Sebastian Ghiţă: Suntem oricând pregătiţi să menţinem emisia produsului media Realitatea TV

Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV, a declarat pentru MEDIAFAX că este oricând pregătit să menţină emisia produsului media Realitatea TV, precizând că el este responsabil faţă de jurnaliştii de la acest post, în condiţiile în care situaţia Realitatea Media "nu a fost şi nu este una fericită".

Urmărește
508 afișări
Imaginea articolului Sebastian Ghiţă: Suntem oricând pregătiţi să menţinem emisia produsului media Realitatea TV

Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV (Imagine: Dragos Cristescu/Mediafax Foto)

Întrebat care este poziţia lui vizavi de adresa prin care Rovigo, administratorul judiciar al Realitatea Media, a cerut CNA să nu autorizeze alte servicii de programe care folosesc mărcile Realitatea TV sau RTV, deţinute în fapt de Realitatea Media, Sebastian Ghiţă a spus că el are un contract de management valabil cu Realitatea Media.

"Contractul meu de management mai are încă patru ani valabilitate. A trecut un an şi cele două obiective majore din contract, respectiv plata salariilor la timp, precum şi creşterea ratingului staţiei, au fost atinse. Sunt extrem de mulţumit de rezultatele echipei de management. Acţionarii companiei au decis intrarea în insolvenţă a acestei companii. Cererea a fost depusă de dânşii. La acest moment, se strâng datele pentru constituirea masei credale. Toţi cei care avem de recuperat bani din companie vom deveni creditori. Compania va fi sub supravegherea administratorului judiciar şi a administratorului special. Contractul de management nu poate fi atins. În continuare, numai instanţa poate să se pronunţe asupra relaţiilor comerciale dintre Asesosft şi Realitatea Media", a declarat Sebastian Ghiţă.

Potrivit lui Ghiţă, "credibilitatea companiei este extrem de importantă şi toţi cei responsabili faţă de această companie trebuie să acţioneze în interesul companiei". "Piaţa de publicitate este extrem de sensibilă, iar cei care vor prejudicia prin acţiunile lor compania pot ajunge să răspundă în faţa legii. De aceea, cred că orice adrese, acţiuni şi discuţii in jurul companiei trebuie realizate cu tact si cu mult discernământ", a spus Ghiţă.

Întrebat dacă doreşte să îşi lanseze propria televiziune, Sebastian Ghiţă a spus: "Situaţia companiei Realitatea Media nu a fost şi nu este una fericită. Eu sunt responsabil faţă de cei 800 de jurnalişti care lucrează la acest produs media. Dacă cineva doreşte să creeze probleme acestui produs media sunt mai mult decât pregătit să-mi îndeplinesc obligaţiile. Această televiziune (Realitatea TV) va funcţiona în ciuda tuturor opoziţiilor care pot veni din neînţelegeri ale situaţiei, din grabă sau din neştiinţă. Eu am un contract cu această companie (Realitatea Media, n.r.) care vizează anumite produse media. Eu nu sunt responsabil de soarta companiei. Eu gestionez aceste produse media. Ce se întâmplă cu Money Channel, ce se întâmplă cu money.ro, ce se întâmplă cu alte produse media ale companiei sau ce se întâmplă cu compania nu e treaba mea. Suntem oricând pregătiţi să menţinem emisia produsului media Realitatea TV".

Rovigo, administratorul judiciar al Realitatea Media, a cerut CNA să nu autorizeze servicii de programe care folosesc mărcile Realitatea TV sau RTV, deţinute în fapt de Realitatea Media, potrivit paginademedia.ro.

Potrivit unui document, Realitatea Media SA este titulara mai multor mărci care au în componenţă cuvintele "Realitatea" sau "RTV", iar aceste mărci sunt înregistrate pentru clasele de produse/servicii care includ programe şi emisiuni de radio şi televiziune, site-uri web şi publicitate.

"Este, de asemenea, de necontestat faptul că aceste mărci au devenit notorii în România ca urmare a utilizării şi promovării lor de către Societate (Realitatea Media SA, n.r.). În acest sens OSIM a respins recent cererile formulate de terţe persoane pentru înregistrarea unor mărci care aveau în componenţă aceste cuvinte", se spune în respectiva adresă, în care se mai precizează că Realitatea Media SA nu şi-a exprimat sub nicio formă acordul pentru utilizarea de către vreun terţ a denumirii serviciilor sale de programe ori a mărcilor, siglelor sau a altor asemenea active intangibile.

"Vă solicităm pe această cale să analizaţi cu deosebită atenţie orice astfel de solicitări şi să nu autorizaţi începerea difuzării unui serviciu de programe TV care ar întruni una sau mai multe dintre condiţiile enunţate mai sus. În considerarea solicitării formulată prin prezenta adresă vă rugăm să aveţi înţelegerea deplină a faptului că o decizie de autorizare a unui astfel de serviciu de programe TV ar constitui premisa pentru încălcarea legii de către radiodifuzorul respectiv", se mai spune în adresă.

Potrivit adresei, "o decizie de autorizare emisă într-o asemenea cauză de membrii CNA ar deschide practic calea pentru săvârşirea unor fapte de concurenţă neloială de genul celor precizate anterior, pentru că este de domeniul evidenţei că numai în asemenea scopuri ar putea fi formulată o solicitare de autorizare a difuzării unui serviciu de programe care ar semăna până la identitate cu serviciul de programe Realitatea TV şi care ar fi difuzat din acelaşi amplasament din care este difuzat serviciul Realitatea TV, având ca rezultat producerea unei stări de confuzie atât asupra publicului, cât şi asupra clienţilor de publicitate".

În adresă se mai spune că, în calitatea sa de administrator judiciar al Realitatea Media SA, Rovigo are dreptul şi obligaţia să vegheze la respectarea drepturilor şi intereselor societăţii şi să întreprindă orice măsuri sunt necesare pentru apărarea integrităţii acestora în scopul conservării patrimoniului debitorului supus procedurii insolvenţei.

Realitatea Media SA este titularul de licenţă pentru serviciul de programe Realitatea TV, un serviciu tematic informativ, cu difuzare prin satelit şi zonă de acoperire naţională, în temeiul licenţei audiovizuale şi a deciziei de autorizare audiovizuală, ambele emise de CNA.

"Serviciul de programe Realitatea TV a fost autorizat în privinţa amplasamentului sursei de difuzare la adresa din Bucureşti, sector 1, Piaţa Presei Libere nr. 1 (Casa Presei); este de notorietate că studiourile Realitatea TV funcţionează şi emit şi în prezent la această adresă. Problema spaţiilor din Casa Presei în care funcţionează Realitatea TV constituie la ora actuală obiectul unor litigii aflate pe rolul instanţelor. Până la soluţionarea acestora prin hotărâri irevocabile, nimeni nu poate intra peste Realitatea TV în aceste spaţii şi nici nu poate obliga Realitatea TV să părăsească aceste spaţii", se mai spune în adresă.

Contactaţi, marţi, de MEDIAFAX, reprezentanţii societăţii Rovigo nu au dorit să comenteze acest subiect.

Pe de altă parte, contactată de MEDIAFAX, Irina Chirica, preşedintele Consiliului de Administraţie al Realitatea Media, a spus că Realitatea Media SA nu a transmis nicio adresă la CNA.

Totodată, contactat de MEDIAFAX, Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a confirmat primirea unei adrese cu privire la Realitatea Media, însă a precizat că documentul nu este unul public, pentru că el nu a fost discutat de Consiliu, întrucât nu se referă la o solicitare, ci este o avertizare.

El a precizat că, până în acest moment, nu există solicitări primite de CNA, din partea vreunei persoane sau societăţi, de acordare a unei licenţe pentru o televiziune cu numele Realitatea TV sau RTV.

Pe de altă parte, în trecut, CNA a acordat două licenţe audiovizuale: o licenţă prin reţele de comunicaţii RTV Galaţi (deţinută de societatea RTV Partener Media SRL, ai cărei asociaţi sunt: Stancu Aurel - asociat principal - 70% şi Caramaliu Gabriel Bogdan - 30%) şi o licenţă prin satelit RTV din Târgu Jiu (deţinută de societatea Ridzone Computers SRL, ai cărei asociaţi sunt: Răitaru Ionuţ Daniel - asociat principal - 95% şi Răitaru Maria Mădălina - 5%).

Reprezentanţii CNA au declarat pentru MEDIAFAX că, potrivit documentelor depuse la Consiliu, niciuna dintre aceste societăţi nu şi-a modificat acţionariatul. De asemenea, potrivit documentelor depuse la CNA, Sebastian Ghiţă - managerul Realitatea TV - nu apare în acţionariatul niciunui post de televiziune.

Documentul care, potrivit paginademedia.ro, ar fi fost transmis CNA de Rovigo, a fost făcut public în contextul în care presa a scris în ultima perioadă că Sebastian Ghiţă ar intenţiona să lanseze o televiziune cu denumirea RTV, care ar urma să folosească o parte din echipa de la Realitatea TV.

Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media în octombrie 2010. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat la acel moment de Sorin Ovidiu Vîntu.

După mai multe luni de conflict între Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anunţat, pe 29 aprilie, că a cumpărat 91% din acţiunile la Bluelink Comunicazione, acţionarul majoritar al Realitatea Media, omul de afaceri deţinând în prezent 82% din grupul media. Ulterior, copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu au anunţat că că tatăl lor nu mai este asociat în niciun fel în această afacere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici