- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (26.08.2010, 13:58)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România Literară şi Revista 22, printre câştigătorii concursului naţional de proiecte editoriale
România Literară şi Revista 22 se numără printre câştigătorii concursului AFCN de proiecte editoriale, cele două publicaţii obţinând cel mai mare punctaj la categoria Reviste culturale şi urmând să aibă câte şase numere finanţate cu 96.228 de lei, respectiv 33.204 lei, se arată pe site-ul AFCN.
Urmărește
158 afișări
România Literară şi Revista 22, printre câştigătorii concursului naţional de proiecte editoriale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) a alocat 1,9 milioane de lei concursului de proiecte editoriale pe 2010, pentru finanţarea revistelor şi publicaţiilor culturale, dar şi editării de carte.
La categoria Reviste culturale, cel mai mare punctaj a fost obţinut, la egalitate, de România Literară şi Revista 22, care vor avea şi cele mai multe numere finanţate din Fondul Cultural Naţional. România literară a obţinut suma de 96.228 de lei, iar Revista 22 - 33.204 lei, fiecare pentru şase numere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
-
Israelul loveşte aeroportul Sana'a, porturile şi centralele electrice din Yemen
-
Guatemala este dispusă să accepte deportaţii din America Centrală propuşi de Trump - surse Reuters
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
Printre revistele care au mai obţinut finanţare de la AFCN, însă pentru apariţia unui singur număr, se numără Martor, editată de Muzeul Ţăranului Român (45.000 de lei), Arhitectura (40.200 de lei), Idea Magazine (36.886 de lei), Secolul 21 (23.900 de lei) şi Contemporanul (24.918 lei).
În total, a fost repartizată suma de 415.800 de lei unui număr de 21 de reviste.
La categoria Publicaţii culturale au fost finanţate 13 proiecte, cu suma de 245.700 de lei, printre care: Astronomia pentru toţi (Hatline Group SRL - 43.717 lei), Contemporanul. Încurajarea calităţii editoriale, două numere (Asociaţia Contemporanul - 35.600 de lei), Atelier - Suplimentul Cultural al Cotidianului Judeţean Hargita Nepe, 13 numere (Editura Hargita Nepe - 31.183 de lei), Art act magazine (Asociaţia culturală Art Act - 20.000 de lei) şi Contemporary Romanian Prose. Fiction 16 (Editura Polirom - 15.800 de lei).
Din comisia care a evaluat revistele şi publicaţiile culturale înscrise în concurs au făcut parte Alexandra Zbuchea, specialist în marketing cultural şi turism, Szép Iuliu, vicepreşedinte UDMR, departamentul Cultură şi Culte, şi director adjunct al Operei Maghiare din Cluj-Napoca, şi Vida Gabor.
Cea mai mare sumă - 1.133.841,62 de lei - a fost alocată editării de carte, fiind finanţate 33 astfel de proiecte. Printre beneficiari se numără Editura Academiei Române, Editura Ars Docendi - Universitatea din Bucureşti, Asociaţia Contemporanul, Fundaţia Culturală Ideea Europeană, Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Presa Universitară Clujeană, fiecare cu mai multe titluri.
Din comisia de evaluare şi selecţie la secţiunea Carte au făcut parte criticul şi istoricul literar Ioana Both, poetul Crişu Dascălu, Alexander Baumgarten, profesor de filosofie, muzicologul Mihai Cosma, Horia Gârbea, secretar al Uniunii Scriitorilor din România şi preşedintele Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti, poeta Laszlo Noemi şi poetul şi traducătorul Szonda Szabolcs.
În total, a fost repartizată cărţilor, revistelor şi publicaţiilor culturale suma de 1.795.341,62 de lei, diferenţa până la 1,9 milioane de lei fiind rezervată pentru soluţionarea contestaţiilor, care pot fi depuse până pe 30 august.
AFCN, o instituţie autonomă aflată în subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, a fost înfiinţată în 2005, cu misiunea de a sprijini, prin concursurile de finanţare pe care le organizează, instituţiile şi organizaţiile culturale. AFCN organizează anual două sesiuni de finanţare, prin concurs, a unor proiecte culturale şi, respectiv, editoriale.
Citește pe alephnews.ro: Beyoncé a făcut show de Crăciun în orașul ei natal, Houston, în timpul pauzei meciului NFL. „Beyoncé Bowl” a fost prima reprezentație televizată în direct din ultimii patru ani
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Harbin Ice-Snow World te așteaptă cu peste 300.000 de metri cubi de gheață și zăpadă. Tema din acest an este „Vis de iarnă, dragoste în inima Asiei”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe