- Home
- Cultură-Media
- BRAŞOV, (18.09.2014, 14:39)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şapte scurtmetraje româneşti, în competiţia Dracula Film: Horror and Fantasy Festival Braşov
Competiţia de scurtmetraje româneşti a celei de-a doua ediţii a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, care se va desfăşura între 1 şi 5 octombrie, la Braşov, include şapte filme, mostre ale unui cinema aflat în plină ascensiune.
Urmărește
156 afișări
Şapte scurtmetraje româneşti, în competiţia Dracula Film: Horror and Fantasy Festival Braşov (Imagine: Shutterstock)
Astfel, potrivit organizatorilor, scurtmetrajele "Dispăruţii", "Pui de somn", "Lumină firavă", "Gloria", "LAG", "Şah" şi "Kazimir" vor concura pentru trofeul Vlădutz.
Cele şapte filme din competiţia românească de scurtmetraje sunt exemplare reuşite, fascinante, diverse ale unui cinema aflat în plină ascensiune. Fie că este vorba de fantezii şi de filme de groază, de science-fiction şi experimentale, autorii filmelor din competiţia pentru trofeul Vlădutz au în comun o imaginaţie redutabilă, dublată de talent şi curaj.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
"Dispăruţii", de Ion Badescu, este un film despre Ion, care adoră să stea pe canapea şi să fumeze alături de prietenii/ clienţii săi. În momentul în care prietenii săi încep să dispară, Ion începe să aibă dubii despre sănătatea sa mintală.
"Pui de somn", de Paul Mureşan, este "un somn foarte scurt însă cu o supradoză de vise", o călătorie dincolo de real.
"Lumină firavă", de Florina Dumitrache, îi prezintă pe Victor şi Marta, într-un apartament de modă veche, unde aşteaptă sfârşitul lumii. În jurul lor luminile se sting, iar atmosfera de afară devine din ce în ce mai apăsătoare.
"Gloria", de Mara Ionescu, prezintă povestea unui corporatist care este pe punctul de a-şi pierde slujba, din greşeala altcuiva. Dar hotărăşte să-l ierte, totuşi, pe incompetent şi lucruri stranii încep să se întâmple.
Totodată, va fi prezentat scurtmetrajul "LAG", de Anton Grooves şi Bogdan Orcula, care prezintă povestea unei femei adormite în cadă şi care este trezită de un zgomot suspect. Cineva sau ceva straniu i-a intrat în casă.
Un alt film proiectat la Dracula Film: Horror and Fantasy Festival de la Braşov este "Şah", de Claudia Ciocan şi Iulia Radu, un exerciţiu experimental de imagine şi imaginaţie care porneşte de la un joc de şah şi ajunge departe în timp şi spaţiu.
"Kazimir", de Dorian Boguţă, spune povestea preotului Kazimir, care trăieşte într-un sătuc izolat din Deltă. Se spune că ar avea puteri făcătoare de minuni. Un grup de pelerini ajunge, însă, într-un moment nu tocmai potrivit, pentru că puterile lui Kazimir au şi o latură întunecată.
Dracula Film: Horror and Fantasy Festival este un festival competiţional - unde vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller şi fantasy - şi are trei secţiuni: competiţie lungmetraje internaţionale, competiţie scurtmetraje internaţionale şi competiţie scurtmetraje româneşti.
Dracula Film: Horror and Fantasy Festival are loc anual în luna octombrie în Braşov şi este organizat de Asociaţia Culturală Fanzin şi prezentat de Viasat History.
Proiecţiile Dracula Film: Horror and Fantasy Festival vor avea loc la Teatrul Sică Alexandrescu şi Cinemateca Patria.
Parteneri instituţionali ai evenimentului sunt Primăria Municipiului Braşov, Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), Teatrul Sică Alexandrescu şi Cinemateca Patria.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:16
-
astăzi, 07:14