Administratorul judiciar denunţă contractul cu Asesoft

Rovigo, administratorul judiciar al Realitatea Media, a anunţat, într-un comunicat remis MEDIAFAX, denunţarea contractului cu Asesoft Internaţional, fapt pentru care, începând de joi, compania condusă de Sebastian Ghiţă nu mai administrează Realitatea TV.

Urmărește
2236 afișări
Imaginea articolului Administratorul judiciar denunţă contractul cu Asesoft

Administratorul judiciar denunţă contractul cu Asesoft (Imagine: Publimedia)

Rovigo SPRL, administratorul judiciar al societăţii Realitatea Media, a anunţat, joi, într-o notificare, că denunţă "contractul pentru prestări servicii de consultanţă şi management strategic şi asigurarea resurselor de finanţare ale activităţii", încheiat în data de 24 octombrie 2010, între SC Realitatea Media SA, în calitate de Client, şi SC Asesoft International SA, în calitate de Manager.

Denunţarea are loc "în conformitate cu prevederile articolului 86 din Legea 85/2006, în vederea maximizării patrimoniului debitoarei" şi îşi va produce efectele de la data primirii notificării de către Asesoft International.

Drept urmare, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, începând de joi, SC Asesoft International SA nu mai este manager la SC Realitatea Media SA.

Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media în octombrie 2010. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat la acel moment de Sorin Ovidiu Vîntu.

Rovigo a fost desemnat administrator judiciar al Realitatea Media SA printr-o decizie din 7 septembrie a Tribunalului Bucureşti - Secţia a VII-a Comercială. Atunci, Tribunalul Bucureşti a admis deschiderea procedurii generale de insolvenţă în cazul societăţii Realitatea Media SA, în urma cererii insolvenţei făcute de aceasta.

Potrivit site-ului Tribunalului Bucureşti, dosarul prin care SC Societatea Media SA şi-a cerut insolvenţa a fost înregistrat pe 2 septembrie.

Într-o conferinţă de presă din 6 septembrie, Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea Media SA, a declarat că nu a luat în calcul falimentul Realitatea Media, care este "un simbol pentru popor", şi că îşi doreşte să nu îi dezamăgească pe cei care lucrează acolo.

Elan Schwartzenberg a mai spus că cererea de insolvenţă este o procedură de reorganizare judiciară cu care Sebastian Ghiţă, managerul companiei, este de acord.

Totodată, el a precizat că vrea ca procesul de reorganizare juridică să se încheie în maximum trei ani. "Nu am luat în calcul falimentul. Nu aş dori să îi dezamăgesc pe cei care lucrează acolo. Realitatea, pentru noi ca popor, este un simbol. Are importanţa lui. Contează să existe, contează să fie independentă şi transparentă", a declarat el.

Pe de altă parte, vorbind despre Sebastian Ghiţă, Schwartzenberg a declarat atunci că are o relaţie personală "extraordinară" cu acesta şi el a făcut tot ce a ştiut el mai bine, dar nu a putut mai mult, dat fiind că Realitatea Media are atât datorii din trecut, cât şi datorii lunare.

Întrebat dacă nu creditorii sunt cei care pot decide reorganizarea judiciară sau falimentul companiei, Elan Schwartzenberg a precizat că el este cel mai mare creditor al companiei.

La momentul respectiv, pe 6 septembrie, Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea Media, a declarat, pentru MEDIAFAX, că toţi cei implicaţi - acţionari, manageri şi creditori ai companiei - doresc binele acesteia şi este convins că vor stabili cel mai bun drum pentru grupul media. "Sunt convins că vom avea răbdarea şi înţelepciunea să stabilim cel mai bun drum pentru această companie", a spus atunci Ghiţă.

Ulterior, însă, presa a scris că Sebastian Ghiţă ar fi interesat să-şi lanseze propria televiziune de ştiri, care ar putea să se numească RTV, şi pentru lansarea căreia ar urma să folosească o parte din echipa de la Realitatea TV.

Totodată, Rovigo, administratorul judiciar al Realitatea Media, a cerut Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) să nu autorizeze servicii de programe care folosesc mărcile Realitatea TV sau RTV, deţinute în fapt de Realitatea Media.

Potrivit documentului, Realitatea Media SA este titulara mai multor mărci care au în componenţă cuvintele "Realitatea" sau "RTV", iar aceste mărci sunt înregistrate pentru clasele de produse/servicii care includ programe şi emisiuni de radio şi televiziune, site-uri web şi publicitate.

"Este, de asemenea, de necontestat faptul că aceste mărci au devenit notorii în România ca urmare a utilizării şi promovării lor de către Societate (Realitatea Media SA, n.r.). În acest sens OSIM a respins recent cererile formulate de terţe persoane pentru înregistrarea unor mărci care aveau în componenţă aceste cuvinte", se spunea în respectiva adresă, în care se mai preciza că Realitatea Media SA nu şi-a exprimat sub nicio formă acordul pentru utilizarea de către vreun terţ a denumirii serviciilor sale de programe ori a mărcilor, siglelor sau a altor asemenea active intangibile.

"Vă solicităm pe această cale să analizaţi cu deosebită atenţie orice astfel de solicitări şi să nu autorizaţi începerea difuzării unui serviciu de programe TV care ar întruni una sau mai multe dintre condiţiile enunţate mai sus. În considerarea solicitării formulată prin prezenta adresă vă rugăm să aveţi înţelegerea deplină a faptului că o decizie de autorizare a unui astfel de serviciu de programe TV ar constitui premisa pentru încălcarea legii de către radiodifuzorul respectiv", se mai spunea în adresă.

Pe de altă parte, Elan Schwartzenberg a declarat, pe 4 septembrie, pentru MEDIAFAX că va face toate demersurile legale pentru a-şi proteja afacerea şi toate persoanele care vor încerca să aducă prejudicii grupului Realitatea vor fi trase la răspundere atât civil, cât şi penal.

"Ca orice proprietar al oricărei afaceri consider natural, normal să fac toate demersurile pentru a-mi proteja afacerea şi proprietatea; drept care, oricare persoane vor încerca să aducă prejudicii grupului Realitatea trebuie să ia în considerare că voi utiliza toate mijloacele legale pentru a-mi proteja ce-mi aparţine şi automat a-i trage la răspundere atât civil, cât şi penal", a spus Elan Schwartzenberg.

El nu a precizat dacă acţiunea sa vizează o persoană sau o societate anume, însă a spus că două firme de avocatură analizează cine a adus prejudicii grupului Realitatea.

"Am două firme de avocatură, una din România şi una din Israel, care analizează cine şi ce prejudicii a adus grupului Realitatea în această perioadă şi care au mandat de la mine să tragă la răspundere în orice fel, civil sau penal, orice personală care a adus sau a încercat să aducă prejudicii grupului", a mai spus Elan Schwartzenberg.

De cealaltă parte, Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV, a declarat pe 4 septembrie, pentru MEDIAFAX, că este oricând pregătit să menţină emisia produsului media Realitatea TV, precizând că el este responsabil faţă de jurnaliştii de la acest post, în condiţiile în care situaţia Realitatea Media "nu a fost şi nu este una fericită".

După mai multe luni de conflict între Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anunţat, pe 29 aprilie, că a cumpărat 91% din acţiunile la Bluelink Comunicazione, acţionarul majoritar al Realitatea Media, omul de afaceri deţinând în prezent 82% din grupul media. Ulterior, copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu au anunţat că că tatăl lor nu mai este asociat în niciun fel în această afacere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici