- Home
- Cultură-Media
- LOS ANGELES, (03.12.2014, 16:56)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Snowden, Tea Party, internet şi gorile: 15 documentare rămase în cursă pentru Oscar 2015 - VIDEO
Un număr de 15 filme, printre care unul despre Edward Snowden, unul coprodus de Leonardo DiCaprio despre un parc natural şi un altul despre extremiştii din Tea Party, au fost reţinute în cursa pentru premiul Oscar la categoria "cel mai bun documentar".
Urmărește
252 afișări
Snowden, Tea Party, internet şi gorile: 15 documentare rămase în cursă pentru Oscar 2015 - VIDEO (Imagine: captură video)
Aceste 15 filme au fost reţinute dintr-un total de 134 de propuneri, iar dintre ele vor fi alese cele cinci finaliste din care se va alege documentarul câştigător.
Printre titlurile selecţionate, "Virunga", un film despre parcul naţional omonim din Republica Democrată Congo, unde trăiesc ultimele gorile de munte din lume, este coprodus de Leonardo DiCaprio şi difuzat pe platforma Netflix.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia și Iran și-au conectat sistemele naționale de plată, într-o mișcare semnificativă către dedolarizare. În primă fază, iranienii vor putea retrage ruble din Rusia
-
SUA inaugurează o bază de apărare antirachetă în Polonia
-
Victoria lui Trump ar putea afecta negativ economia Ungariei: Forintul, sub presiune din cauza tarifelor şi inflaţiei
-
Liber prin Europa: Austria renunţă la dreptul de veto şi deschide calea Schengen pentru România şi Bulgaria
Se află de asemenea în cursă "The Case against 8", un film despre lupta dintre partizanii şi opozanţii căsătoriilor gay din California, "Citizen Koach", un film despre fraţii Koch, miliardari americani de extrema dreaptă, şi influenţa miliardarilor în finanţarea campaniilor politice din Statele Unite şi mişcarea Tea Party.
Două filme analizează teme precum libertatea şi internetul: "CitizenFour", de Laura Poitras, despre dezvăluirile făcute de Edward Snowden privind programul de supraveghere online implementat de guvernul american, şi "The Internet's Own Boy", despre activistul online Aaron Swartz, care s-a sinucis în 2013, la vârsta de 26 de ani.
"The Kill Team" prezintă un soldat din Afganistan care a încercat să îşi avertizeze superiorii în legătură cu atrocităţile comise de anumiţi soldaţi, înainte de a fi prins el însuşi într-un cerc vicios de violenţe.
Cele 15 filme rămase în cursă pentru câştigarea Oscarului pentru cel mai bun documentar sunt: "Art and Craft" (Purple Parrot Films), "The Case against 8" (Day in Court), "Citizen Koch" (Elsewhere Films), "CitizenFour" (Praxis Films), "Finding Vivian Maier" (Ravine Pictures), "The Internet's Own Boy" (Luminant Media), "Jodorowsky's Dune" (City Film), "Keep On Keepin' On" (Absolute Clay Productions), "The Kill Team" (f/8 filmworks), "Last Days in Vietnam" (Moxie Firecracker Films), "Life Itself" (Kartemquin Films and Film Rites), "The Overnighters" (Mile End Films West), "The Salt of the Earth" (Decia Films), "Tales of the Grim Sleeper" (Lafayette Film) şi "Virunga" (Grain Media).
În 2014, Oscarul pentru cel mai bun documentar a fost atribuit peliculei "Twenty feet from stardom", un documentar despre soliştii din corurile de backing vocals aflaţi în spatele unor cântăreţi celebri.
Nominalizările pentru premiile Oscar vor fi anunţate pe 15 ianuarie 2015. Cea de-a 87-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 22 februarie la Los Angeles.
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump a ales un fost spion de top al SUA, John Ratcliffe, ca noul șef al CIA. Este un critic dur al Chinei și al politicilor lui Biden în Orientul Mijlociu
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Opt scurtmetraje documentare, pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizări la Oscar 2015
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Silviu Prigoană nu ar fi mâncat la restaurant! Administratorul rupe tăcerea: ce a făcut afaceristul la masă. Răsturnare de situație
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe