- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.06.2013, 14:05)
- Eliana Radulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Senatorii propun ca societăţile cu datorii reeşalonate la stat să poată cere licenţe radio-TV
Senatorii din Comisia pentru cultură propun ca şi societăţile care au datorii reeşalonate la bugetul de stat să poată solicita licenţe audiovizuale, ei adoptând, marţi, un amendament la OUG 25/2013 pentru modificarea Legii audiovizualului.
Urmărește
89 afișări
Senatorii propun ca societăţile cu datorii reeşalonate la stat să poată cere licenţe radio-TV (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Această prevedere a fost adăugată celei care preciza obligativitatea pentru solicitanţi de a depune certificate fiscale din care să rezulte că, la data solicitării licenţei audiovizuale, societatea care solicită acordarea sau modificarea licenţei nu înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat.
Membrii comisiei senatoriale şi-au însuşit, în rest, punctul de vedere al deputaţilor în ceea ce priveşte conţinutul proiectului de lege.
Solicitanţii au obligaţia să depună declaraţiile notariale, emise la momentul solicitării sau modificării licenţei audiovizuale, prin care societatea comercială care solicită acordarea sau modificarea licenţei, precum şi fiecare asociat sau acţionar care deţine o cotă mai mare de 20% din capitalul social ori din drepturile de vot ale unei societăţi titulare de licenţă audiovizuală declară pe propria răspundere dacă este investitor sau acţionar direct ori indirect la alte societăţi comerciale de comunicaţie audiovizuală, cu precizarea procentului deţinut din capitalul social al acestora.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Procedura şi condiţiile de modificare a licenţei audiovizuale se stabilesc prin decizie a Consiliului.
Potrivit proiectului de modificare a Legii audiovizualului, spoturile publicitare şi de teleshopping izolate, altele decât cele difuzate în cadrul transmisiilor sportive, nu trebuie să depăşească 10 secunde.
Pot fi difuzate, potrivit acestui proiect de act normativ, maximum trei spoturi de repriză, respectiv maximum 6 spoturi pe transmisie sportivă, în cadrul competiţiilor care nu presupun organizarea acestora pe reprize.
Respectivele spoturi trebuie să fie însoţite pe toată durata difuzării de un marcaj cât mai vizibil, constând în majuscula "P" încadrată într-un cerc cu suprafaţa transparentă, cu dimensiunea de minimum 30 de puncte în format SD - definiţie standard -, respectiv 60 de puncte în format HD - înaltă definiţie - amplasat în partea din dreapta jos a ecranului.
Spoturile publicitare şi de teleshopping izolate, altele decât cele difuzate în cadrul transmisiilor sportive, constituie o excepţie şi pot fi difuzate în orice interval orar, dar nu mai mult de 5 spoturi publicitare şi de teleshopping izolate pe zi şi în intervalul orar 23.00 - 6.00, în cazul publicităţii pentru băuturi spirtoase.
În textul proiectului, beneficiarii finali ai publicităţii televizate sunt definiţi ca persoanele juridice publice sau private ori persoanele fizice a căror activitate comercială, ramură de activitate, meserie sau profesie sunt promovate prin mesajul publicitar difuzat în cadrul publicităţii televizate, pentru a promova furnizarea de bunuri şi servicii, inclusiv bunuri imobiliare, drepturi şi obligaţii.
Ordonanţa urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului, care este forul decizional.
Citeşte şi:
Comisia de cultură avizează, în forma propusă de Guvern, OUG de modificare a Legii audiovizualului
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe