ales în cele din urmă capitala germană.
Artistul român Adrian Ghenie a avut un parcurs ascendent constant pe piaţa internaţională de artă în ultimii ani. În 2014, tânărul artist român a reprezentat una dintre surprizele unei licitaţii organizate de casa Sotheby's, la Londra, lucrarea acestuia "The Fake Rothko" fiind adjudecată pentru 1.778.422 de euro (1.426.500 de lire sterline), o sumă de patru ori mai mare decât valoarea estimată de specialişti. De asemenea, suma pentru care a fost adjudecată lucrarea "The Fake Rothko" era la momentul respectiv de şase ori mai mare decât cel mai ridicat preţ plătit anterior pentru un tablou al artistului Adrian Ghenie la o licitaţie. Lucrarea a fost pusă în vânzare de un colecţionar american şi adjudecată de un investitor asiatic.
Adrian Ghenie a absolvit Universitatea de Arte din Cluj, unde l-a avut profesor pe reputatul pedagog Ioan Sbârciu, şi a fondat în 2005, împreună cu Mihai Pop, galeria Plan B, extinsă ulterior şi în Berlin. Plan B a organizat pavilionul românesc la Bienala de la Veneţia din 2007, iar în 2008 a deschis un spaţiu expoziţional permanent la Berlin, o premieră pentru o galerie românească în străinătate.
Conform news.artnet.com, Adrian Ghenie este deja cunoscut la nivel internaţional, lucrările sale aflându-se în colecţiile unor importante galerii şi muzee din lume, între care şi Centrul "Georges Pompidou". Printre fanii artistului s-ar număra, conform sursei citate, şi magnatul francez François Pinault, CEO-ul grupului de lux Kering, care are mai multe subsidiare, între care Alexander McQueen, Balenciaga şi Gucci.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Doc și soția lui s-au despărțit după Survivor de la Pro TV. Motivul: A atentat la Bianca Patrichi
CANCAN.RO
Desertul preferat al copiilor din comunism, care a reapărut în magazine. Se vinde cu 5 lei în Carrefour
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe