- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (06.12.2011, 09:51)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Senatorul Mircea Diaconu demisionează din funcţia de director al Teatrului Nottara
Senatorul PNL Mircea Diaconu arată, într-o scrisoare adresată preşedintelui Biroului Permanent al Senatului, că a cerut primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să îi aprobe încetarea delegaţiei de manager al Teatrului Nottara din Bucureşti.
Urmărește
1717 afișări
Mircea Diaconu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
Scrisoarea înregistrată la Senat esta datată 28 noiembrie, fiind înregistrată la Biroul Perment în 30 noiembrie.
El arată, în document, că începând cu data de 24 noiembrie a solicitat primarului general al Capitalei să îi aprobe încetarea delegaţiei de manager al Teatrului Nottara.
Diaconu: Când Senatul a spus că nu sunt incompatibil, m-am supus. Acum mă supun hotărârii instanţei
Senatorul PNL Mircea Diaconu a declarat, marţi, că demisia sa din funcţia de manager director general al Teatrului Nottara are legătură cu ancheta ANI, dar precizează că a fost de bună credinţă şi că, dacă a fost o eroare, aceasta a aparţinut Senatului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Are într-un fel legătură cu decizia ANI, pentru că există deja şi o hotărâre judecătorească, de Curte de Apel, deci intermediară, prima care a apărut, care constată incompatibilitatea celor două funcţii, dar mă consideră de bună credinţă şi nu poate nimeni să se îndrepte spre mine cu nicio sancţiune de niciun fel. Dacă e vreo eroare, aceea e la Senat, şi nu la mine", a declarat Mircea Diaconu.
El a adăugat că s-a supus deciziei Senatului, potrivit căreia nu se afla în stare de incompatibilitate.
"Dacă autoritatea Senatului, la vremea aceea, a considerat că se poate executa acest gen de combinaţie, m-am supus acelei autorităţi. Dacă altă autoritate, acum, care este justiţia, şi nu ANI, spune altceva, mă supun hotărârii judecătoreşti, adică eu am rezolvat această incompatibilitate. Am făcut, însă, recurs mai departe, la Curtea Supremă, că aş vrea să existe jurispurdenţă în domeniu. Anomalia e următoarea - am fost considerat incompatibil pentru că sunt director. Dacă aş fi fost manager, nu aş fi fost incompatibil, ori în contractul meu scria manager director general. Traduceţi şi voi starea legislativă a României, varza în care ne aflăm. Trebuie făcută o ordine, de aceea merg mai departe. Eu sunt mulţumit de hotărârea judecătorească şi sunt fericit, dacă vreţi, că am certificat de bună credinţă", a continuat senatorul PNL.
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că sunt indicii referitoare la posibila săvârşire de către Mircea Diaconu, director în cadrul Teatrului "C.I. Nottara" şi senator, a infracţiunilor de conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzute şi pedepsite de art. 2531 şi art. 248 din Codul Penal al României.
În urma evaluărilor demarate în 15 noiembrie 2010, s-a constatat că în 8 august 2007, Maria Diana Diaconu, soţia lui Mircea Diaconu, în calitate de salariat al Teatrului "C.I. Nottara", a solicitat conducerii teatrului acordul cu privire la participarea, în data de 13 august 2007, la concursul pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic.
Maria Diana Diaconu a exercitat, în perioada 19 noiembrie 2001 - 15 august 2007, funcţia de actor în cadrul Teatrului "C.I. Nottara".
Cererea sa a fost aprobată de către directorul Teatrului "C.I. Nottara", Mircea Diaconu, deşi nu îndeplinea condiţiile înscrise în fişa postului de regizor artistic, de minimum un an experienţă în domeniul regiei, Maria Diaconu având la acea dată numai două luni de la absolvirea Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti, Secţia "Artele Spectacolului de teatru (regie de teatru)".
În cadrul concursului organizat la data de 13 august 2007, Mircea Diaconu a fost preşedinte al Comisiei de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic, calitate în care i-a acordat soţiei sale calificativul maxim.
În 15 august 2007, Maria Diana Diconu a fost promovată în funcţia de regizor artistic. Beneficiul patrimonial, constând în veniturile salariale, obţinut în perioada 2007 - 2010 de către aceasta a fost de 83.684 de lei.
Pe de altă parte, Agenţia Naţională din Integritate a constatat, printr-o decizie din 27 ianuarie, că Mircea Diaconu este în incompatilbilitate din decembrie 2008, în condiţiile în care pe lângă calitatea de parlamentar acesta ocupă şi funcţia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitală.
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a respins ca nefondată, în 16 septembrie, contestaţia lui Mircea Diaconu faţă de decizia ANI, senatorul anunţând că va contesta hotărârea la instanţa supremă.
Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu, în 15 noiembrie 2010, în urma publicării unui material de presă cu privire la posibila nerespectare de către Mircea Diaconu a regimului juridic al incompatibilităţilor.
Potrivit ANI, Mircea Diaconu este senator din 19 decembrie 2008, iar de atunci a fost simultan şi director-manager al Teatrului "C.I. Nottara".
Mircea Diaconu a declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, că are o decizie a Senatului potrivit căreia activitatea sa artistică "şi nu comercială" nu este incompatibilă cu funcţia de senator. "Dacă şi teatrul este incompatibil... sau poate s-a primit ordin să fie incompatibil", spunea atunci Diaconu.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe