- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (05.10.2017, 15:02)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Romaşcanu: Negocierile pentru Cuminţenia Pământului au fost reluate, se va face o nouă evaluare; Asigurarea sculpturii "extraordinar de scumpă"
Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a anunţat, joi, că negocierile pentru Cuminţenia Pământului au fost reluate şi că se va face o nouă evaluare a lucrării, iar la finalul acesteia statul va decide dacă îşi exercită sau nu dreptul de preempţiune.
Urmărește
340 afișări
Romaşcanu: Negocierile pentru Cuminţenia Pământului au fost reluate, se va face o nouă evaluare
„Am reluat negocierile pentru Cuminţenia Pământului. Nu sunt decât nişte faze premergătoare. În discuţia cu moştenitorii am picat de acord să existe o nouă evaluare de experţi, un expert numit de dumnealor, un expert numit de ministerul Culturii, astfel încât să ajungem pe o evaluare finală. La sfârşitul evaluării, statul va decide dacă îşi exercită sau nu dreptul de preempţiune”, a precizat Romaşcanu.
El a arătat că are în vedere finalizarea negocierilor cu moştenirorii până la sfârşitul anului, iar banii care au fost deja strânşi să fie folosiţi în acest sens.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
„Eu îmi doresc ca acei bani să-i folosim. Dacă nu vom vom putea să facem acest lucru, conform Hotărârii de Guvern, ei trebuie rambursaţi. Există nişte costuri legate de rambursarea acestor bani, sunt aceste comisioane bancare. Avem două variante: prima este să facem Ordonanţă de Guvern astfel încât să punem în buget această sumă, fie să aşteptăm rectificarea din noiembrie, când vom aloca banii pentru comisioane (...) Avem, cred soluţii pentru rambursarea tuturor banilor”, a spus Romaşcanu.
Asigurarea Cuminţeniei Pământului, extraordinar de scumpă; MNAR nu a avut buget
Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a precizat, joi, că lucrarea Cuminţenia Pământului, aflată în depozitul Muzeului Naţional de Artă, urmează să fie expusă până în luna februarie, termen până la care se va încerca rezolvarea problemei asigurării acesteia, care este „extraordinar de scumpă”.
„Există o singură problemă în ceea ce priveşte Cuminţenia Pământului: este vorba de asigurarea ei, care este extraordinar de scumpă şi pentru care Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), n.r.) înţeleg că nu a avut buget. Încercăm să rezolvăm această chestiune şi până în februarie, când expiră contractul de custodie cu muzeul, să o putem expune în Sala Brâncuşi”, a spus Romaşcanu.
Tot joi, ministrul Culturii a anunţat că negocierile pentru Cuminţenia Pământului au fost reluate şi că se va face o nouă evaluare a lucrării, iar la finalul acesteia statul va decide dacă îşi exercită sau nu dreptul de preempţiune.
Premierul Mihai Tudose declara, pe 5 septembrie, că miniştrii Finanţelor şi Culturii, Ionuţ Mişa şi Lucian Romaşcanu, vor încerca să renegocieze preţul pentru sculptura ”Cuminţenia Pământului”, apreciind că preţul negociat de guvernul Cioloş este ”enorm”.
”Cred că ar trebui să-i mai întrebaţi şi pe ei (pe membrii Guvernului Cioloş – n.r.) sau cetăţenii care sunt foarte preocupaţi de un sit istoric (Roşia Montană – n.r.) poate îl întreabă şi pe dl. Cioloş cum au plecat nişte negocieri de la patru milioane şi au ajuns la 11 (milioane – n.r.). S-au strâns un milion şi le mai trebuia zece... Dl. ministru de Finanţe împreună cu ministrul Culturii, dl. Romaşcanu, o să încerce o nouă discuţie cu proprietarii celebrei sculpturi, să vedem care e ultimul preţ”, a declarat Mihai Tudose.
Citeşte şi: #CentenarulRosu | În 1940, România a avut cea mai mare cantitate de aur în rezervă, mai mult decât Italia, Australia, Grecia, Brazilia sau Norvegia, şi aproape cât Japonia
Citeşte şi: PREMIUL NOBEL pentru CHIMIE 2017, acordat savanţilor Dubochet, Frank şi Henderson, pentru o metodă revoluţionară de observare a moleculelor
Citește pe alephnews.ro: PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe