Serie de monede cu "Micul Prinţ", pentru sărbătorirea celor 70 de ani de la publicarea în Franţa

Fundaţia "Micul Prinţ" va organiza, la 70 de ani de la publicarea romanului omonim al scriitorului Antoine de Saint-Exupéry, o serie de evenimente ce vor marca modernitatea şi atemporalitatea poveştii, inclusiv lansarea unei serii de monede.

Urmărește
449 afișări
Imaginea articolului Serie de monede cu "Micul Prinţ", pentru sărbătorirea celor 70 de ani de la publicarea în Franţa

Serie de monede cu "Micul Prinţ", pentru sărbătorirea celor 70 de ani de la publicarea în Franţa

Povestea "Micul Prinţ", publicată pentru prima dată în Franţa pe 6 aprilie 1946, la Editura Gallimard, s-a vândut în 14 milioane de exemplare în Franţa.

Pentru a sărbători 70 de ani de la publicare, Fundaţia Saint-Exupéry, ai cărei membri sunt descendenţii scriitorului francez, au programat, în primul rând, o lansare a unei serii de monede pe care este gravat personajul Micul Prinţ, ce vor face deliciul colecţionarilor, anunţă livreshebdo.fr.

Din luna martie a acestui an, Monetăria din Paris va difuza o colecţie de 24 de piese cu tema voiajului pe care îl face Micul Prinţ în poveste. Monedele se vor pune în vânzare la oficiile poştale de pe tot întinsul Franţei. Trei milioane de piese de colecţie vor fi puse în circulaţie pe toată perioada anului 2016.

Pe de altă parte, în primăvara acestui an, se va deschide un magazin, în întregime dedicat universului din povestea Micului Prinţ, în inima cartierului Latin din Paris. Primăria din al 5-lea arondisment al capitalei franceze va sărbători, de asemenea, aniversarea, prin găzduirea unei expoziţii timp de şase săptămâni, începând cu 1 aprilie 2016, ce va configura istoria acestei poveşti prin fragmente expuse din text, ediţii foarte vechi, machete, crochiuri şi obiecte personale ce i-au aparţinut lui Saint-Exupéry.

Tot cu ocazia aniversării celor 70 de ani de la publicare, vor apărea în colecţia "Literatură pentru copii" a Editurii Gallimard alte două ediţii din "Micul Prinţ". Una dintre ediţii va fi prezentată într-o cutie, alături de o reproducere după carnetul de desen al lui Antoine de Saint- Exupéry, şi va avea un tiraj de 30.000 de exemplare. Cealaltă ediţie, cu un tiraj de 13.500 de exemplare, va ieşi pe piaţa de carte ambalată într-un pachet de dimensiuni mici, ce va conţine alături de carte, o reproducere după manuscrisul original al poveştii, împreună cu o figurină cu efigia Micului Prinţ.

Volumul "Micul Prinţ", de Antoine de Saint-Exupéry, considerat un fenomen editorial planetar, a fost tradus în peste 250 de limbi şi a avut, de-a lungul timpului, 150 de milioane de copii vândute în toată lumea, conform liberation.fr.

Romanul "Micul Prinţ" a fost publicat pentru prima dată în 1943 în SUA, iar povestea sa, care are şi o dimensiune filosofică, a fost placul multor cititori - atât copii, cât şi adulţi - din lumea întreagă.

Romanul spune povestea unui pilot al cărui avion se prăbuşeşte în mijlocul deşertului Sahara. În timp ce încearcă să îşi repare avionul, pilotul se întâlneşte cu un băieţel care susţine că este un prinţ care a căzut pe Pământ de pe asteroidul său. Micul Prinţ îl ajută pe pilot spunându-i tot felul de poveşti despre locuitorii ciudaţi care locuiesc pe ceilalţi asteroizi din apropiere.

Publicat în limba engleză pe 6 aprilie 1943 şi în limba originală (franceză) pe 20 aprilie, la New York, de editura Reynal & Hitchcock, "Micul Prinţ" a aşteptat încheierea celui de-al Doilea Război Mondial pentru a fi lansat în Franţa, de editura Gallimard, în 1946, cu titlu postum.

Scriitorul Antoine de Saint-Exupéry a dispărut pe mare, în largul coastelor Marsiliei, pe 31 iulie 1944, în timpul unui zbor de observare, la vârsta de 44 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici