- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (08.05.2013, 09:07)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SAUL BASS, sărbătorit de GOOGLE printr-un logo special. Astăzi se împlinesc 93 ani de la naşterea cineastului şi graficianului
GOOGLE marchează, miercuri, printr-un logo special 93 de ani de la naşterea graficianului şi cineastului american SAUL BASS, autorul unora dintre cele mai celebre secvenţe de titluri de filme, afişe şi logouri de companii şi colaborator al unor regizori precum Alfred Hitchcock şi Martin Scorsese.
Urmărește
2645 afișări
SAUL BASS, sărbătorit de GOOGLE printr-un logo special. Astăzi se împlinesc 93 ani de la naşterea cineastului şi graficianului
GOOGLE marchează 93 de ani de la naşterea lui SAUL BASS printr-un logo animat foarte elaborat, care include secvenţe bazate pe designul folosit de grafician pentru titluri de filme, afişe pentru pelicule şi festivaluri de cinema, coperte de reviste, cărţi şi albume muzicale şi logouri de companii.
Bass, născut pe 8 mai 1920 şi care a murit în 1996, a lucrat cu regizori celebri, precum Alfred Hitchcock, Billy Wilder, Stanley Kubrick şi Martin Scorsese, pe parcursul unei cariere de 40 de ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Cum ar fi arătat pacea în termenii Moscovei? Documente scurse dezvăluie cerinţele Proiectului de Pace al Rusiei din 2022
-
Culmea tupeului: Rusia acuză Occidentul de imixtiune în alegerile din Republica Moldova
-
Nelu Tătaru a fost plasat sub control judiciar pentru luare de mită
Născut într-o familie de imigranţi din Bronx (New York), Bass şi-a început cariera în domeniul reclamelor de film, în anii 1940. În 1954 a fost angajat de Otto Preminger pentru a crea o secvenţă de titlu inovatoare pentru filmul "Carmen Jones", iar Bass a folosit un trandafir în flăcări animat. Până în anii 1950, titlurile filmelor şi numele din distribuţie erau prezentate în mod clasic pe cartoane sau pe un fundal static.
În 1955, Bass a creat secvenţa de titlu pentru un alt film al lui Preminger, "The Man With the Golden Arm", utilizând o imagine grafică foarte puternică - linii albe care se aranjau în forma unui braţ răsucit. Imaginea a fost utilizată şi în campania publicitară a filmului, prefigurând metoda identităţii corporate folosită în campaniile moderne de promovare a peliculelor.
Ulterior, Bass a lucrat cu Alfred Hitchcock, la "La nord, prin nord-vest/ North by Northwest", "Psycho" (1959), precum şi la "Ameţeala/ Vertigo" (1958).
După o pauză în anii 1960, Bass s-a întors în cinematografie în anii 1970. Ultima sa creaţie a fost pentru "Casino", cu Robert De Niro.
Printre secvenţele de titlu create de Bass se mai numără cele pentru "Şapte ani de căsnicie/ The Seven Year Itch" (1955), "Ocolul Pământului în 80 de zile/ Around the World in Eighty Days" (1956) "Bună ziua, tristeţe/ Bonjour Tristesse" (1958), "Anatomia unei crime/ Anatomy of a Murder (1959), "Spartacus" (1960), "Banda celor 11/ Ocean's 11" (1960), "Poveste din cartierul de vest/ West Side Story" (1961), "Walk on the Wild Side" (1962), "The Victors (1963), "O lume nebună, nebună, nebună/ It's a Mad, Mad, Mad, Mad World" (1963), "Războiul familiei Rose/ The War of the Roses" (1989), "Băieţi buni/ Goodfellas" (1990), "Promontoriul groazei/ Cape Fear" (1991), "Vârsta inocenţei/ The Age of Innocence" (1993).
A creat unele dintre cele mai celebre logouri de companii din America de Nord, precum cel al Bell Telephone (1969) şi al succesorului acestuia, AT&T (1983). Lor li se alătură logourile pentru Continental Airlines (1968), Dixie (1969) şi United Airlines (1974), General Foods (1984), Minolta (1978), US Postage (1983) etc.
Bass este autorul a cinci dintre afişele galei Oscar şi ale Student Academy Awards, ambele evenimente fiind organizate de Academia de film americană.
În 1964, Bass a regizat un scurtmetraj de ficţiune, "The Searching Eye", iar în 1968 a regizat scurtmetrajul documentar "Why Man Creates", pentru care a fost recompensat cu Oscar. Saul Bass a mai coregizat, alături de soţia sa, Elaine Bass, mai multe scurtmetraje, două dintre acestea primind nominalizări la premiile Oscar - "Notes on the Popular Arts" ( 1977) şi "The Solar Film" (1979).
Google îşi modifică frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalităţi.
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Gigi Becali și-a băgat ginerele în anchetă după dezvăluirile din CANCAN! Milionarul i-a întocmit rechizitoriul monden lui Mincu și…
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe