- Home
- Cultură-Media
- (26.02.2014, 00:48)
- Paula Rusanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Semnificaţii istorice pentru ziua de 26 februarie
În 1802, s-a născut scriitorul francez Victor Hugo, membru al Academiei Franceze. (d. 22 mai 1885)
Urmărește
546 afișări
Semnificaţii istorice pentru 26 februarie (Imagine: Wikipedia)
1564 - S-a născut Christopher Marlowe, cel mai important poet si dramaturg englez de dinainte de William Shakespeare (d. 1593)
1808 - S-a născut Honore Daumier, pictor, gravor şi sculptor francez (m. 10 februarie 1879)
1834 - A încetat din viaţă Alois (Aloys) Senefelder, inventatorul procedeului numit litografiere (n. 6 noiembrie 1771)
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
1861 - Împăratul Austriei a promulgat o Constituţie ("Patenta imperială din februarie"), prin care Transilvaniei i se acorda o oarecare autonomie în cadrul Imperiului Habsburgic.
1866 - Au avut loc lucrările Conferinţei de la Paris a celor şapte mari puteri europene. Conferinţa a fost convocată pentru a discuta problema principatelor Unite, a căror unire nu fusese recunoscută decât pe timpul domniei lui Cuza.
1926 - S-a născut istoricul Gheorghe Platon, membru al Academiei Române, membru fondator al Fundatiilor "Nicolae Iorga", ""Nicolae Titulescu", "A.D.Xenopol" (m. 2006)
1940 - A încetat din viaţă Nicolae Tonitza, pictor, grafician şi critic de artă. (n. 1886)
1971 - A încetat din viaţă Fernandel (Fernand Joseph Desire Contandin), actor francez de film (n. 8 mai 1903)
1988 - Declaraţia guvernului SUA prin care se retrage României, începând cu data de 3 iulie 1988, clauza naţiunii celei mai favorizate; în replică, guvernul român declară că renunţă la clauza naţiunii celei mai favorizate în relaţiile cu SUA.
1993 - A fost înregistrat primul atentat cu bombă la baza unuia din cele două turnuri ale ansamblului arhitectural "World Trade Center" cunoscut şi sub numele de "Gemenii", una dintre cele mai înalte clădiri din lume (410 m.), imagine-simbol a oraşului New York; la 11 septembrie 2001, turnurile clădirii s-au prăbuşit în urma impactului cu două avioane deturnate, moment considerat de analiştii politici drept începutul unei noi ere în politica mondială
1993 - România a semnat "Declaraţia de la Istanbul", privind înfiinţarea Adunării Parlamentare a zonei de cooperare economică a Mării Negre (APCEN), for alcătuit din 70 de parlamentari din ţările membre.
1999 - România a participat la reuniunea de constituire a forţei de pace de garantare a eventualei reglementari politice din Kosovo (KFOR).
2004 - Parlamentarii au votat, în unanimitate, proiectul de Lege privind aderarea României la Tratatul Atlanticului de Nord (NATO). În favoarea proiectului s-au pronunţat 456 de parlamentari.
2004 - Deputaţii UDMR Kovacs Zoltan, Szilagyi Zsolt, Toro T. Tibor şi Vekov Karoly au depus, la Camera Deputaţilor, în numele deputatului Birtalan Akos, proiectul de lege privind statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc.
2009 - A încetat din viaţă actriţa britanică Wendy Richard (n. 1943).
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe