- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (15.04.2015, 16:09)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Românii, invitaţi să înconjoare Casa Poporului, pe 23 aprilie, la Noaptea Cărţilor Deschise
Românii sunt invitaţi, pe 23 aprilie, de la ora 18.30, să înconjoare Casa Poporului din Capitală, ţinând în mâini câte un volum deschis, de la editura Litera, evenimentul făcând parte din cea de-a treia ediţie a campaniei Noaptea Cărţilor Deschise, organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii.
Urmărește
820 afișări
Românii, invitaţi să înconjoare Casa Poporului, pe 23 aprilie, la Noaptea Cărţilor Deschise (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)
Anul acesta, campania îşi propune să aducă în stradă atât cartea, cât şi pe iubitorii ei, în ceea ce se doreşte a fi cel mai mare manifest procultură din România, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Astfel, pe 23 aprilie, începând cu ora 18.30, peste 10.000 de cărţi îşi aşteaptă cititorii la Casa Poporului. Organizatorii îi provoacă pe bucureşteni să vină în număr cât mai mare, pentru a forma cel mai mare lanţ uman în onoarea cărţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia și Iran și-au conectat sistemele naționale de plată, într-o mișcare semnificativă către dedolarizare. În primă fază, iranienii vor putea retrage ruble din Rusia
-
Analiză: cât costă să încarci o maşină electrică în România în comparaţie cu alte ţări
-
Melania Trump respinge tradiţia: Prima doamnă refuză să se întâlnească cu Jill Biden la Casa Albă
-
Tribunalul Bucureşti declină contestaţia Dianei Şoşoacă
Potrivit organizatorilor, personalităţi importante din lumea culturală şi din alte domenii vor participa la Noaptea Cărţilor Deschise.
Acest eveniment, anunţă organizatorii, este cea mai potrivită ocazie de a demonstra că şi românii acordă cărţii şi lecturii atenţia cuvenită şi se aliniază ţărilor din întreaga lume, în care este deja o tradiţie să sărbătorească Ziua Internaţională a Cărţii prin campanii culturale foarte ample.
De exemplu, în Spania se organizează un maraton de citit care durează două zile, iar regele Spaniei decernează premiul Miguel de Cervantes. În Marea Britanie şi Irlanda au fost inventate "jetoanele pentru carte", care valorează 1 liră fiecare şi sunt distribuite pe parcursul anului în toate şcolile şi liceele pentru a fi folosite la achiziţia de volume, de Ziua Internaţională a Cărţii. În Dubai, compania aeriană Emirate oferă cărţi pasagerilor, încurajându-i să le ofere la rândul lor în ţările unde călătoresc, orchestrând astfel o iniţiativă de schimb de cărţi pentru mai mult de 100 de destinaţii din toată lumea. În Germania, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii se organizează evenimente în cadrul cărora diverse organizaţii, companii şi persoane fizice donează sute de mii de volume. Concursuri de costume ale personajelor din cărţi şi competiţii pe Instagram cu fotografii ale cititorilor la metrou sunt alte forme de a marca Ziua Internaţională a Cărţii în mari oraşe din lume.
Primele două ediţii ale campaniei Noaptea Cărţilor Deschise au oferit participanţilor un impresionant spectacol al miilor de volume deschise, care acopereau perimetre mari din centrul Bucureştiului, aşteptându-şi cititorii. Aproximativ 20.000 de bucureşteni au luat parte la aceste spectacole, primind o carte Litera în dar şi sărbătorind Ziua Internaţională a Cărţii.
Mai multe detalii se găsesc pe pagina de Facebook a evenimentului, organizat de editura Litera şi Ring - https://www.facebook.com/events/1578407239043510/.
Citește pe alephnews.ro: Ultimele cartușe ale lui Biden: Blinken promite să „consolideze” sprijinul pentru Ucraina înainte de tranziția la Trump
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Donald Trump a ales un fost spion de top al SUA, John Ratcliffe, ca noul șef al CIA. Este un critic dur al Chinei și al politicilor lui Biden în Orientul Mijlociu
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Silviu Prigoană a slăbit 40 de kilograme în 8 luni. Ce regim a ținut fostul politician, de fapt
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe